eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 12 Απριλίου 2014

'' ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΦΡΑΓΧΘΙ» ''


Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το ιστολόγιο «Εικονοσκόπιο» την διαφημιστική καμπάνια του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου κ. Πέτρου Κοντοβράκη.

Ο κ. Κοντοβράκης με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη του συνεργείου καθαρισμού που....
... διατηρεί προέβη προ ολίγων ημερών στον καθαρισμό της παιδικής χαράς της Κοιλάδας. Με την άδεια ποιού όμως…;;; Ποιος αδειοδότησε τον υποψήφιο σύμβουλο κ. Κοντοβράκη να καθαρίσει την παιδική χαρά ; Το Λιμενικό Ταμείο ή ο Πρόεδρος της Κοινότητας ; Προηγήθηκε το αίτημα του κ. Κοντοβράκη  από το αίτημα για τον ίδιο λόγο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοιλάδας ;

Και για να λέμε τα πράγματα πιο συγκεκριμένα και με τ’ όνομά τους, ο υπό σύσταση Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Κοιλάδας «Φράγχθι» ο οποίος έχει βρει πολύ μεγάλη ανταπόκριση, συμμετοχή και αγάπη από όλους τους κατοίκους της Κοιλάδας, ήδη με μια σειρά ενεργειών έχει επιδείξει την δυναμική και την ενεργητικότητά του, προσφέροντας στην Κοιλάδα μας, τόσο με εκδηλώσεις και ενέργειες που ήδη έχει κάνει όσο και με άλλες που πρόκειται να πραγματοποιήσει στην πορεία. Μέσα σε αυτές τις ενέργειες οι οποίες πριν γίνουν γνωστοποιούνται σε όλα τα μέλη του συλλόγου, ήταν ο καθαρισμός και ο καλλωπισμός της παιδικής χαράς της Κοιλάδας, με εθελοντική εργασία. Προς το σκοπό αυτό περί τα τέλη Μαρτίου 2014 αιτηθήκαμε προφορικά και λάβαμε την σύμφωνη γνώμη τόσο του Προέδρου της Κοινότητας Κοιλάδας όσο και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, προκειμένου εθελοντικά να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο χωριό μας, ώστε να καλλωπίσουμε και να καθαρίσουμε την παιδική χαρά της Κοιλάδας.

Προς ενημέρωση των κατοίκων της Κοιλάδας και αφού ενημερώσαμε τα μέλη του συλλόγου μας, με σκοπό να συνδράμουν όσο το δυνατόν περισσότεροι στο έργο μας, την 1-4-14 εξεδόθη δελτίο τύπου από τον σύλλογό μας σύμφωνα με το οποίο γνωστοποιούσαμε σε όλους την προφορική αδειοδότηση που λάβαμε από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κοιλάδας και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου προκειμένου να τελέσουμε τις παραπάνω εργασίες μας εθελοντικά στην παιδική χαρά της Κοιλάδας.

Εντελώς ξαφνικά λίγες ημέρες αργότερα πληροφορηθήκαμε το θεάρεστο έργο του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου και μέλους του συλλόγου μας κ. Κοντοβράκη, ο οποίος αφού μας παρέκαμψε προέβη μόνος του με το συνεργείο καθαρισμού που διατηρεί στον καθαρισμό της παιδικής χαράς της Κοιλάδας. Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κοντοβράκης «μας πρόλαβε» δηλαδή και έπραξε μόνος του αυτόβουλα ότι ήδη είχε αποφασίσει ο σύλλογός μας, του οποίου είναι μέλος και είχε ήδη αιτηθεί προφορικώς και λάβει την άδει για να πράξει.

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κοντοβράκης δεν μπήκε καν στον κόπο να μας ενημερώσει τηλεφωνικά για την ανωτέρω ενέργειά του στην καρδιά μάλιστα της προεκλογικής περιόδου και λίγες μέρες αφού ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με Δημοτικό Συνδυασμό. Αντίθετα πληροφορηθήκαμε την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε ο κ. Κοντοβράκης, αγνοώντας μας πλήρως από το ιστολόγιο «Εικονοσκόπιο» το οποίο ανέλαβε να τον διαφημίσει.

Ξεκαθαρίζουμε ρητά ότι ο σύλλογός μας δεν στηρίζει κανένα Συνδυασμό και κανέναν Υποψήφιο στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές και δεν επιθυμούμε και δεν πρόκειται να λάβουμε ουδέποτε καμιά πολιτική θέση υπέρ ή κατά οποιουδήποτε υποψηφίου. Κρατούμε σαφή απόσταση από τις όποιες πολιτικές επιλογές. Κάθε μέλος μας όμως είναι ελεύθερο να πράξει κατά το δοκούν. Γνώμονας και σκοπός μας είναι να πράξουμε οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει το χωριό μας προκειμένου να έχει ή να λάβει αυτό που πραγματικά του αξίζει. Δεν θα επιτρέψουμε όμως φαινόμενα καπηλείας ή «καπελώματος» των ενεργειών του συλλόγου.

Τέλος, καταδικάζουμε την ανωτέρω ενέργεια του κ. Κοντοβράκη για τους λόγους που προαναφέρομαι και διαμαρτυρόμαστε έντονα γι αυτή.


Κοιλάδα, 11-4-14

Ο Προσωρινός Πρόεδρος
Αναστάσιος Μ. Κατσώρης