''ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ ΤΟΥΡΣΙ''
Υλικά:
1 μικρό κουνουπίδι (περίπου μισό κιλό)
1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
8 φιλετάκια αντσούγιας (καθαρισμένα σε λάδι) κομμένα σε μικρότερα κομμάτια
1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού
Αλάτι
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα βάζουμε σε ένα μπόλ με νερό και λίγο ξύδι.
Τα αφήνουμε για λίγη ώρα, τα ξεπλένουμε,
τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε.
Στη συνέχεια κόβουμε τα
μπουκετάκια με το μαχαίρι σε πολύ
μικρά κομματάκια. Τα βάζουμε
σε ένα μπόλ, τα αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε
με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
τα αγγουράκια τουρσί, το μαϊντανό και τα φιλετάκια αντσούγιας. Τέλος, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο
και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.