eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ναύπλιο:'' Η εκδήλωση της Νεολαίας Λ.Α.Ο.Σ. Αργολίδας το περασμένο Σάββατο (29 Οκτωβρίου) στο δημοτικό θέατρο «ΤΡΙΑΝΟΝ» με θέμα:''

 ''1940-2011 το νόημα του ΟΧΙ σήμερα» με την συμμετοχή του Βουλευτού-ιστορικού Άδωνι Γεωργιάδη.''

Ρεπορτάζ για το eikonoskopio: Μίλτος Ιωαννίδης



Εκδήλωση αφιερωμένη στο μεγάλο «ΟΧΙ» που αποτέλεσε την αφετηρία για την εποποιία του 1940 διοργάνωσε η ΝΕ.Ο.Σ. Αργολίδας με κεντρικό ομιλητή τον Βουλευτή Β Αθηνών και ιστορικό κ. Άδωνι Γεωργιάδη στο δημοτικό  θέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ στο Ναύπλιο . Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν επίσης η κα. Μελίνα Τσιλιμίγκρα (Πρόεδρος ΝΕ.Ο.Σ. Αργολίδας και μέλος της γραμματείας ιδεολογικού του ΛΑ.Ο.Σ.), Η κα. Χριστιάνα Κοτσοβού (Υποψήφια Βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ. Αργολίδας), και ο εκδότης και υποψήφιος Βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ Αργολίδας κ. Γιάννης Σχοινάς...........
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Κα. Μελίνα Τσιλιμίγκρα, να ευχαριστεί τους πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους στο Θέατρο «Τριανόν» την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, και παράλληλα (αφού παρουσίασε τους ομιλητές της εκδήλωσης), τονίσε: «Η Νεολαία ΛΑ.Ο.Σ Αργολίδας, με αφορμή την Εθνική μας επέτειο, ανέλαβε την πρωτοβουλία, να διοργανώσει αυτή την εκδήλωση, ευελπιστώντας, πως στο τέλος αυτής, θα αναδειχθεί θριαμβευτικά ένα Εθνικό και ηθικό δίδαγμα», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολιτική επικαιρότητα με αφορμή την συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου επισημαίνοντας: «Η πολυετής-μέχρι πόσο άραγε;-οικονομική και Εθνική υποταγή της Χώρας μας σε ξένα πολιτικά (πάσης φύσεως και λογής) κέντρα αποφάσεων ανακοινώθηκε και επίσημα. Η κυβέρνηση του Πασοκ, σε εναλλαγή και συνδιαλλαγή με τις κυβερνήσεις της ΝΔ, οδήγησαν την Χώρα σε αυτό το δουλικά υπερμέγεθες «Ναι σε όλα» όπως αυτό ειπώθηκε από τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Ένα «ναι» που έρχεται σε κατάφωρη, οδυνηρή και ανερυθρίαστη αντίφαση, με  μια άλλη λέξη. Που διαθέτει και αυτή τρία γράμματα. Αυτή η λέξη, ειπώθηκε και τότε από έναν Πρωθυπουργό. Πριν από 71 χρόνια. Σας παρουσιάζω λοιπόν αυτή την λέξη. Το γιγάντιο «ΟΧΙ» του μεγάλου Εθνικού κυβερνήτη και Πρωθυπουργού Ιωάννη Μέταξα».
Στη συνέχεια η κα. Χριστιάνα Κοτσοβού, στην τοποθέτηση της, έκανε μια σύντομη αναδρομή σε όσα εκτυλίχθησαν στην οικία του Ιωάννη Μεταξά και τον δραματικό διάλογο που είχε με τον Ιταλό πρόξενο Εμμανουέλε Γκράτσι, μόλις αυτός του παρέδωσε το τελεσίγραφο της Ιταλικής Κυβέρνησης. «Ο Ιωάννης Μεταξάς με το περήφανο «ΟΧΙ» διάλεξε τον δρόμο της θυσίας και όχι τον δρόμο της ατιμώσεως. Με το «ΟΧΙ» που είπε ο Ιωάννης Μεταξάς δεν έγραφε απλώς ιστορία. Αλλά ένα Ηρωικό έπος. Το έπος του '40» είπε η κα. Κοτσοβού θυμίζοντας τα λόγια του Ιωάννη Μεταξά: «Υπάρχουν στιγμές, στις οποίες ένας Λαός, οφείλει (αν θέλει να παραμένει μεγάλος), να είναι ικανός να πολεμήσει-έστω και χωρίς ελπίδα νίκης- μόνον διότι πρέπει».Ακόμη η κα. Κοτσοβού έκανε μια αναδρομή στα πολιτικά μας δρώμενα (ειδικά από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα) και αναφέρθηκε στις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας, επιρρίπτοντας ευθύνες στα κόμματα εξουσίας τα οποία και κατονόμασε ως υπεύθυνα για την σημερινή απαξίωση της Πατρίδας μας στηλιτεύοντας παράλληλα την απαξίωση της Παιδείας και της ιστορίας του έθνους καθώς και τις υποχωρήσεις στα Εθνικά μας θέματα ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία της με μια φράση του Στρατηγού Μακρυγιάννη:
«Κι Όσο αγαπώ την πατρίδα μου δεν αγαπώ άλλο τίποτας. Νάρθη ένας να μού ειπή ότι θά πάγη ομπρός ή πατρίδα, στέργομαι νά μού βγάλει καί τά δυό μου μάτια. Ότι άν είμαι στραβός, καί ή πατρίδα μου καλά, μέ θρέφει, Αν είναι ή πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια να χω, στραβός θε νά είμαι. Ότι σ αύτείνη θά ζήσω, δεν έχω σκοπόν νά πάγω άλλου».

Το δάκρυ της Μελίνας που συγκίνησε τον κόσμο καταχειροκροτώντας την...
« κάποιοι αδικώντας την ιστορία, τις ηθικές αρχές, τους οραματισμούς, και τις αγωνίες του Ελληνισμού, επιδίδονται  σε αγώνα «κοκορομαχίας» με απώτερο σκοπό την σύνθλιψη και αποδυνάμωση του Φρονήματος των Ελλήνων, κραυγάζοντας: «Ναι» στις επεκτατικές διαθέσεις των Σκοπιανών, με την αυθαίρετη κατάργηση της απόφασης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, η οποία δεν αποδεχόταν την ύπαρξη του όρου Μακεδονία  (η παραγώγου του),ως συνθετικό της ονομασίας των Σκοπίων και την αποδοχή εξωθεσμικών διαδικασιών διαπραγμάτευσης. «Ναι» στην μετά τα Ίμια καθιέρωση των  «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο από τον κ. Σημίτη, «Ναι» στην ιστορικά και νομικά απαράδεκτη χρήση του όρου «Τουρκική» για την Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, η οποία θέτει τις βάσεις για «Αττίλα» νούμερο 3. «Ναι» στον προπηλακισμό της Ελληνίδας δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, (αφού δεν υπάρχει επίσημη και έμπρακτη στήριξη της από την Ελληνική πολιτεία). «Ναι» στο σχέδιο Ανάν, για την οριστική διχοτόμηση της Κύπρου, και με (την συναίνεση της Ελλάδας) νομιμοποίηση των στρατευμάτων εισβολής και κατοχής, προσβάλλοντας τους μαθητές, τους πεσόντες και τους αγνοούμενους του 1974. «Ναι» στην παραχάραξη της ιστορίας  και την βεβήλωση της ιστορικής μνήμης, με βιβλία  που διδάσκουν στα Ελληνόπουλα ότι η πυρπόληση της Σμύρνης και οι νεκροί του Μικρασιατικού Ελληνισμού, οφείλονται σε συνωστισμό». Είναι ένα  χαρακτηριστικό  απόσπασμα από την ομιλία που εκφώνησε η πρόεδρος της νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ Αργολίδας Μελίνα Τσιλιμίγκρα .Μάλιστα δεν κατάφερε να κρύψει την συγκίνηση της και δάκρυσε με τον κόσμο να την χειροκροτεί θερμά, αναγκάζοντας τον Γιάννη Σχοινά να πει: «Ας παραδειγματιστούμε όλοι από το δάκρυ της Ελληνίδας». Αναμφίβολα ήταν η ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης.
Άδωνις Γεωργιάδης: «Επίκαιρη όσο ποτέ η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου»
Ο Βουλευτής Β Αθηνών κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στην ομιλία του τόνισε την συμβολή του Ιωάννη Μεταξά στην περήφανη νίκη του Ελληνικού στρατού εναντίων των Ιταλών υποστηρίζοντας: «Ο Ελληνικός στρατός δεν θα είχε πει το «ΟΧΙ» στα Βουνά της Βορείου Ηπείρου, αν δεν το είχε πει πρώτος ο Ιωάννης Μεταξάς. Θέλω να σας πω το παράδοξο που συμβαίνει: Αν ρωτήσουμε κάποιον ποιος ήταν ο ηγέτης των Ρώσων κατά των Β Παγκόσμιο πόλεμο θα απαντήσει ο Στάλιν.  Αν ρωτήσουμε ποιοι ήταν οι ηγέτες των Βρετανών, των Γάλλων, των Αμερικανών, θα λάβουμε τις απαντήσεις Ντε Γκολ, Τσόρτσιλ, Ρούσβελτ. Αν όμως ρωτήσουμε ποιος ήταν ο ηγέτης των Ελλήνων θα λάβουμε την απάντηση ο λαός. Ε, δεν γίνεται. Κάτι δεν πάει καλά» είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης και στο ίδιο μήκος κύματος συνέχισε: « Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε το ναι που είπε στις 27 Οκτωβρίου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι από δω και στο εξής, δεν θα υπάρξει ούτε μια επέτειος της 28ης Οκτωβρίου που θα εορτάζει ο Ελληνισμός, που δεν θα γίνεται αυτομάτως, η ιστορική σύγκριση. Και η ιστορική σύγκριση ίσως να είναι η ευκαιρία να διδαχτούμε και να παραδειγματιστούμε από την ιστορία αρκεί να μην πέσουμε στην παγίδα του διχασμού όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν» είπε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας μάλιστα την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα νέο όραμα ώστε ο Ελληνικός λαός να αποκτήσει ξανά την χαμένη του ελπίδα και να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ελλάδας. Να τονισθεί ότι μετά το τέλος των ομιλιών ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στις ερωτήσεις των πολιτών που παραβρέθηκαν στο δημοτικό θέατρο «ΤΡΙΑΝΟΝ» (δέχθηκε ερωτήσεις που αφορούσαν τις Γερμανικές αποζημιώσεις, την ματαίωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στην Θεσσαλονίκη, την κήρυξη ΑΟΖ, την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των πολιτών τόσο για την συμφωνία της νέας δανειακής σύμβασης που αποφασίστηκε την 27η Οκτωβρίου, όσο και για την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα).
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στην είσοδο του δημοτικού θεάτρου, μπορούσε όποιος το επιθυμούσε να αγοράσει δυο βιβλία (με συγγραφέα τον υποψήφιο Βουλευτή ΛΑ.Ο.Σ Αργολίδας και εκδότη κ. Γιάννη Σχοινά), που είχαν ως θέμα την βιογραφία του Ιωάννη Μεταξά, και το «ημερολόγιο» από τον πόλεμο του 1940.

eikonoskopionews.blogspot.com