eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

''Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη''


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

 
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη με θέμα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την υποχρεωτική καταβολή υπερβολικά υψηλών ασφάλιστρων στον ΕΛΓΑ από γεωργούς και κτηνοτρόφους στην Αργολίδα και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Την ώρα που οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι, στην Αργολίδα όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, δίνουν μάχη επιβίωσης  – με το κόστος παραγωγής να έχει εκτοξευθεί και τις τιμές παραγωγού σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ενώ οι τιμές καταναλωτή παραμένουν υψηλές – η Κυβέρνηση τους επιβαρύνει ακόμη περισσότερο, υποχρεώνοντάς τους να προκαταβάλλουν υπερβολικά υψηλά ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ, τα οποία καθορίστηκαν με αυθαίρετο τρόπο χωρίς να έχει προηγηθεί σχετικός διάλογος και χωρίς να υπάρχει η επιλογή της προαιρετικής ασφάλισης και ταυτόχρονης παραίτησης από δικαίωμα αποζημίωσης για τους παραγωγούς που λόγω των υψηλών ασφαλίστρων και των χαμηλών τιμών πώλησης των προϊόντων κρίνουν τη συγκεκριμένη διαδικασία ασύμφορη.
Επισημαίνεται μάλιστα ότι την ώρα που η Κυβέρνηση απαιτεί την προκαταβολή υπερβολικών ασφαλίστρων, ο ΕΛΓΑ σε πολλές περιπτώσεις συνεχίζει να καθυστερεί τις καταβολές αποζημιώσεων σε δικαιούχους.

Κατόπιν τούτων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1.      Αν προτίθεται η Κυβέρνηση, και αν ναι με ποιες συγκεκριμένες δράσεις και σε ποιο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, να ελαφρύνει τους γεωργούς και κτηνοτρόφους από το πρόσθετο άγος της υποχρεωτικής προκαταβολής υπερβολικά υψηλών ασφαλίστρων στον ΕΛΓΑ με καθορισμό χαμηλότερων τιμών στα ασφάλιστρα μετά από σχετικό διάλογο.
2.      Αν προτίθεται η Κυβέρνηση να καταστήσει την ασφάλιση στον ΕΛΓΑ προαιρετική για όσους γεωργούς και κτηνοτρόφους κρίνουν ότι η προκαταβολή υπερβολικά υψηλών ασφαλίστρων καθιστά μη συμφέρουσα την ασφάλιση της παραγωγής τους».