eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

'' ΟΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ ''

ΑΥΤΟΒΟΥΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ:
<< Πολιτικές ατασθαλίες της ΔΕΥΑ.ΕΡ >>


AUTOVOULOI POLITES
Στην πρόσφατη συνεδρίαση της 9ης Μαΐου 2011 παρακολουθήσαμε εκτός των άλλων θεμάτων και ένα ενδιαφέρον και μη σύνηθες περιστατικό. Συγκεκριμένα κυρία, Δημοτική Σύμβουλος της συμπολίτευσης, και είναι προς τιμήν της, παραπονέθηκε στην παρευρισκόμενη στην συνεδρίαση Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ για την απαράδεκτη εικόνα, που παρουσιάζουν τα δημοτικά διαμερίσματα και κυρίως το Κρανίδι και η Κοιλάδα, όπου, όταν γίνονται έργα συντήρησης των αγωγών ύδρευσης και αποχέτευσης τα ανοιγόμενα χαντάκια δεν αποκαθίστανται με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη Δημοτική Σύμβουλος να γίνεται δέκτης παραπόνων από συμπολίτες της για το απαράδεκτο και επικίνδυνο γεγονός. Υπεύθυνη βεβαίως για την αποκατάσταση αυτού του ζητήματος είναι η ΔΕΥΑΡ.

Μας προξένησε αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι η Πρόεδρος στα λεγόμενα της Δημ. Συμβούλου απαντούσε με τρόπο χαλαρό σχεδόν αδιάφορο σαν να επρόκειτο για απλό θεατή....
..... της κατάστασης και όχι για πρόσωπο καθ' ύλην αρμόδιο. Δεν έθεσε κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αποκατασταθούν οι εργασίες, χρησιμοποιώντας τη μόνιμη πλέον επωδό, ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Αυτή η αντιμετώπιση του προβλήματος από την Πρόεδρο, η οποία αντί να ζητήσει συγγνώμη από τους συμπολίτες της για ζήτημα δικής της αρμοδιότητας και ευθύνης έμοιαζε περισσότερο να αντιδρά με απαξία, χωρίς έστω και την παραμικρή ευαισθησία, ούτε καν λεκτική, για τη δικαιολόγηση του θέματος.

Πέραν όμως αυτού του γεγονότος πληροφορηθήκαμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ.ΕΡ με εισήγηση της Προέδρου ενεκρίθη άδεια ύδρευσης σε αιτούντα της ευρύτερης περιοχής των Διδύμων, εκτός οικισμού. Και ερωτάμε:

1)    Είναι αυτή η απόφαση σύννομη;
2)    Ο κ. Καμιζής γνωρίζει αυτή την απόφαση την οποία έλαβε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ.ΕΡ, είναι εν αγνοία του ή έχει την ανοχή του;
3)    Θα ικανοποιηθούν και οι δεκάδες άλλες αιτήσεις που θα υποβληθούν από πολίτες που ανήκουν στην ίδια κατηγορία, δηλαδή είναι και αυτοί εκτός οικισμών και οι οποίοι αυτοδικαίως θα ζητήσουν ίση αντιμετώπιση;

Και όσο και αν φαίνεται ανθρώπινη και εύλογη η παροχή ύδρευσης σ' ένα αγροτόσπιτο, ο νόμος προφανώς το απαγορεύει με το σκεπτικό της τυχόν άλογης χρήσης και σπατάλης του νερού του δικτύου με την μη ελεγχόμενη διοχέτευση νερού για πότισμα δένδρων, περιβολιών κ.λ.π.

Το Δ.Σ. και η Πρόεδρος της ΔΕΥΑ.ΕΡ οφείλουν να πληροφορήσουν τους δημότες για ποιους λόγους και με ποιο σκεπτικό αποφασίσθηκε η έγκριση της εν λόγω άδειας διότι οι μέχρι στιγμής ενδείξεις οδηγούν σε προνομιακή αντιμετώπιση του αιτούντος για ευνόητους πολιτικούς λόγους.

Επίσης η αντιπολίτευση θα πρέπει να πάρει θέση στο συγκεκριμένο θέμα.

Και βεβαίως θα πρέπει να ενημερωθούν οι δημότες εάν θα ικανοποιηθούν οι αιτήσεις των υπολοίπων συμπολιτών μας που θα ζητήσουν ανάλογη μεταχείριση με τις ίδιες προϋποθέσεις με τη λογική της ισονομίας και ισοπολιτείας.

Η δέσμευση του Δημάρχου «όλα στο φως» πρέπει να γίνει και πράξη για να μην αποδειχθεί τελικώς ότι τα λεγόμενά του ήταν αγαθή προαίρεση μόνον.

ΟΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ