''ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ''
Υλικά:
20 φύλλα κρούστας
4-5 μελιτζάνες φλάσκες
2 πράσα (σε ροδέλες)
1/2 φλυτζάνι καρυδόψιχα (χοντροκομμένη)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα πράσα σε 2-3 κουταλιές λάδι, προσθέτουμε λίγο νερό και τα βράζουμε μέχρι να
μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκρίλ με την φλούδα τους,
μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν καπνιστές.
Τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν από τα υγρά τους.
Τις λιώνουμε κατόπιν με ένα πιρούνι, τις ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τα πράσα,
το καρύδι, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, το αλείφουμε με ελαιόλαδο, το διπλώνουμε
στη μέση και το αλείφουμε ξανά με ελαιόλαδο. Βάζουμε στην άκρη του φύλλου λίγη
γέμιση και τυλίγουμε έτσι ώστε να φυλακίσουμε τη γέμιση στο ρολό.
Αλείφουμε πάλι το ρολό με λάδι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Τέλος, βάζουμε τα μπουρεκάκια με σειρά σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 40-50 λεπτά
μέχρι να ροδίσουν καλά.