eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

''ΠΛΗΡΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ''


Ολοκληρώθηκε μετά από τρεισήμισι ώρες το κρίσιμο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Κάρολο Παπούλια μετά από αίτημα του πρωθυπουργού. Η πρώτη δηλώση από το Γιώργο Καρατζαφέρη «Δεν καταλαβαν οι άνθρωποι ότι εάν ο Ευρυβιάδης με το Θεμιστοκλή δεν τα είχαν βρει το 480 πΧ ούτε αυτούς θα τους είχε γράψει η ιστορία, ούτε την ημερομηνία. Η καρέκλα δυστυχώς μερικών είναι πάνω από την Ελλάδα. Οψόμεθα». 

Αμέσως μετά το συμβούλιο υπήρξε κατ' ιδίαν συνάντηση του......... Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού. Ο Γ. Παπανδρεόυ θα κάνει δηλώσεις αργότερα από το Μέγαρο Μαξίμου ενώ ο κ. Σαμαράς από τα γραφεία της ΝΔ στη λ. Συγγρού. 


 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Προεδρος της Δημοκρατίας, είπε, «Είναι ιστορικό καθήκον να συνεννοηθούμε» αλλά χωρίς όπως φαίνεται να πετύχει να πείσει τους παρευρισκόμενους. Ο κ. Παπούλαις ζήτησε ακόμη να υπάρξει εθνική συνεννοήση και να προστατευθούν κοινωνικά αδύναμοι»


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Α. Σαμαράς όπως είχε πραναγγείλει από την Πέμπτη έμεινε στη γραμμή των χθεσινών δηλώσεων και στις προτάσεις που διατύπωσε παρουσιάζοντας το «Ζαππειο ΙΙ». Αρνητική εμφανίστηκαν και η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο μοναδικός που εμφανίστηκε συναινετικός ήταν ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Στη σύσκεψη, εκτός του πρωθυπουργού, μετείχαν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα


Στη σύσκεψη ήταν παρόντες έως τη μία και μισή το μεσημέρι, και οι υπουργοί Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για όλες τις πτυχές της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα με φόντο την 5η Δόση.


peiramatozoa