eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

''«ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ» με Βασίλη Τσιτσάνη''

''Ζωντάνεψε μνήμες στις Στρατώνες του Άργους''


Τρίκαλα, Σαλονίκη, Τζιτζιφιές
μεσ’ στις καρδιές διαχρονική πορεία.
Σ’ ένα μπουζούκι, τρίχορδο,
να γράφεις ιστορία…
Μποέμισσες, Αρχόντισσες και Μάγισσες
να τραγουδάς και ‘μεις ν’ ακολουθούμε,
σε μέρη ονειρεμένα να μας πας
να ταξιδεύουμε μαζί και ν’ αγαπούμε.

Βασίλη, στη ζωή μας οδηγείς,
καθώς σαλπάρουμε μαζί σου με τ’ αλάνια.
Συννεφιασμένες Κυριακές μας καρτερείς
στο πλοίο, που θα βρει άλλα λιμάνια.

Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

 
Το μουσικό σχήμα “ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ” ανέβασε στις....
...... Στρατώνες του Άργους,

με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 28 Αυγούστου, στα πλαίσια των παραλλήλων εκδηλώσεων του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΓΟΥΣ 2010, που διοργανώνει η ΔΗΚΕΠΑ, μια μουσική παράσταση - αφιέρωμα στον κορυφαίο τραγουδοποιό Βασίλη Τσιτσάνη, που συνέδεσε το όνομά του με τις χαρές και τις λύπες μας διαχρονικά...




Το Μουσικό σχήμα «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ» δημιουργήθηκε εδώ και μερικά χρόνια από τον δημοσιογράφο Γιώργο Μουσταΐρα, ερευνητή και συλλέκτη παραδοσιακής και ρεμπέτικης μουσικής και από τον πολυσύνθετο μουσικό και δάσκαλο μουσικής Λυμπέρη Πιτουρά. Στόχος της δημιουργίας του σχήματος η έρευνα και παρουσίαση μουσικών από το πλούσιο θησαυροφυλάκιο της ελληνικής συλλογικής μνήμης.


Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν ξεχωριστοί μουσικοί και τραγουδιστές από όλη την Αργολίδα και έχουν παρουσιασθεί συναυλίες και μουσικές παραστάσεις που έχουν καταγραφεί ως μοναδικά μουσικά γεγονότα. Να σταθούμε στην παράσταση «Κάστρα – Φυλακές» στο Μπούρτζι, το 2008, στην παράσταση «Μαγεμένη Αραπιά», Φάρος – Λιμάνι Ναυπλίου 2009 και στο αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη στο Κουτσοπόδι και στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας το 2009.


Στο σχήμα της εκδήλωσης για τον Τσιτσάνη συμμετείχαν ο Γιώργος Μουσταΐρας (τραγούδι), ο Λυμπέρης Πιτουράς παίζοντας μπαγλαμά και κρουστά, ο κιθαρίστας του Βασίλη Τσιτσάνη Γιάννης Βενεκάς, ο μοναδικός μπουζουκτσής και καλλίφωνος λαϊκός τραγουδιστής Ιορδάνης Δαμιανός, η ξεχωριστή γυναικεία φωνή, που ακούει στο όνομα Ιωάννα Κακουριώτη και η νεαρή ανερχόμενη πιανίστρια Ελένη Πιτουρά.


Την διοργάνωση της παράστασης είχαν αναλάβει η ΔΗΚΕΠΑ και ο Σύλλογος Αργολική Πολιτιστική Πρόταση. Ο Νίκος Ταρατόρης παρουσίασε κείμενα συνδετήρια των τραγουδιών, της εποχής και της ιστορίας του Βασίλη Τσιτσάνη...




Ο Δήμος Άργους, δια του Αντιδημάρχου Κώστα Γκαργκάσουλα τίμησε τον συμπατριώτη μας, Κρανιδιώτη Γιάννη Βενεκά για την πολυετή προσφορά του στο λαϊκό τραγούδι.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Άργους Βασίλης Μπούρης ενώ την παρακολούθησαν, σιγοτραγουδώντας και χειροκροτώντας, πολλοί συμπολίτες αλλά και επισκέπτες της περιοχής.