ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ
Υλικά:
4 πατάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 αυγό
150 γρ μπέικον
2 κουταλιές μα'ι'ντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές βούτυρο
1 φλυτζάνι τυριά τριμμένα
(κασέρι, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα)
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψήνουμε τις πατάτες με την φλούδα τους τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο σε....
... δυνατό φούρνο για 1-1/2 ώρα. Στο μεταξύ σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο από το βούτυρο. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε να γίνει τραγανό. Όταν ψηθούν οι πατάτες κόβουμε κατά μήκος ένα ''καπελάκι'' πάχους 1 εκ. περίπου. Τις αδειάζουμε με ένα κουταλάκι ώστε να φτιάξουμε μια βαρκούλα.
... δυνατό φούρνο για 1-1/2 ώρα. Στο μεταξύ σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο από το βούτυρο. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε να γίνει τραγανό. Όταν ψηθούν οι πατάτες κόβουμε κατά μήκος ένα ''καπελάκι'' πάχους 1 εκ. περίπου. Τις αδειάζουμε με ένα κουταλάκι ώστε να φτιάξουμε μια βαρκούλα.
Λιώνουμε τη σάρκα που έχουμε αφαιρέσει και την ανακατεύουμε με το σοταρισμένο κρεμμύδι, σκόρδο, το μπέικον, τον μα'ι'ντανό, το αυγό ελαφρά χτυπημένο και τα τυριά.
Αλατοπιπερώνουμε, γεμίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε για λίγα λεπτά στο γκρίλ μέχρι να
λιώσουν τα τυριά.