eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Αγγελική Λούμη - Γιαννικοπούλου:''Η Ερμιονίδα ψηλά, εκεί ακριβώς που της αξίζει!''

Πρόσφατα με ενημέρωσαν πως κάποιοι, στην προσπάθεια τους να καλύψουν την ανυπαρξία τους, πουλάνε στον κόσμο ‘’φύκια για μεταξωτές κορδέλες’’, παραπληροφορώντας ότι δήθεν βρήκαμε τις μελέτες έτοιμες στο συρτάρι για τα έργα των αναπλάσεων Πορτοχελίου από τους προηγούμενους.

Δεν θα ανεχτώ ψέματα και ανακρίβειες, γιατί σε κάθε τέτοια προσπάθεια θα με βρίσκουν μπροστά με στοιχεία και έγγραφα.

Ο κόσμος πλέον δεν τρώει κουτόχορτο και αυτές οι μικροπολιτικές και η παλιά πολιτική νοοτροπία έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Επειδή μου αρέσει να τα λέμε με ειλικρίνεια και να σας ενημερώνω για τα πραγματικά γεγονότα, θα σας πω, πως όταν ορίστηκα Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας, μέσα στις αρμοδιότητες μου ήταν και η Κοινότητα Πορτοχελίου.

Τότε λοιπόν, πάντα σε άριστη συνεργασία με τον ικανότατο Πρόεδρο, Κώστα Κόκκαλη και αξιολογώντας τα αιτήματα των εξαγριωμένων τότε κατοίκων, ιεραρχήσαμε τις ανάγκες του Πορτοχελίου.

Είχαμε πολλά και έντονα παράπονα για δύο δρόμους, τον παραλιακό της Μπάλτιζας και την παραλίμνια οδό μέχρι το γήπεδο.

Δεν είχαμε λοιπόν παρά να ξεκινήσουμε από εκεί.

Με την υπ’ αριθμ. 19/2020 μελέτη ξεκίνησε το έργο Ανάπλασης Κοινοχρήστων Χώρων και συγκεκριμένα της οδού στον κόλπο της Μπάλτιζας και επειδή το προσυπολογιζόμενο ποσό δεν έφτασε για το επιθυμητό μήκος του έργου, ερχόμαστε με την υπ’αριθμ. 22/2021 μελέτη και αποπερατώνουμε αυτόν τον όμορφο σήμερα παραλιακό, τουριστικό δρόμο περιπάτου.

Με την υπ.αριθμ. 21/2020 μελέτη ξεκινά το έργο επισκευής του δρόμου που διέρχεται παράλληλα με την λίμνη και για μήκος 500 μ. περίπου. Ο δρόμος ήταν κατεστραμμένος και χρειάστηκε να γίνει εκσκαφή σε ικανό βάθος για να κατασκευαστεί υπόβαση με σκύρα λατομείου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αντίστοιχη Τεχνική Έκθεση.

Με την υπ. αριθμ. 12/2022 μελέτη και στην προσπάθεια μας αλλά και την εκπλήρωση του στόχου που έχουμε θέσει, ώστε να στρωθεί με κυβόλιθο όλος ο παραλιακός δρόμος του Πορτοχελίου, ξεκινήσαμε να προεκτείνουμε τα πεζοδρόμια έμπροσθεν των μαγαζιών, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χώρο που υπάρχει και το πλάτος του δρόμου μέχρι το κατάστημα ‘’Δρούγκα’’ ενώ το υπόλοιπο στρώθηκε με κυβόλιθο μέχρι το κατάστημα ΄΄Το Ουζάκι’’, γιατί πολύ απλά μέχρι εκεί μας επέτρεψαν τα οικονομικά μας.

Αν οι συνθήκες είναι ιδανικές αυτό το έργο θα συνεχιστεί μέχρι την είσοδο του Πορτοχελίου, δίνοντας μια άλλη αισθητική στον αγαπημένο μας τόπο.

Αυτά όσον αφορά στα τρία αυτά έργα υποδομής και αναπλάσεων.

Έχουμε και συνέχεια σε επόμενη ανάρτηση.

Η ενημέρωσή μου προς εσάς, όπως πάντα, θα είναι συνεχής και λεπτομερής για να μην υπάρχει καμία απορία και καμία διαστρέβλωση των γεγονότων.

Θα σας μιλάω με αλήθειες για δύο λόγους.

Γιατί έτσι είμαι και γιατί μου το ζητάτε.

Δεν βρίσκομαι εδώ για να περνάω τον καιρό μου, ούτε με ψηφίσατε για να απολαμβάνω τίτλους.

Αγαπώ και πονάω αυτόν τον τόπο, και ας μην είμαι γέννημα θρέμμα, και ας μην έχω οικογενειακό τάφο, σέβομαι τους συμπολίτες μου, τιμώ την θέση που μου δόθηκε και θα συνεχίσω να την τιμώ μέχρι το τέλος της θητείας.

Η Ερμιονίδα ψηλά, εκεί ακριβώς που της αξίζει!

 

Αγγελική Λούμη - Γιαννικοπούλου

Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ερμιονίδας