eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 2 Μαΐου 2023

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ:''Τα παράπονα και τα σαλταρίσματα... του Προέδρου του Κοινοτικού συμβουλίου Ερμιόνης''

''Τα παράπονα και τα σαλταρίσματα... του Προέδρου του Κοινοτικού συμβουλίου Ερμιόνης''



Αγαπητοί συνδημότες, το πολιτικό προεκλογικό μανιφέστο του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης, προκάλεσε την μνήμη μου και το μυαλό μου γύρισε 4 χρόνια πίσω στην ομιλία του, τότε που εγκαταστάθηκε σαν Πρόεδρος της Κοινότητας στο Δημαρχείο Ερμιόνης.





Διαπίστωσα ότι εφαρμόζει και σήμερα το ίδιο ύφος στην γραφή του, όπως και τότε.

Πάντα παραπονούμενος πως κάτι του φταίει, κάποιος τον στεναχωρεί, κάποιος τον ματώνει και τον λοιδορεί.

Μόνο που τότε, το 2004, εξαιτίας των καθυστερήσεων και των εμποδίων που προκάλεσε ο σημερινός Πρόεδρος της Ερμιόνης, θα χάναμε παραλίγο το σημαντικό έργο της διαπλάτυνσης του κεντρικού λιμενοβραχίονα του βόρειου λιμανιού της Ερμιόνης. Πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις τη λύση την δίνει η Δικαιοσύνη, η οποία δικαίωσε τον Δήμο Ερμιόνης και την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. 

Και έτσι ξεπεράστηκαν αυτά τα εμπόδια και η διαπλάτυνση και επέκταση του λιμανιού ολοκληρώθηκαν και γεμίζει το λιμάνι από σκάφη.

Επομένως γιατί κλαψουρίζει ότι ανεβοκατέβαινε τα σκαλοπάτια των δικαστηρίων;;;

Σήμερα, έχει και αυτός ένα στέγαστρο για την επιχείρησή του στην παραλία της Ερμιόνης, το οποίο κατασκευάστηκε επί Δημαρχίας μου, όπως έχουν όλα τα μαγαζιά της παραλίας.

Εάν είναι νόμιμο το δικό του στέγαστρο ή όχι δεν είμαι αρμόδιος εγώ τώρα να το κρίνω. Αρμόδια είναι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ερμιονίδας.

Τώρα βρήκε νέο παράπονο.

Σήμερα προσπαθεί με «φιλοσοφίες» και προσχήματα, να μας πείσει ότι αυτό το ΑΠΩΝ αφορούσε αποκλειστικά και μόνο αυτόν. Εγώ θα τον παραπέμψω σε μια παλιά λαϊκή ρήση:


“Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται…”


Εγώ δεν γνωρίζω εάν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης είχε βάλει έστω και το μικρό του δαχτυλάκι στην διοργάνωση αυτής της φαντασμαγορικής και άκρως επιτυχημένης εκδήλωσης του καψίματος του Ιούδα στην Ερμιόνη μας.


Αλλά, ο Πρόεδρος της Ερμιόνης δεν είχε υποχρέωση να αφήσει έστω και για λίγο το επάγγελμά του για να παρευρεθεί στην εκδήλωση και να κάνει έστω έναν σύντομο χαιρετισμό στους συνδημότες μας και στους επισκέπτες, που ήταν διπλάσιοι στον αριθμό από κάθε άλλη χρονιά;;;  Περίεργο και σκοτεινό!!!

Αγαπητοί συνδημότες, από το 1995 ο Δήμος Ερμιόνης ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την διοργάνωση της εκδήλωσης του καψίματος του Ιούδα. 

Κατά γενική ομολογία φέτος ήταν η χρονιά που επισκέφθηκαν την Ερμιόνη  διπλάσιοι επισκέπτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και έφυγαν όλοι κατενθουσιασμένοι.

Οι μαγαζάτορες και του λιμανιού και των Μαντρακιών έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι, κάτι το οποίο εκδήλωσαν με ενθουσιασμό.  

Αγαπητοί συνδημότες, δεν μπορώ να καταλάβω αυτά τα πολιτικά σαλταρίσματα από συνδυασμό σε συνδυασμό του Προέδρου της Ερμιόνης, να θέτει υποψηφιότητα κάτω από τη σκέπη διαφορετικών κάθε φορά αρχηγών.

Στις δημοτικές εκλογές του 2006 ήταν αρχηγός συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιόνης, έχασε τις εκλογές και διέλυσε τον συνδυασμό του.

- Στις δημοτικές εκλογές του 2010, όπως μας ομολογεί ο “Φιλόσοφος”, ήταν ιδρυτικό μέλος της παράταξής του. Μόνο που τότε δεν έθεσε υποψηφιότητα, διότι έβαλαν βέτο οι άλλοι υποψήφιοι της παράταξης του “Φιλοσόφου”. 

- Στις δημοτικές εκλογές του 2014 ήταν λάβρος υποστηρικτής και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του σημερινού Δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου.

Δείτε παρακάτω τα εύσημα που απηύθυνε στον Γιάννη Γεωργόπουλο και τους συνεργάτες του από την θέση του Προέδρου της Ερμιόνης στις 2 Σεπτεμβρίου 2019 , τότε που εγκαταστάθηκε σαν Πρόεδρος της Κοινότητας στο Δημαρχείο Ερμιόνης:

Τώρα μας ανακοίνωσε ότι θα είναι παρών στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές με άλλον αρχηγό και ζητάει από τους συνδημότες μας να τον ακολουθήσουν και εκεί. 

Δηλαδή θα είναι υποψήφιος κάτω από τη σκέπη τρίτου αρχηγού!!! 

Τέλος θα περίμενα από τον Πρόεδρο της Ερμιόνης να είχε παλέψει 4 χρόνια για το καλό της Ερμιόνης, πράγμα το οποίο είχε υποχρέωση να κάνει σαν Πρόεδρος, να είχε συνεργαστεί με τη Δημοτική Αρχή, να είχε συμμετάσχει σε όλες τις εκδηλώσεις που προβάλουν την Ερμιόνη μας όπως ο ίδιος μας είχε υποσχεθεί τον Σεπτέμβριο του 2019 και να μην απέχει επιδεικτικά από όλα αυτά.

Να σταματήσει επιτέλους αυτά τα «φιλολογικά» κλαψουρίσματα που δήθεν φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτόν.


Εις το επανιδείν….


Ανάργυρος Λεμπέσης

Δήμαρχος 

του τέως Δήμου Ερμιόνης