eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 20 Μαΐου 2023

ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ:''Οι συκοφαντίες και τα ψέματα δεν θα μένουν αναπάντητα (Μέρος 4ο)''

 

Ο κατ’ επάγγελμα συκοφάντης ψευτοδημοσιογράφος του διαδικτύου, και η...“εργολαβία” που έχει αναλάβει από τους γνωστούς  - αγνώστους καθοδηγητές του!



Ο κατ’ επάγγελμα συκοφάντης ψευτοδημοσιογράφος του διαδικτύου, την τελευταία εβδομάδα με νέο κρεσέντο διασποράς ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης, συνέχισε με αμείωτους ρυθμούς την “εργολαβία” που έχει αναλάβει, η οποία δεν είναι άλλη από την κατασυκοφάντηση των υποψηφίων της Δυνατής Ερμιονίδας και του έργου της Δημοτικής Αρχής.

Οι γνωστοί - άγνωστοι καθοδηγητές του, δεν μπορούν επ’ ουδενί να χωνέψουν την μεγάλη επιτυχία της σημερινής Δημοτικής Αρχής, δηλαδή της οριστικής επίλυσης της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας, με την αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία του Δημοτικού ΣΜΑ Ερμιονίδας σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Έτσι επιλύσαμε οριστικά και σε χρόνο ρεκόρ ένα μείζων πρόβλημα δημόσιας υγείας και υποβάθμισης του περιβάλλοντος που είχε δυσφημίσει την πανέμορφη περιοχή μας και είχε ταλαιπωρήσει αφάνταστα τους κατοίκους, τους φιλοξενούμενους και τους επισκέπτες από το 2010 και ταυτόχρονα μειώσαμε δραστικά το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας.

Μέσα στον πανικό τους, λοιπόν, οι καθοδηγητές του ψευτοδημοσιογράφου, του δίνουν να αναρτήσει στο ιστολόγιό του ένα πρόσφατο χρηματικό ένταλμα πληρωμής από την “Διαύγεια” για την μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου μας μέχρι τον ΣΜΑ της Νέας Κίου, με υποτιμητικά σχόλια για το κόστος αυτής.

Λες και τα απορρίμματα θα μεταφέρονταν δωρεάν στην Νέα Κίο ή λες και δεν πληρώναμε τα προηγούμενα χρόνια για την μεταφορά τους και την διαχείρισή τους πολύ μεγαλύτερο κόστος και παρόλα αυτά κανένα αποτέλεσμα δεν είχαμε, αφού τα σκουπίδια ανά μεγάλα χρονικά διαστήματα παρέμεναν χύμα στους δρόμους, στις πλατείες και στα χωράφια.

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον συκοφάντη του διαδικτύου και τους υποκινητές του, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως να συκοφαντήσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής. Οπότε δεν μπαίνουν καν στον κόπο να βρουν στην ιστοσελίδα “Διαύγεια” τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής των προηγούμενων ετών σχετικά με την μεταφορά και την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας, τα οποία αποδεικνύουν το σημερινό μειωμένο κόστος διαχείρισης.

Εκεί θα διαπίστωναν ότι σήμερα τα απορρίμματα του Δήμου Ερμιονίδας μεταφέρονται στον ΣΜΑ της Νέας Κίου με κόστος 12,8€ ανά τόνο, ένα χαμηλότατο ποσό στα όρια του κόστους, το οποίο πετύχαμε κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού με αρχική προσφορά τα 18€ ανά τόνο.

Επίσης, επανέρχεται στο θέμα του δήθεν διορισμού στην ΔΕΥΑΕΡ του κ. Φασιλή Θανάση, αναρτώντας στο ιστολόγιό του δύο καταγγελίες από το έτος 2021.

Ο κ. Φασιλής Θανάσης από την Ερμιόνη, έχει σπουδάσει Μηχανολόγος – Μηχανικός, εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος και είναι υποψήφιος για τρίτη συνεχόμενη φορά με την «Δυνατή Ερμιονίδα».

Η μία καταγγελία έγινε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αποστόλου Παναγιώτη και η άλλη από μια δημότισσα, προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, οι οποίες αποδεικνύουν ότι ο κ. Φασιλής Θανάσης δεν ήταν ποτέ ούτε και είναι διορισμένος στην ΔΕΥΑΕΡ.

Άρα ο συκοφάντης ψευτοδημοσιογράφος, όταν ισχυριζόταν ότι ο κ. Φασιλής είναι διορισμένος στην ΔΕΥΑΕΡ, γνώριζε πολύ καλά ότι έλεγε ψέματα.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν μας πληροφορούν αυτός ο συκοφάντης ψευτοδημοσιογράφος και οι καθοδηγητές του, ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτών των δύο καταγγελιών, οι οποίες έγιναν το έτος 2021.

Πέρασαν λοιπόν 2 χρόνια από τότε και οι καταγγελίες αυτές δεν έφεραν κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με μια σειρά καταγγελιών που έχει κάνει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αποστόλου Παναγιώτης σχετικά με την λειτουργία της ΔΕΥΑΕΡ τα έτη 2020 και 2021 προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, οι οποίες επίσης δεν έφεραν κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Επίσης, αναρτά στο ιστολόγιό του το χρηματικό ένταλμα πληρωμής της μελέτης κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου “ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ ή ΕΛΛΗΝΑΣ”, σε κτήμα 8 στρεμμάτων στην θέση «Γκολέμι – Αγία Θεοδώρα», ισχυριζόμενος ψευδέστατα ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το θέμα.

Η αλήθεια είναι ότι για το θέμα υπάρχει πλήρης ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή και σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου και με δελτίο τύπου προς του Δημότες.

Συγκεκριμένα, στις 14 Δεκεμβρίου 2022, με δελτίου τύπου ενημερώθηκαν οι Δημότες για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου “ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ ή ΕΛΛΗΝΑΣ”, με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης 1.500.000,00€, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το εν λόγω χρηματικό ένταλμα πληρωμής που αναρτά ο ψευτοδημοσιογράφος, αφορά την ανάθεση και παραλαβή της μελέτης κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου “ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ ή ΕΛΛΗΝΑΣ”, δηλαδή την ολοκλήρωση του τελευταίου βήματος πριν την δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος, αναρτά χρηματικό ένταλμα πληρωμής δικηγορικής εταιρείας σχετικά με προσφυγή κατά του προστίμου που έχει επιβληθεί στον Δήμο Ερμιονίδας για την μη τοποθέτηση ναυαγοσώστη σε δύο “πολυσύχναστες” παραλίες του Δήμου μας κατά την θερινή περίοδο.

Η αλήθεια είναι ότι η αρμόδια τριμελής επιτροπή που κρίνει ποιες παραλίες είναι πολυσύχναστες, δηλαδή παραλίες άνω των 300 ταυτόχρονα λουόμενων, έκρινε κατά πλειοψηφία ως τέτοιες, την παραλία έμπροσθεν του ξενοδοχείου Ύδρα Μπητς, την παραλία έμπροσθεν του ξενοδοχείου Πόρτο Ύδρα και την παραλία έμπροσθεν της τουριστικής μονάδας MAKIS INN RESORT.

Σημειωτέον ότι το ξενοδοχείο Πόρτο Ύδρα είναι κλειστό, άρα στην παραλία του δεν υπάρχουν λουόμενοι, ενώ στην παραλία έμπροσθεν της τουριστικής μονάδας MAKIS INN RESORT οι ταυτόχρονοι λουόμενοι είναι πολύ λιγότεροι των 300.

Ο Δήμος Ερμιονίδας έλαβε προσφορές από εξειδικευμένες εταιρείες ναυαγοσωστών, οι οποίες ζητούσαν αμοιβή άνω των 150.000,00 € για την κάλυψη και των τριών αυτών παραλιών με ναυαγοσώστες για την θερινή περίοδο, ποσό το οποίο αδυνατούσε να διαθέσει ο Δήμος Ερμιονίδας γι’ αυτόν το σκοπό.

Η κρατική χρηματοδότηση για τον σκοπό αυτό ανέρχεται περίπου στις 55.000,00€, οπότε επιλέξαμε την τοποθέτηση ναυαγοσωστών στην όντως πολυσύχναστη παραλία του έμπροσθεν του ξενοδοχείου Ηydra beach και πουθενά αλλού.

Επίσης, αρχικά προσφύγαμε κατά της απόφασης χαρακτηρισμού πολυσύχναστων παραλιών της τριμελούς επιτροπής και στην συνέχεια κατά της επιβολής προστίμου της λιμενικής αρχής.

Απέναντι στην συστηματική και καθημερινή κατασυκοφάντηση της Δημοτικής Αρχής, της παραπληροφόρησης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων από τον ψευτοδημοσιογράφο και τους καθοδηγητές του, απαντάμε με την αλήθεια, με αδιαμφισβήτητα στοιχεία και με το μεγάλο έργο μας, το οποίο αυτοί οι συκοφάντες μας δίνουν την δυνατότητα με τα ψέματά τους να το αναδείξουμε.

Γραφείο Τύπου 

"ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ"