eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

''Ο ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΈΝΟ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΤΩΝ ΜΗΤΣΑΙΩΝ''

''Ο ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΈΝΟ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΤΩΝ ΜΗΤΣΑΙΩΝ''


Αγαπητοί συνδημότες,

 

Διαβάζοντας την ευχαριστήρια επιστολή του ΙΛΜΕ που απευθύνεται  στην νέα Δημοτική Αρχή

Βλέπε εδώ

το μυαλό μου γύρισε κάμποσα χρόνια πίσω.


Τότε που ο κατά τα άλλα ευαίσθητος(!!!) στον πολιτισμό(!!!), στην ιστορία(!!!) και στους αρχαιολογικούς χώρους(!!!) πρώτος Δήμαρχος της Ερμιονίδας είχε στολίσει δίχως ΝΤΡΟΠΗ τότε, καλοκαιριάτικα με ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, το παιδικό Μουσείο Ερμιόνης.

Δείτε την κατάντια του Μουσείου Παχνιδιών στις 6 Ιουνίου 2013 επι Δημαρχίας του πρώτου Δημάρχου Ερμιονίδας:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ




Αγαπητοί συνδημότες

Για την ανοικοδόμηση της κατεδαφισμένης ιστορικής οικίας Οικονόμου τότε, είχαμε βάλει και εμείς το χεράκι μας.

Εγώ ως επικεφαλής της μειοψηφίας και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής μου Παρασκευή Μαυρομιχάλη και Κοσμάς Κωστελένος.

Τότε κατά την ώρα της συνεδρίασης ζητήσαμε με γραπτή δήλωση αντί για την κατασκευή πλατείας που είχε αποφασίσει η υπηρεσία του Υπουργείου, να ανοικοδομηθεί η κατεδαφισμένη ιστορική οικία Οικονόμου.

Βλέπε την 68/1991 ομόφωνη ιστορική απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης.



Η Υπουργός Πολιτισμού τότε και μέλος του Ερμιονικού Συνδέσμου κυρία Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, έκανε αποδεκτή την 68/1991 ΑΚΣ.

Τροποποίησε την απόφαση της Υπηρεσίας του Υπουργείου και αντί για πλατεία, ανοικοδομήθηκε η ιστορική αυτή οικία που σήμερα στεγάζει το ΙΛΜΕ.

 

ΥΓ. Θα παρακαλέσω το αγαπητό & έγκριτο «Εικονοσκόπιο», να μας υπενθυμίσει αυτά τα ιστορικά ντοκουμέντα που έχει στο σεντούκι του και τα είχε πρωτοεμφανίσει πριν 4 χρόνια, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


Εις το επανιδείν

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ
Δήμαρχος 
του τέως Δήμου Ερμιόνης