Τα θέματα συζήτησης αφορούσαν στον ψηφιακό πυλώνα του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0» και ειδικότερα στην πρωτοβουλία της ασφαλούς συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένων των επόμενων βημάτων για την εφαρμογή του σχεδίου, καθώς και την εκστρατεία εμβολιασμού. Ακολούθως, συζητήθηκε σειρά ζητημάτων σχετικά με τις βασικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις γύρω από τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την Ευρωπαϊκή πολιτική του διαστήματος καθώς και το ρόλο που η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει σε αυτήν.
Ο Επίτροπος Μπρετόν αναφέρθηκε στην επιτυχία του συστήματος εμβολιασμού στην Ελλάδα και χαρακτήρισε το Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό ως ένα «διαβατήριο ελευθερίας». Ακόμη, αναφέρθηκε στο Σχέδιο Ελλάδα 2.0 και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το μέρος των δράσεων που κατευθύνονται στην ψηφιακή μετάβαση, για την πρόοδο της συνδεσιμότητας και την ετοιμότητα της χώρας για το 5G.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα μεγάλη χαρά που υποδεχόμαστε στην Αθήνα τον Επίτροπο Μπρετόν. Είχαμε την ευκαιρία το πρωί, με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, να συζητήσουμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, και πριν από λίγο να τον ξεναγήσουμε στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπου συζητήσαμε για όλες τις καινοτομίες της τελευταίας περιόδου, με μεγάλη έμφαση στο σύστημα εμβολιασμού το οποίο έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα κι είναι πλήρως ψηφιακό, καθώς και στο σχεδιασμό μας για τα δίκτυα πέμπτης γενιάς. Μοιραζόμαστε κοινό όραμα με τον Επίτροπο για την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με τη συνδεσιμότητα. Ο χώρος του διαστήματος, των μικροδορυφόρων είναι το επόμενο βήμα, η επόμενη επέκταση του τηλεπικοινωνιακού μας συστήματος και αυτό είναι κάτι επάνω στο οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύει. Εμείς, ως κράτος – μέλος, αξιοποιώντας και τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε περαιτέρω στη βελτίωση των συνολικών μας υποδομών».