eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Site ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ: Ανάρτηση 5 επιπλέον Αρχείων Οικογενειακών Φωτογραφιών.


 

Αναρτήθηκαν στο Site της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ τα παρακάτω αρχεία οικογενειακών φωτογραφιών:

Ήρας Φραγκούλη (Ουσιαστικά είναι συνέχεια του Αρχείου Απόστολου Φραγκούλη).
Τάσου Κοτταρά
Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Δημήτρη Μπουκουβάλα
Ειρήνης Λαλούση - Τζιέρη

Θα ακολουθήσουν και πολλά άλλα αρχεία. Η Συλλογή αρχείων παλαιών οικογενειακών φωτογραφιών Ερμιόνης είναι η μοναδική στον Ελληνικό χώρο. Είναι η εικόνα και η ψυχή του χωριού μας, οι οικογένειές μας, η κοινότητά μας, η ιστορία μας. Υπάρχουν Συλλογές, αλλά διάσπαρτων φωτογραφιών.

Στην εικόνα βλέπουμε πώς αναζητούμε στο Site ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ:

Γράφουμε στην Αναζήτηση Google: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Ανοίγει το Site και κάνουμε κλικ στο: ΣΥΛΛΟΓΕΣ. Παρουσιάζονται τα Αρχεία Οικογενειακών Φωτογραφιών.

Επιλέγουμε και ανοίγουμε ένα αρχείο οικογενειακών φωτογραφιών. Βγαίνουν όλες οι φωτογραφίες του. Αν με το ποντίκι βάλουμε το βέλος πάνω σε μία φωτογραφία, εμφανίζονται δύο μαύρα κυκλάκια.
Το αριστερά έχει δύο κρίκους αλυσίδας. Αν το τσεκάρουμε, ανοίγει ένα παράθυρο με την συγκεκριμένη φωτογραφία, από κάτω της το πίσω μέρος της, αν υπάρχει, και δεξιά όσες πληροφορίες συνοδεύουν τη φωτογραφία.
Το δεξιά έχει έναν φακό. Αν το τσεκάρουμε, ανοίγουν όλες οι φωτογραφίες και ρολάρουν κατά χρονική σειρά. Πάνω αριστερά υπάρχει μικρό λευκό τετραγωνάκι που άμα το τσεκάρουμε oι φωτογραφίες μεγεθύνονται.
Πάνω θα δούμε και μια μπάρα με τις δεκαετίες. Αν για παράδειγμα τσεκάρουμε το: Δεκ. 1940, θα βγουν μόνο οι φωτογραφίες του αρχείου αυτής της δεκαετίας (1940 - 1949).

Δεξιά από τα φωτογραφικά αρχεία υπάρχει η συλλογή: Αρθρα και τεκμήρια. Ανοίγετε όποιο άρθρο βρίσκετε, το διαβάζετε, και εύκολα το κατεβάζετε με Λήψη στο κομπιούτερ σας, αν θέλετε.

Ευχαριστώ
Έκτορας Γκάτσος