eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου - Αντιδήμαρχος Τουρισμού: ''Στολίσαμε σε πασχαλινή διάθεση το Πορτοχέλι με φρέσκιες διαφορετικές ιδέες''

ΦΩΤΟ  ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΟΥΜΗ
 

''Το Πορτοχέλι επιτέλους αλλάζει μορφή και παίρνει την μορφή που του αξίζει...''

Την μορφή που αξίζει σε έναν τουριστικό προορισμό, ο οποίος διαθέτει μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και φιλοξενεί πλήθος επισκεπτών.

 Περιμένοντας τις Άγιες ημέρες του Πάσχα φροντίζουμε, κλαδεύουμε, καθαρίζουμε, βάφουμε, φωτίζουμε και στολίζουμε το Πορτοχέλι. Αρωγοί μας, η αγάπη μας για το τόπο, ο πρόεδρος και η Κοινότητα Πορτοχελίου, ο Δήμος Ερμιονίδας, το Νομικό Πρόσωπο, οι ακούραστοι εθελοντές μας και οι χορηγοί μας. Η εικόνα φυσικά θα ήταν ολοκληρωμένη τις ημέρες του Πάσχα, αν δεν βρισκόμασταν εν μέσω περιοριστικών μέτρων, λόγω της πανδημίας, με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ανοιχτά, τακτοποιημένα και φωτισμένα. 

Ενισχύσαμε τον φωτισμό του κυκλικού κόμβου στην είσοδο του Πορτοχελίου, τους φοίνικες  του τριγώνου στο κέντρο και την πλατεία Ηρώων.

Κλαδέψαμε τους φοίνικες στην κεντρική παραλιακή οδό και τις δάφνες στην νησίδα που χωρίζει τους δύο παραλιακούς δρόμους και αφαιρέθηκαν με χορτοκοπτικό όλα τα χόρτα της παραλίας και της πλατείας πίσω από την Κοινότητα. Επίσης εθελοντές μαζί με τον Πρόεδρο κ. Κόκκαλη χορτόκοψαν και καθάρισαν την παραλιακή οδό της Μπάλτιζας.

Βάψαμε με λευκό πλαστικό χρώμα τα πεζοδρόμια, τα στηθαία των parking,τον κυκλικό κόμβο και συνεχίζουμε προς την παραλιακή οδό Πορτοχελίου - Κόστας. Επίσης, βάψαμε με γκρι χρώμα, τμήμα του λιμένα (περίπου 1.000 τ.μ.), αριστερά από το αντλιοστάσιο.

Το σπιτάκι του αντλιοστασίου πήρε πλέον άλλη μορφή, θυμίζει εικόνα βγαλμένη από περιοδικό, κάτι που επιμελήθηκε προσωπικά ο Μάκης Φωστίνης.

Ύστερα από πιέσεις του Δημάρχου Γ.Γεωργόπουλου, της Αντιδημάρχου Α. Λούμη και του Προέδρου της Κοινότητας Πορτοχελίου προς την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας καταφέραμε να κλείσει η μεγάλη τρύπα του αντλιοστασίου της αποχέτευσης στο κέντρο του Πορτοχελίου και να περιοριστεί εκείνη του αντλιοστασίου στην είσοδο.

Με την χρήση πιεστικής μηχανής πλύναμε τμήματα της παραλιακής και ανανεώσαμε το χρώμα όπου χρειάστηκε. Βάψαμε τους χώρους εναπόθεσης των κάδων σκουπιδιών και των ξύλινων πάνελ που τα περιβάλουν στο ένα parking και συνεχίζουμε και στο δεύτερο.

Στολίσαμε σε πασχαλινή διάθεση το Πορτοχέλι με φρέσκιες διαφορετικές  ιδέες,  δημιουργώντας ''γωνιές'' όπου οι δημότες και οι επισκέπτες μπορούν να φωτογραφηθούν και να επικοινωνήσουν αυτή την εικόνα μέσω των social media,μιας και αυτό προστάζει η εποχή, διαφημίζοντας την #Ermionida σε όλη την Υφήλιο. Έτσι επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και η τουριστική προβολή, ξεπερνώντας τα όρια του Δήμου.

Στο σημείο αυτό, ευχαριστούμε τον Γιάννη Τσαμαδό Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, τον Δαμιανό Κουτούβαλη Πρόεδρο του  Ν.Π.Κ.Π.Α.Π.Π Δήμου Ερμιονίδας και  τους χορηγούς μας κ.κ. Κοτσοβό Δ. και Κοτσοβό Γ. του Δημητρίου, Κ. Γούτο, Σερέτη Αν., Μπαλαμπάνη Γ., Αφοί Κονδύλη, Λούμη Γ., Κοροντίνη Γ., Χάνο Ελ., Γιαννακόπουλο Ζ., Ηλιάδη Κ., Σοφικίτη Ν. και  Σ.ΦΙ.Π. για την παροχή υλικών, την οικονομική ενίσχυση και την παροχή εργασιών που μας προσέφεραν αλλά και για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μας, προκειμένου να ομορφύνουμε  το Πορτοχέλι που τόσο αγαπάμε.


Ευχαριστούμε πολύ, τους πάντα πρόθυμους και ακούραστους εθελοντές μας που αγαπούν το Πορτοχέλι και  βοήθησαν στον καθαρισμό, το βάψιμο, το στολισμό ενισχύοντας το θετικό κλίμα των ημερών με την καλή τους διάθεση και προσφορά, με σκοπό να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Να σας έχει ο Θεός καλά και η ανιδιοτελής προσφορά σας να επιστρέφει στα σπιτικά σας ,επί χίλια.

Τέλος, πολλά συγχαρητήρια στον πάντα δραστήριο και αποτελεσματικό Πρόεδρο της Κοινότητας Πορτοχελίου Κ. Κόκκαλη, ο οποίος βρίσκεται παντού, ανταποκρινόμενος πλήρως και με το παραπάνω στα καθήκοντά του, εκτελώντας από τις αρμοδιότητες του θεσμικού του ρόλου μέχρι αρμοδιότητες εργάτη αλλά και στο Κοινοτικό Συμβούλιο που τον στηρίζει στις αποφάσεις του.

Το άνοιγμα του Τουρισμού, των ξενοδοχείων και της εστίασης, κλάδων που ταλαιπώρησε η υγειονομική κρίση, θα δώσει ένα επιπλέον χρώμα στον τόπο και η Ερμιονίδα όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα θα μπει σε τροχιά κανονικότητας και οικονομικής ευημερίας, αρκεί να είμαστε προσεκτικοί, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής και δημόσιας προστασίας.

Σας εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου, οι Άγιες ημέρες του Πάσχα  που έρχονται να βρουν εσάς και τις οικογένειες σας υγιείς, δημιουργικούς και ευτυχισμένους. 

Καλή Ανάσταση

Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική

Αντιδήμαρχος Τουρισμού

Αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινότητας Πορτοχελίου