eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Ελισσάβετ Σφυρή:Για άλλη μια φορά η κ. Λίττα Λιβανού έδειξε την αγάπη της στην τέχνη



Με την παρούσα ανακοίνωση, θέλω να ευχαριστήσω την κ. Λίττα Λιβανού για την ευγενική της προσφορά των 1000 ευρω που μας διέθεσε. 

Για άλλη μια φορά έδειξε την αγάπη της στην τέχνη προσφέροντας αυτά τα χρήματα για τη συντήρηση των γλυπτών στο λιμάνι του Πορτοχελίου και της Ερμιόνης του Saline Art Residency που διοργάνωσα το 2018.  

Η ανταπόκριση της είναι πάντοτε ένθερμη και την ευχαριστώ γιατί και στην πρωταρχική εγκατάσταση των γλυπτών εσπευσε να βοηθησει και ήταν από τους μεγάλους χορηγούς.  Ελπίζω το παράδειγμα της να ακολουθήσουν και άλλοι χορηγοί και να κατορθώσουμε να oλοκληρωθεί η συντήρηση για όλα τα γλυπτά καθώς και να αποκατασταθούν αυτά που βεβηλώθηκαν.  



Οι καλλιτέχνες που άφησαν το έργο τους στην περιοχή ειναι ανερχόμενοι κι έχουν σπουδάσει στα καλύτερα πανεπιστήμια καλών τεχνών του κόσμου καθώς κι έχουν εκθέσει τα έργα τους στο μουσείο Μπενάκη, στο New Μuseum στην Νέα Υόρκη, στο φεστιβάλ Καννών, κι εχουν δεχτεί την υποστήριξη απο τα μεγαλύτερα ιδρύματα οπως το ΝEON, το ΔΕΣΤΕ, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση, το Σταύρος Νιάρχος, το Somerest house στο Λονδίνο κ.α.  Επισυνάπτω τις ιστοσελίδες των καλλιτεχνών που έλαβαν μέρος.  Θεωρώ υποχρέωση μου να μνημονεύσω το όνομα του πατέρα μου και αποθανόντα δημάρχου Δημήτρη Σφυρή, ο οποίος βοήθησε στην υλοποίηση του Saline Art residency, βλέποντας την δυνατότητα του ως πόλο τουρισμού και ανάπτυξης του πολιτισμού και των τεχνών στην περιοχή. Όποιος ενδιαφέρεται να συνεισφέρει στην αποκατασταση και συντηρηση των γλυπτών με οποιονδήποτε τρόπο, ας επικοινωνήσει μαζί μου μέσω e-mail στο sfyrielissavet@gmail.com.