eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

''ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...''

Μια νυχτερίδα στη σκεπή - Αντώνης Καλογιάννης - Μαρία Δημητριάδη


Το σημερινό τραγούδι αφιερώνει το ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ στον αγαπημένο φίλο μας Θανάση Παπαφράγκου, που έφυγε χθές ξαφνικά απο τη ζωή:

Λιγομίλητος , ευαίσθητος , ηθικός,  σοβαρός  και αποτελεσματικός.

Ένας παραδοσιακός μάστορας  - οικοδόμος που εξελίχθηκε πάνω στη δουλειά του και μαζί με τ΄αδέρφια του και την οικογένεια τους έχτισαν πολλά σπίτια στην Ερμιόνη και την ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας.

Ο Θανάσης Παπαφράγκου αποτέλεσε παράδειγμα οικογενειάρχη στη τοπική μας κοινωνία, αφοσιώθηκε και είχε μεγάλη αδυναμία στην σύζυγό του Χρύσα και στις τρείς κόρες του , Σοφία , Ελένη , Άννα.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή του υπήρξε η ενασχόληση του στα κοινά της τοπικής κοινωνίας της Ερμιόνης.Μεγάλη και με συνεχείς επιτυχίες η πολιτική του πορεία.Εξελέγην επι 14 συναπτά έτη δημοτικός σύμβουλος στις πρώτες θέσεις και αρκετά χρόνια διετέλεσε Αντιδήμαρχος του Δήμου Ερμιόνης. 
Ο ίδιος προσωπικά ως άνθρωπος συνδέθηκε έντονα συναισθηματικά και πολιτικά με το πρόσωπο του Δημάρχου Ανάργυρου Λεμπέση!

Ο Λεμπέσης, ο Θανάσης και άλλοι αξιόλογοι σύντροφοι και συνεργάτες τους δίχως πόρους και χρηματοδότες, έγραψαν πραγματικά μεγάλη ιστορία στον εκλογικό χάρτη της Αργολίδας, αφού σάρωσαν με απανωτές και απίστευτες Νίκες και ανέτρεψαν πολλά εκλογικά προγνωστικά, λαμβάνοντας συνέχεια και ακατάπαυστα την εμπιστοσύνη των Δημοτών του ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ.

Αποτέλεσμα ήταν η παράταξη τους, να είναι η μοναδική που διοίκησε στην ιστορία του ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ, να μην ηττηθεί σε καμία εκλογική αναμέτρηση απο το 1994 έως το 2010 όπου με το Νέο νόμο ''Καλλικράτη'' ο πρώην Δήμος Ερμιόνης «έφυγε» - συγχωνεύτηκε με όλη την Ερμιονίδα και έγινε ένας ενιαίος Δήμος για όλη την περιοχή.

Η ικανότητα του Θανάση στο να εμπνέει εμπιστοσύνη στους συνδημότες του και να τον επιλέγουν εκλογικά, συνέχεια στη κορυφή, ήταν μεγάλη.Με προσφορά και έργο , με ευαισθησία και αλληλεγγύη στους φτωχούς και αδυνατους συμπατριώτες του Δήμου είχε δημιουργήσει μια αμεσότητα μαζί τους που έδινε πολλούς ψήφους και νίκες στην παράταξη του.
Ο αείμνηστος απο χθές Θανάσης Παπαφράγκου, ένας απ΄τους λοχαγούς της (Δημοτικής Συνεργασίας Ερμιόνης -Ηλιοκάστρου - Θερμησίας) παράταξης του Ανάργυρου Λεμπέση κι ένας απ τους κύριους εκφραστές της αφού τα στοιχεία της προσωπικότητας του διέθεταν μαχητικό, φιλολαϊκό, εργατικό, τίμιο και δυναμικό προφίλ.

Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΕΡΜΗ ΕΡΜΙΟΝΗΣ στα δύσκολα χρόνια του συλλόγου και την κράτησε όρθια.Με σχεδιασμό ακαδημιών και με λιγοστά χρήματα μάζεψε τους νέους ντόπους ποδοσφαιριστές της Ερμιόνης και προσέλαβε και προπονητή τον παλαίμαχο άσσο του Ολυμπιακού και πρώην προπονητή της εθνικής Ελλάδος Κώστα Καραπατή.

Τα τελέυταία χρόνια είχε ένα στέκι , στο Λιμάνι, τον ''Φάρο'' κι έπινε το καφεδάκι του, έπινε το κρασάκι του κι έτρωγε τα μεζεδάκια του μαζί με φίλους του. 

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όταν σε ερώτηση μας σ΄αυτό το στέκι του, μετά το τέλος του Δήμου Ερμιόνης (γνωρίζοντας ότι ο Θανάσης Παπαφράγκου ήταν μια υπολογίσιμη πολιτικά και εκλογικά δύναμη ως μονάδα) 

- Γιατί Θανάση δεν ξανακατεβαίνεις σύμβουλος στο νέο Δήμο Ερμιονίδας;;;

Η απάντηση του Θανάση ήταν ακαριαία και καθηλωτική:

- Συνδέθηκα, αγάπησα και παλεψα για πολλά χρόνια για τον Δήμο και τους Δημότες στο πλευρό του Λεμπέση γιατί ήξερα την ικανότητα μας και γνώριζα το έργο που θα κάναμε.

Έφυγε ο Λεμπέσης απο Δήμαρχος, Ε, τότε τελείωσα κι εγώ απ την πολιτική.
Χωρίς τον Λεμπέση δεν ξανακατεβαίνω σε εκλογές.

Ο Θανάσης Παπαφράγκου υπήρξε φίλος του καλού τραγουδιού και της καντάδας αφού όλη του η οικογένεια είναι καλλίφωνοι , άνθρωποι του κεφιού, του χορού και της καλής παρέας.

Εμείς εδώ απ΄το ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ θα του αφιερώσουμε ένα τραγούδι του Αντώνη Καλογιάννη που σιγοτραγουδούσε με άλλους φίλους του στο στέκι του τα τελευταία χρονια...

Καλό ταξίδι Θανάση , συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια σου.....

ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

''Μετρώ τις μέρες που περνούν

κι αυτές που ήσουν κοντά μου...''


Καλή σας ακρόαση...