eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΤΟΚΑ: ''Από πού και ως που νιώσατε έκπληξη κ. Τόκα για κάτι το οποίο ήδη γνωρίζατε και ήσασταν ενήμερος;''

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑΣΟ ΤΟΚΑ:

Τι να κάνουμε κ. Τόκα;

Μπορούμε να καταστρατηγούμε έναν Νόμο και να μην τον τηρούμε, επειδή κατά την άποψή σας είναι αντισυνταγματικός;


«Με μια δυνατή απάντηση προς τον Δημοτικό σύμβουλο Τάσο Τόκα , επανέρχεται ο Δήμαρχος Ερμιονίδας επαναφέροντας στην κανονικότητα  τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Δήμου ενώ κάνει λόγο στη παρακάτω ανακοίνωση του για άγονη και ανούσια αντιπολίτευση απο τον Δημοτικό Σύμβουλο Τάσο Τόκα ΕΔΩ. Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος εκτός των άλλων εξαπολύει ευθείες βολές για ''δήθεν'' έκπληξη του κυρίου Τόκα ,  δημοσιεύει καυστικά ερωτήματα προς τον Δημοτικό σύμβουλο και ''θέτει προ των πολιτικών ευθυνών του'' τον κυριο Τόκα αφού όπως επισημαίνει αποκρύπτει την αλήθεια(ότι είχε ενημερωθεί για όλα αυτά) προς τον λαό της Ερμιονίδας.»

eikonoskopio news

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Η ανακοίνωση της 1ης ολοκληρωμένης υποβολής πρότασης από τον Δήμο Ερμιονίδας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για τον προσεισμικό έλεγχο σχολικών και δημοτικών κτηρίων, δήθεν εξέπληξε τον κ. Τόκα, ο οποίος με επιστολή εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για την όλη διαδικασία, αφού το συγκεκριμένο θέμα δεν ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και η σχετική απόφαση πάρθηκε από την Οικονομική Επιτροπή.

Η στάση του κ. Τόκα είναι καθαρά υποκριτική και προσχηματική, εφόσον γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Νόμος 4674/2020 ορίζει ρητά ότι αρμόδια να αποφασίζει για την υποβολή χρηματοδοτικών προτάσεων είναι η Οικονομική Επιτροπή, η οποία για τον Δήμο Ερμιονίδας είναι επταμελής και σε αυτή εκπροσωπούνται η μείζων και η ελάσσων αντιπολίτευση.

Τι να κάνουμε κ. Τόκα;

Μπορούμε να καταστρατηγούμε έναν Νόμο και να μην τον τηρούμε, επειδή κατά την άποψή σας είναι αντισυνταγματικός;

Δεν μπορώ να κατανοήσω την «έκπληξη» που ένιωσε ο κ. Τόκας όταν διάβασε στις 4/12/2020 την ανακοίνωση της υποβολής της εν λόγω πρότασης, αφού στην συνεδρίαση της 20/11/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την συζήτηση της ψήφισης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ερμιονίδας, έκανα πλήρη ενημέρωση στους Δημοτικούς Συμβούλους για όλες τις αποφάσεις υποβολής χρηματοδοτικών προτάσεων που έχουν ληφθεί από την Οικονομική Επιτροπή (αντισεισμικές παρεμβάσεις δημόσιων και σχολικών κτηρίων, υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων, διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού με θέμα την ανάπλαση και ανάδειξη της οδού Πορτοχελίου – Όρμου Βερβερόντας, εκπόνηση σχεδίου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων κ.λ.π.).

Από πού και ως που νιώσατε έκπληξη κ. Τόκα για κάτι το οποίο ήδη γνωρίζατε και ήσασταν ενήμερος;

Γιατί διαμαρτύρεστε για υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν στην τελευταία συνεδρίασή του, σας ενημέρωσα πλήρως για όλες τις χρηματοδοτικές προτάσεις του Δήμου Ερμιονίδας, κάτι το οποίο αποκρύπτετε στην επιστολή σας;

Όλες αυτές οι χρηματοδοτικές προτάσεις εκπονήθηκαν βάσει κεντρικού σχεδιασμού, με συγκεκριμένη ιεράρχηση υπό τον συντονισμό μου και ψηφίστηκαν από την Οικονομική Επιτροπή όπως ορίζει ο Νόμος.

Ταυτόχρονα προχωρά με γοργούς ρυθμούς η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Ερμιονίδας, το οποίο βρίσκεται στην φάση της σύνταξης, δεδομένου ότι μόνο ένας Δήμος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ολοκληρώσει αυτήν την διαδικασία.

Στις 31/12/2020 λήγει η προθεσμία υποβολής προτάσεων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και  η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ερμιονίδας κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει την επαρκή αριθμητική στελέχωση, ώστε υποβληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες χρηματοδοτικές προτάσεις σε αυτό αλλά και σε άλλα Εθνικά και Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.

Μήπως διαφωνείτε με αυτές τις χρηματοδοτικές προτάσεις;

Μήπως δεν θέλετε να γίνουν αυτά τα έργα στον Δήμο μας;

Κύριε Τόκα, σταματήστε επιτέλους την άγονη και ανούσια αντιπολίτευση.

 

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος