eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΖΑΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΖΑΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ.



Η συνεχιζόμενη τα τελευταία χρόνια υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών & Οργανισμών στην Ερμιονίδα, δυστυχώς δεν έχει τέλος. Στην αρχή ήταν το κλείσιμο της ΔΟΥ, του Ειρηνοδικείου, μετά η υποβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας, του Αστυνομικού Τμήματος  Κρανιδίου, των Υπολιμεναρχείων  Πορτοχελίου & Ερμιόνης & τώρα το κλείσιμο  του υποκαταστήματος του ΙΚΑ.

Δέκα πέντε χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι της Ερμιονίδας, που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται, προς χάριν του δήθεν ¨νοικοκυρέματος¨ & των ¨οικονομιών¨ , θα πρέπει να ταλαιπωρούνται & να ξοδεύονται, σύμφωνα με τις αποφάσεις των ιθυνόντων , παραγνωρίζοντας ότι η κοντινότερη απόσταση, ακόμα & για απλές διεκπεραιώσεις & για εργασίες ρουτίνας είναι τουλάχιστον 160 χλμ.

Ο παραλογισμός αυτός, δηλαδή η μείωση του λειτουργικού κόστους των απομακρυσμένων περιοχών με την συρρίκνωση ή το κλείσιμό τους, & η μετακύλιση του κόστους στους πολίτες, αφ΄ ενός μας γυρίζει τουλάχιστον 50 χρόνια πίσω, αλλά κυρίως επαναφέρει τον υδροκεφαλισμό,  τον συγκεντρωτισμό & την γραφειοκρατία των υπηρεσιών στα αστικά κέντρα, καταργώντας ουσιαστικά την αποκέντρωση & εν τέλει την εξυπηρέτηση των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών.

Γιαυτό :

1). Ζητώ την ακύρωση της απόφασης της Διοίκησης του ΙΚΑ, σχετικά με το κλείσιμο του Υποκαταστήματος Κρανιδίου και

2). Καλώ όλους τους κατοίκους της Ερμιονίδας να σταθούμε δυναμικά μπροστά & σε αυτή τη τελευταία πρόκληση.

Προσωπικά δηλώνω αλληλέγγυος με την επικείμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας & διαθέσιμος σε όποια μορφή αγώνα αποφασισθεί για την ανάκληση- ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης.



ΤΖΑΝΗΣ ΤΑΣΟΣ

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου