eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ : ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ – ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ


 Την προηγούμενη εβδομάδα πληροφορηθήκαμε την απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ για το κλείσιμο του υποκαταστήματος Κρανιδίου. Μία απόφαση που γνωστοποιήθηκε σε εμάς από τα ΜΜΕ του Νομού Αργολίδας. Αμέσως μετά τόσο οι κοινωνικοί φορείς στο Δήμο μας όσο και οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για λήψη αποφάσεων και ενεργειών μέσα από τις οποίες θα διεκδικήσουμε την ανατροπή της συγκεκριμένης καταχρηστικής απόφασης της διοίκησης του ΙΚΑ.


Προσωπικά μέσω δικτύου κοινωνικής δικτύωσης θύμισα στους φίλους – πολίτες τις ενέργειες που έγιναν πριν 4 χρόνια και ανατρέψαμε και τότε μία παρόμοια απόφαση περί κατάργησης του υποκαταστήματος. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ισχυρά και έφεραν ανάλογα αποτελέσματα και σταμάτησε τότε αυτός ο σχεδιασμός. Στην παρούσα συγκυρία, ένα είναι το ζητούμενο, να ενεργήσουμε χωρίς καμία καθυστέρηση, με συντονισμό, με αποφασιστικότητα και με τεκμηρίωση και να αναδείξουμε το δίκαιο του αιτήματός μας, να στηρίξουμε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας να μην καταργηθεί το υποκατάστημα ΙΚΑ Κρανιδίου και να συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του τόσο στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα όσο και στους συνταξιούχους του Δήμου μας.

Κάποιοι και στις κρίσιμες στιγμές που περνάει ο Δήμοας μας τα πολιτικά αντανακλαστικά των Συμβούλων της αντιπολίτευσης τα θεωρούν πυροτεχνήματα, δυστυχώς πρεσβεύουν μία άλλη λογική, τη λογική των στεγανών και της κλειστής ομάδας εξουσίας, χωρίς να ενημερώνουν ούτε την τοπική κοινωνία ούτε το κορυφαίο συλλογικό όργανο, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ξεκάθαρα απαιτείται:

1)      Συζήτηση και λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το μη κλείσιμο του υποκαταστήματος ΙΚΑ Κρανιδίου το οποίο θα συνεδριάσει στις 20/09/2016.

2)      Σύνταξη αιτιολογημένης απολογιστικής έκθεσης για τις υπηρεσίες που πρεσφέρει το υποκατάστημα ΙΚΑ στην τοπική κοινωνία.

3)      Σύσταση διαπαραταξιακής Δημοτικής Επιτροπής με αιρετούς και πολίτες που θα συντονίσει τις ενέργειες, θα υποβάλλει το αίτημα και θα επικοινωνήσει τόσο με τη διοίκηση του ΙΚΑ όσο και με τη διοίκηση του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης.

4)      Πραγματοποίηση κοινής συνέντευξης τύπου στο Κρανίδι με την συμμετοχή της διοίκησης του Δήμου, των Βουλευτών του Νομού Αργολίδας, της διοίκησης του υποκαταστήματος και των κοινωνικών φορέων της τοπικής κοινωνίας.

5)      Τήρηση κανόνων δημοσιότητας για την προβολή του δίκαιου αιτήματός μας περί μη κατάργησης του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Κρανιδίου. Απαιτείται ενεργοποίηση προβολής στα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) εθνικής περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας.

6)      Υπενθύμιση παλαιών εξαγγελιών - δεσμεύσεων της σημερινής παρούσας Κυβέρνησης και των στελεχών για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και Υπηρεσιών και στην αποκέντρωση αυτών.

Η υπενθύμιση είναι απαραίτητη για να ξυπνήσουμε τουλάχιστον τις ευαισθησίες της Διοίκησης.

Ο τόπος μας, η Ερμιονίδα διεκδικεί ορθολογικά τα δίκαια αιτήματά της προς όφελος της τοπικής κοινωνίας με κύριο μέλημα την εξυπηρέτηση των αναγκών των ανθρώπων της, δε δεχόμαστε άλλη υποβάθμιση από όποιον και αν προέρχεται.



Για τη Δημοτική Παράταξη

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο επικεφαλής

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας