eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ - ΑΠΟΥΣΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α. ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Τις τελευταίες ημέρες προέκυψε και αυτό , προτάσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών για αλλαγές στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) με ορισμό ανωτάτων διοικητικών υπαλλήλων στην διοίκηση Δήμου, με μείωση των αρμοδιοτήτων των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης , της εκτελεστικής εξουσίας. Με άλλα λόγια εισέρχεται «κρατικός» επίτροπος στους δήμους που θα ασκεί διοίκηση , επανερχόμαστε σε συγκεντρωτικά μοντέλα διοίκησης , καταργείται η αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης , θέλουν να καταργήσουν τον δημοκρατικό προγραμματισμό και να καθυποτάξουν τον θεσμικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προτείνουν μείωση αρμοδιοτήτων των αιρετών τόσο στην διοίκηση του Δήμου , όσο και των νομικών προσώπων. Με άλλα λόγια όπως επισήμανε και το ΔΣ της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ) μιλάμε για μια αντιμεταρρύθμιση τόσο στο κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων όσο και στο πρόγραμμα
«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». Δικαιολογημένη η αντίδραση των συνδικαλιστικών φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης , αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και από τις αντιδράσεις αυτές θα δούμε και θα αξιολογήσουμε τόσο τις τελικές θέσεις προτάσεις της κυβέρνησης όσο και των κόμματων της αντιπολίτευσης. Αξίζει να επισημάνουμε ότι όλοι οι αιρετοί μας εκπρόσωποι στα θεσμικά όργανα  απόρριψαν κατηγορηματικά αυτές τις προτάσεις , αυτές τις εξαγγελίες.

Β. ΑΠΟΥΣΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Πληροφορηθήκαμε από το Δελτίο Τύπου ότι η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί να γίνει από το χορευτικό του Δήμου Ερμιονίδας μέσα στο Σεπτέμβριο στο Κρανίδι ακυρώθηκε, χωρίς κανένας να αιτιολογήσει το λόγο της ακύρωσης. Αυτή η εκδήλωση ήταν η τελευταία του πολιτιστικού προγράμματος για το 2016 και θα γινόταν στο Κρανίδι τυχαίο δεν νομίζω, από τις ελάχιστες που θα γίνονταν  στην Δ.Κ Κρανιδίου . Απαιτούμε να ενημερωθούμε από την διοίκηση του νομικού προσώπου τους λόγους αυτής της ακύρωσης.
Για το 2016 δεν πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την τελετή λήξης μαθημάτων ούτε καμία άλλη εκδήλωση του χορευτικού στο Κρανίδι πχ χορευτική συνάντηση στο καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα. Θέλουμε εξηγήσεις άμεσα και σας υπενθυμίζω ότι η στήριξη των πολιτιστικών δομών με πολύχρονη προσφορά είναι το ζητούμενο στην σύγχρονη εποχή μας. Το χορευτικό του Δήμου έχει γράψει ιστορία, αναμένουμε από εσάς να την τιμήσετε και να συνεργαστείτε για την προαγωγή της παράδοσης και του πολιτισμού στον τόπο μας.


Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας