eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΙΔΥΜΑ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Γιορτή Πατάτας''


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Γιορτή Πατάτας την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016.

Η γιορτή ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων από τη συντονίστρια της εκδήλωσης κυρία Προσίλη Μαρία. Χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής Αργολίδος κ. Γκιόλας Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ.Σπανός Κωνσταντίνος και η συντονίστρια της εθελοντικής ομάδας του Λαογραφικού Κέντρου κα. Μεθενίτη Ευφροσύνη.


Η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κα. Βουρλή Αναστασία έκανε μια αναδρομή στο ιστορικό της πατάτας, τονίζοντας τα αξιοθέατα και τα μνημεία της κοινότητας και μαζί με μαθητές του Δημοτικού σχολείου παρουσίασε θεατρικά δρώμενα και τραγούδια.

Στη συνέχεια ο εθελοντής και δωρητής του μουσείου μας  κ. Τσατσαρός Δημήτριος απήγγειλε ποίημα του συγχωριανού μας κ. Κοτσοβού Δημήτρη.

Χειροτεχνίες με θέμα την πατάτα κατασκευάστηκαν από τα παιδιά και τις κυρίες Λαλούση Λίζα και Σιμοπούλου Ιωάννα.

Επιπλέον, η ομάδα γυναικών που είχε λάβει μέρος στο Α' Συμπόσιο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και είχε συλλέξει Αρβανίτικα και Δημοτικά τραγούδια του 19ου αιώνα, παρουσίασε μέρος αυτών δίνοντας μια ξεχωριστή νότα και κάνοντας το κοινό να σιγοτραγουδήσει μαζί της. Τα τραγούδια προλογίστηκαν από τις κυρίες Βουρλή Ελένη και Κόκλα Ρούλα.

Ακολούθησε πλούσιος μπουφές και ντόπιο κρασί, τα οποία προσφέρθηκαν από τους εθελοντές, δωρητές και συγχωριανούς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής κύριος Γκιόλας, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ερμιονίδας κα.Κέλλυ Μήτσου, ο Αντιδήμαρχος κ. Αντωνόπουλος Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Σπανός Κων/νος, οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ.κ Σερέτης Παναγιώτης και Βόγκλης Γεώργιος, οι Επικεφαλής των παρατάξεων κ. Γεωργόπουλος Ιωάννης και Τόκας Αναστάσιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Σαράντος Χρήστος, Γιαννικοπούλου Αγγελική, Μπαλαμπάνης Χρήστος και Γκαμίλη Ελένη, όπως επίσης και οι τέως Δήμαρχοι Ερμιονίδας κ. Καμιζής Δημήτρης και Ερμιόνης κ. Λεμπέσης Ανάργυρος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηλιοκάστρου κ. Λαλούσης.

Στην παρούσα εκδήλωση συμμετείχαν το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ερμιονίδας, η Τοπική Κοινότητα Διδύμων και η Εθελοντική Ομάδα, η οποία Ομάδα ευχαριστεί όσους βοήθησαν στο δύσκολο έργο της προετοιμασίας και υλοποίησης της γιορτής γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε αυτό το μεγαλειώδες αποτέλεσμα, το οποίο ευελπιστούμε να επαναληφθεί και τον επόμενο χρόνο.

Τέλος, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι κάθε Παρασκευή 06:30-07:30 μ.μ. θα παραμείνουμε ανοιχτοί για ξενάγηση τόσο στις μόνιμες όσο και στις περιοδικές εκθέσεις μας.







Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΔΥΜΩΝ