eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ 2011-2014

Υπεύθυνη Αντιπολίτευση με παρουσία και προτάσεις για την Ερμιονίδα.
Ο επικεφαλής της "Δημοτικής Συνεργασίας Ερμιονίδας", Δημήτρης Σφυρής, εκτός από το επιτυχημένο έργο του, ως Δήμαρχος του τέως Δήμου Κρανιδίου-2007-2010, τήρησε μαζί με τους Δημοτικούς - Τοπικούς Συμβούλους και τους συνεργάτες του, υπεύθυνη αντιπολίτευση την περίοδο 2011-2014 εντός και εκτός των Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου Ερμιονίδας.
Με προτάσεις για τα προβλήματα και για το μέλλον της Ερμιονίδας, αντί για "μηδενιστικό" και "ξύλινο αντιπολιτευτικό λόγο", καθώς και με σημαντικές παρεμβάσεις στα δημόσια δρώμενα του τόπου μας, ο Δημήτρης Σφυρής, βρισκόταν πάντα δίπλα στον Δημότη και τις ανάγκες της κοινωνίας του τόπου μας.
Σαν "Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας", ακολουθήσαμε τον "δύσκολο δρόμο" της σύνεσης, της συναίνεσης και της μετριοπάθειας.
Την τετραετία 2011-2014, από τη θέση της Μείζονος Αντιπολίτευσης, ο ρόλος μας και ο λόγος μας, ήταν εποικοδομητικός  και είχε σαν στόχο την προστασία των Δημοτών και την πρόοδο της Ερμιονίδας.
Δυστυχώς όμως, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, του κ. Καμιζή, αντί να αξιοποιήσει τις προτάσεις μας, επιχείρησε να απαξιώσει τον θεσμικό ρόλο της Αντιπολίτευσης.
Χειρότερα: Στις προτάσεις μας, «απάντησε» με προσωπικές επιθέσεις!
Εμείς σαν «Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας» και ως αυριανή Δημοτική Αρχή, δεν σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε παρόμοιες «μεθόδους» διότι πέρα και πάνω απ’ όλα, πρωταρχικός μας στόχος είναι να ενώσουμε τους Δημότες μας και να αξιοποιήσουμε προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας, όλες τις δυνάμεις του τόπου μας.
Δύναμή μας, είναι οι ιδέες μας, οι προτάσεις μας και το πρόγραμμά μας. το οποίο είναι ρεαλιστικό και όπως έχουμε αποδείξει, έχουμε τη δυνατότητα να το υλοποιήσουμε.
Πρόκληση για εμάς, είναι να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις των πολιτών της Ερμιονίδας.
Γι’ αυτό και από τις 18 Μαΐου, «γυρίζουμε σελίδα» και χαράζουμε το μέλλον της Ερμιονίδας, αυτού του ευλογημένου και ξεχωριστού τόπου, διότι έως τώρα, πετύχαμε πολλά, όμως είναι σίγουρο, πως μπορούμε περισσότερα.


Αντιπολιτευτική Δραστηριότητα 2011-2014

α. Διαχείριση των απορριμμάτων.

Στο θέμα των απορριμμάτων, η Δημοτική Αρχή του κου. Καμιζή, αποδείχθηκε (τουλάχιστον) ανίκανη να δώσει λύσεις.
Και όχι μόνο δεν έδωσε λύσεις, αλλά κατάστρεψε τις υπάρχουσες υποδομές για την μεταβατική διαχείριση χάνοντας κάθε δυνατότητα εκμετάλλευσης  Ευρωπαϊκών  προγραμμάτων και χρηματοδοτούμενων έργων που έχουν να κάνουν με την ολοκληρωμένη διαχείριση μέρος της οποίας είναι το Κέντρο διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΥ) και η  κομποστοποίηση.
Γι’ αυτό, η παράταξή μας, από τη θέση της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κατέθεσε τη δική της πρόταση.
Συγκεκριμένα, Τον Ιούλιο του 2012 κατατέθηκε  για 2η φορά, μετά από Αίτημα μας, σε Συνεδρίαση του Δ.Σ.,  η πρόταση – λύση για την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ του Δήμου Ερμιονίδας,  η οποία δεν έγινε αποδεκτή, Παρόλο που δεν υπήρχε υλοποιήσιμη πρόταση από την Δημοτική Αρχή Καμιζή!
Μάλιστα την ίδια πρόταση, καταθέσαμε στην Ανοιχτή συζήτηση και διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε την 7/12/2012, παρουσία παραγόντων της Περιφέρειας και Βουλευτών.
Θυμίζουμε, ότι η πρότασή μας, συνάδει με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό, με την Εθνική και Ευρωπαϊκή  Νομοθεσία και εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση  της από το ΕΣΠΑ- ΕΠΠΕΡΑΑ.
Παράλληλα, είχαμε προτείνει, η εκπόνηση της μελέτης και η ένταξή της στο ΕΣΠΑ, να γίνει από το ΕΜΠ, χωρίς να επιβαρυνθεί ο Δήμος.
Θυμίζουμε, τις συναντήσεις και τις παρεμβάσεις του Δημήτρη Σφυρή, στην Περιφέρεια, τις συναντήσεις του με τους αρμόδιους φορείς (όπως με τον Γ.Γ. Της αποκεντρωμένης διοίκησης) καθώς και τον υπεύθυνο αντιπολιτευτικό του λόγο στα Δημοτικά Συμβούλια.
Βεβαίως, η δικαίωση της παράταξής μας, ήρθε, τον Φεβρουάριο του 2014, όταν δια στόματος του Δημάρχου κου. Καμιζή, ειπώθηκε Αυτό που είχε προτείνει, στοιχειοθετήσει και παρουσιάσει η παράταξη μας  σε δημόσια διαβούλευση και είχε προτείνει πολλάκις  στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι η μοναδική και συμφέρουσα λύση είναι η Αυτόνομη Διαχείριση Απορριμμάτων από τον Δήμο μας!!!!
Με τις μνήμες «νωπές», από την ρίψη χύδην απορριμμάτων σε χώρο δεματοποίησης, από την παραμονή επί 60 (ή και περισσότερων ημερών) των σκουπιδιών στους δρόμους εντός και εκτός κάδων (!), από τη δημιουργία νέων χωματερών σε όλη την Ερμιονίδα, από το άνοιγμα παλιών χωματερών («Ρορρό» Θερμησίας), ο Δημότης, πρέπει να γνωρίζει,  ποιος έχει την γνώση,  την θέληση, την δύναμη, την ικανότητα και την δυνατότητα αποτελεσματικότητας για να το λύσει.                                  
 Χωρίς  προεκλογικά ευχολόγια και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τη Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον.
Μακριά από μεγάλα συμφέροντα και κομματικές, πελατειακές, παραγοντικές, ψηφοθηρικές εξαρτήσεις
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011):
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δ. ΣΦΥΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (ΤΡΙΠΟΛΗ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013):
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ κ. ΑΓΓΕΛΑΚΑ ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ:
β. Παρεμβάσεις για τα μεγάλα θέματα του Δήμου Ερμιονίδας.

Παράλληλα, ο  Δημήτρης Σφυρής, την περίοδο 2011-2014, από την θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας, αφιέρωσε πολλές ώρες δουλειάς και μελέτης για κάθε ζήτημα που απασχολούσε τα τοπικά πολιτικά μας δρώμενα και όχι μόνο.
Από τα απορρίμματα (που προαναφέραμε), μέχρι τα Δημοτικά Σφαγεία και από τον τουρισμό, το νερό, την αφαλάτωση, τα φωτοβολταϊκά έως και τις κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου και τις παρεμβάσεις του στην ημερίδα για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκε στο Πορτοχέλι.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ:
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ (ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ):
Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν την σοβαρότητα και το αίσθημα ευθύνης που διέπουν τον Δημήτρη Σφυρή, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του, αναμφίβολα έχουν δείξει τον προσήκοντα σεβασμό στον θεσμικό ρόλο που κατείχαν την τελευταία τετραετία.
Εντός και εκτός των Δημοτικών Συμβουλίων, λοιπόν, ο Δημήτρης Σφυρής, πορεύθηκε με σκοπό να προστατέψει τα συμφέροντα του Δήμου Ερμιονίδας και των Δημοτών μας.
Δεν παραιτήθηκε όπως άλλοι, δεν άφησε τους Συμβούλους του μόνους τους, αλλά με γνώση, όραμα και σχέδιο, ήταν πάντα παρών, αποτελώντας την εγγύηση για το "αύριο" του τόπου μας μιας και έχει ένα έτοιμο πλάνο, που θα το υλοποιήσει ως Δήμαρχος Ερμιονίδας για την επόμενη πενταετία: 2014-2019.
γ. Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από παρεμβάσεις του Δημήτρη Σφυρή για θέματα του Δήμου Ερμιονίδας.
Πολλές από τις θέσεις που εξέφρασε ο Δημήτρης Σφυρής, για τα θέματα του Δήμου Ερμιονίδας την τελευταία τετραετία, ήταν βαρύνουσας σημασίας. Εκτός από τις φωτογραφίες, παραθέτουμε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα. Το βέβαιο είναι ένα! Ότι από τη θέση της Μείζονος Αντιπολίτευσης, καταθέσαμε δεκάδες προτάσεις και βοηθήσαμε έμπρακτα σε ορθές αποφάσεις.
Ως Νέα Δημοτική Αρχή, με σύνεση και συναίνεση θα πορευτούμε πάνω στο ίδιο υπεύθυνο πολιτικό πλάνο που χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει, τη "Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας"!
Γιατί έως τώρα, πετύχαμε πολλά! Το σίγουρο είναι πως μπορούμε περισσότερα!
Για το θέμα του νερού…..
"Προχωρήσαμε  ως Δήμος Κρανιδίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ερμιόνης, για την Ερμιονίδα στη κατάθεση προμελέτης και έγκριση περιβαλλοντικών όρων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επί Υπουργίας κ. Κοντού μέσω του Προγράμματος  «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»  της Δ΄ Προγραμματικής.
Έτσι προχώρησε η αναγκαιότητα εκπόνησης Μελέτης για τον Ανάβαλο και την επέκταση του στην Ερμιονίδα.
Παράλληλα προχωρήσαμε σε αδειοδοτήσεις  Δημοτικής αφαλάτωσης, ώστε να υπάρχει ο έλεγχος  της διαχείρισης νερού.
Εκτός των ανωτέρω προχωρήσαμε σε εγκρίσεις πιλοτικού προγράμματος για την εγκατάσταση αντίστροφης όσμωσης από υφάλμυρο νερό γεωτρήσεων του Πορτοχελίου και παραγωγή 1000 κυβικών  νερού ημερησίως.
Δυστυχώς όλα αυτά δεν συνεχίστηκαν και το πρόβλημα παραμένει.
Στις προθέσεις μας λοιπόν είναι να λυθεί το πρόβλημα βαδίζοντας και στα τρία μέτωπα, διότι χωρίς νερό δεν υπάρχει αγροτική ανάπτυξη αλλά και κανενός είδους ανάπτυξη". (εφημερίδα "Εικονοσκόπιο" τεύχος Νοεμβρίου 2011).

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΕΛ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ, 2011):


Για τα Δημοτικά Σφαγεία…
"«Στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Ερμιονίδας, μπορεί να συμβάλλει και η κτηνοτροφία. Με την ανάπτυξη τυροκομίας με συγκεκριμένα προϊόντα, όπως και με την πιστοποίηση του κρέατος. Γι αυτό και πρέπει να λειτουργήσουν πάλι τα δημοτικά σφαγεία".(Από δηλώσεις του στην 3η γιορτή ελιάς και ελαιολάδου στο Κρανίδι).

ΕΓΓΡΑΦΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ:

Για τις επιπτώσεις από την κατάργηση των Υπολιμεναρχείων Πορτοχελίου-Ερμιόνης και το κλείσιμο των υπηρεσιών…
"Με την  κατάργηση των Λιμεναρχείων μπαίνει οριστικά η ταφόπλακα της περιοχής, μιας και το κλείσιμο της Εφορίας, του ΙΚΑ, του Ταχυδρομείου και πολλών τραπεζών και άλλων υπηρεσιών  έχει ήδη προκαλέσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών, την βιωσιμότητα του εμπορικού κόσμου και των επιχειρήσεων, που είδη στην σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας θα επιταχυνθεί  μοιραία ο οικονομικό μαρασμό της περιοχής μας". (Από ανακοίνωσή του τον Γενάρη του 2014).
Για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ερμιονίδα…

 "Ο Δήμος εκτός από την καθημερινότητα, την εξυπηρέτηση των Δημοτών και τον κοινωνικό του ρόλο πρέπει να είναι αρωγός στις προσπάθειες των Δημοτών και πρέπει να καταστεί φιλόξενος και αναπτυξιακός στόχος επενδυτών όταν αυτές οι επενδύσεις προωθούν την κοινή ωφέλεια".  (εφημερίδα "Εικονοσκόπιο" τεύχος Νοεμβρίου 2011).

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ AKS ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ 2012):
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΘΕΡΜΗΣΙΑΣ, (ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012):
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΚΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013):
ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΙΟΥ, ΕΡΜΙΟΝΗ 2012:
ΓΙΟΡΤΗ ΛΑΔΙΟΥ, ΚΡΑΝΙΔΙ 2013:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ