eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

''Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χειβιδόπουλου και αποστολής από την περιφέρεια Hubei της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας''



O Αντιπεριφερειάρχης κ. Χειβιδόπουλος υποδέχτηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας αποστολή από την περιφέρεια Hubei της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με επικεφαλής τον κ. Zhou Feng, Αναπληρωτή Διευθυντή της Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Περιφέρειας Hubei. Η αποστολή περιελάμβανε αξιωματούχους της ανωτέρω επιτροπής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χειβιδόπουλος  επεσήμανε τις πρωτοβουλίες και το ενδιαφέρον....
.... του ιδίου όσο και του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη για την προώθηση της συνεργασίας και των ανταλλαγών μεταξύ Πελοποννήσου και περιφερειών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ανέφερε το πλήθος επισκέψεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και τόνισε ότι είναι η δεύτερη φορά που τον επισκέπτονται αξιωματούχοι από την Περιφέρεια  Hubei.
Στάθηκε στο γεγονός ότι η Αργολίδα αποτελεί το σημαντικότερο αρχαιολογικό πάρκο τις Ελλάδας με εμβληματικά μνημεία από όλες τις σημαντικές περιόδους του Ελληνικού πολιτισμού. Παρουσίασε επίσης την πλούσια αγροτική παραγωγή του τόπου σε αντιπροσωπευτικά προϊόντα της ελληνικής γης, όπως το πορτοκάλι, το λάδι, το κρασί, ανέφερε τη δραστηριοποίηση των Ελλήνων εμπόρων στο εξαγωγικό εμπόριο προς την Κίνα. Ο κ. Χειβιδόπουλος αναφέρθηκε στην έντονη παρουσία των τοπικών επιχειρηματιών στον τομέα του τουρισμού, ιδιαίτερα μέσα από μικρής κλίμακας τουριστικές επιχειρήσεις που όμως προσφέρουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών καθώς και στην δραστηριοποίηση στον τομέα της ενέργειας με τη δημιουργία μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων.
Ο κ. Zhou Feng ενδιαφέρθηκε να μάθει για τη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων που παράγει η Αργολίδα και για την ύπαρξη μεγάλων μεταφορικών εταιριών, για τον ορυκτό πλούτο της περιοχής  καθώς και την ύπαρξη κινήτρων προς τους ξένους επενδυτές στην περίπτωση που ενδιαφερθούν να δημιουργήσουν βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα. Ενημερώθηκε για την ύπαρξη βιομηχανικών περιοχών στην Πελοπόννησο και επεσήμανε την εγγύτητα της Αργολίδας στην Αθήνα και κυρίως στο λιμάνι του Πειραιά. Ενημερώθηκε επίσης από τον Αντιπεριφερειάρχη για την ύπαρξη κεντρικού πολιτικού σχεδιασμού για προσέλκυση επενδυτών καθώς και για το ρόλο των επιμελητηρίων σε τοπικό επίπεδο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ