eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

''ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...''

Η Μελαγχολία της Ευτυχίας-Μ.Χατζιδάκις
Σήμερα στην ελεύθερη στήλη των φίλων και αναγνωστών του Εικονοσκοπίου <<ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ>> αφιερώνει ο Περικλής  ένα τραγούδι  του Μάνου Χατζιδάκι συνοδευόμενο απο ποίηση του Γιώργου Σεφέρη στο βιντεάκι παρακάτω :

Σαν χθές...γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1925
Σαν σήμερα...24 Οκτωβρίου το 1963 βραβεύτηκε ο Γιώργος Σεφέρης με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας από τη Σουηδική Ακαδημία Επιστημών.
Έλληνες που δεν ζουν ανάμεσα μας σήμερα και τίμησαν την Ελλάδα με το ήθος  και το έργο τους!

Και κάποιοι άλλοι σήμερα σε εθνικό και τοπικό επίπεδο μας προτάσουν την νομιμότητα και την ηθική ως σημαία της πολιτικής τους, την ίδια ώρα που αυτοί οι ίδιοι είναι βουτηγμένοι στη λέρα και στην δυσωδία προσπαθώντας να κρύψουν το χρήμα τους βάζοντας την Πλερέζα της νομιμοφάνειας και της θεωρίας.

Την ίδια ώρα που παίζουν πολιτικό κρυφτό στην πλάτη του φτωχού λαού, στην πλάτη των φτωχών δημοτών, για το αν και πόσο νόμιμα κατέχουν χρήματα τα οποία έβγαλαν κατα την διάρκεια της πολιτικής τους σταδιοδρομίας εκμεταλευόμενοι βρώμικα την θέση τους φυσικά.
  
Γι΄αυτό λίγοι έγιναν ήρωες μέσα απο το πέρασμα τους στην πολιτική και στην τοπική αυτοδιοίκηση...Λίγοι στάθηκαν δυνατοί στα πόδια τους και δεν παρασύρθηκαν στον πακτωλό των χρημάτων που πέρασε απο δίπλα τους.
Απλοί άνθρωποι ήσαν αυτοί που ξεπέρασαν τις προσδοκίες τους και ασχολήθηκαν με την κοινωνική πολιτική και όχι με την πολιτική του προσωπικού πλουτισμού τους.
Μάλιστα αυτοί οι πολιτικοί αποδείχτηκαν, πολύ πιο άξιοι , ικανοί και κρυστάλλινοι στην διαχείριση και κατανομή του δημόσιου χρήματος δίχως να βρωμίσουν τα χέρια τους με χρήμα του λαού σε αντίθεση βέβαια με κάποιους άλλους <<πολιτικούς μακρυχέρηδες>> όπως τους αποκαλούν στις τοπικές κοινωνίες....
Μετρημένοι στα δάχτυλα βέβαια οι πραγματικά έντιμοι, καθαροί και ηθικοί πολιτικοί που πέρασαν τα τελευταία χρόνια..
Απ΄αυτούς οι περισσότεροι βγήκαν φτωχότεροι μέσα απ΄την πολιτική γιατί πραγματικά προσέφεραν ανιδιοτελώς και αυτό αποδείχτηκε και στο διάβα της ζωής τους και κατα την διάρκεια της πολιτικής τους διαδρομής , και μέσα απ΄τους λογαριασμούς τους αλλά και σ΄όλο το βιός τους που ήταν πραγματικά στο ΦΩΣ και όχι  Γιαλαντζί με φερεντζέ την βρώμικη θεωρία του σκοταδισμού...
Απ΄την άλλη (όπως ενημερωνόμαστε απ΄το διαδίκτυο και τις τηλεοράσεις)ορισμένοι <<γνωστοί - άγνωστοι>> τα κονόμησαν έχοντας το θράσος να βγάζουν ακόμα και σήμερα κηρύγματα υπέρ των φτωχών και των αδυνάτων..
Τέλικα αποδείχτηκε δύσκολο στις μέρες μας να μην βάλει το δάχτυλο στο μέλι κάποιος άρχοντας της τοπικής αυτοδιοίκησης ή της κεντρικής πολιτικής σκηνής ...
Όσοι πολιτικοί ιδιαίτερα στις τοπικές κοινωνίες δεν καταχράστηκαν χρήμα του λαού για ίδιον οικονομικό όφελος, είναι σίγουρο πως θα μείνουν στην ιστορία και ο ίδιος ο λαός θα ξανανοσταλγήσει αυτά τα καθαρά και κρυστάλλινα χέρια τους!

Γιατί ο Θεός καμιά φορά αργεί.... αλλά δεν λησμονεί! 

Το πιο αισχρό και πρόστυχο όμως που έκαναν και κάνουν ορισμένοι απ΄αυτούς τους <<Κουτο - Μπαγαπόντηδες>> πολιτικούς με τις γεμάτες τσέπες που βλέπουμε καθημερινά να αποκαλύπτονται (ποιος ξέρει τι θα μας ξημερώσει,ποιός ξέρει αν κ΄τι  θα σκάσει και για ποιούς εδώ στην Ερμιονίδα;;)  μέσα απο τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ είναι η κοροιδία, δηλαδή να μιλούν στ΄όνομα του φτωχού ,του άνεργου και του πεινασμένου...
 
Ντροπή τους λοιπόν! τούτες τις πολύ δύσκολες μέρες που βιώνει ο καθένας απο μάς να βγαίνουν ορισμένοι απο πολιτική <<πολυθρόνα>> και <<θέση>>  κάνοντας λόγο υπέρ των φτωχών και αδυνάτων, οτι δήθεν παλεύουν και προστατεύουν τον άνεργο ενώ στην ουσία υπόσχονται φρούδες και κάλπικες ελπίδες. 
 
Αυτούς που μας έφεραν σ΄αυτή την κατάσταση του γκρεμού και κάνουν τώρα τους ανήξερους , τα ρίχνουν στους άλλους , παίζουν πολιτική τρίλιζα για το πού πήγαν τα λεφτά απ΄τα ταμεία και τους κωδικούς...ενώ παράλληλα κατέχουν οι ίδιοι ζωντανό χρήμα στα προσωπικά τους ταμεία, κρυμμένο ή αλλοτε <<προσημειωμένο>> σε διάφορες offshore εταιρείες ή όπου αλλού αυτοί γνωρίζουν. 
Κι όλα αυτά όπως διαπιστώνουμε καθημερινά στο δημόσιο βίο συμβαίνουν ανάμεσα στο τεντωμένο πλέον σχοινί της νομιμότητας, της νομιμοφάνειας και της παρανομίας!

Όταν δυστυχώς για αυτούς το κουβάρι θ΄αρχίσει προφανώς να ξετυλίγεται και θ΄αποκαλύπτονται οι αλήθειες μία μία (καθώς τα γεγονότα τρέχουν ενδεχομένως κι εδώ στην Ερμιονίδα ;;;) τότε αυτοί οι ίδιοι ανήθικοι πολιτικοί, παράγοντες ή αλλοι εμπλεκόμενοι σε συναλλαγές, θα ψάχνουν ενδεχομένως νομικά ή ηθικά ελαφρυντικά για να πρσπαθήσουν να σώσουν το σάπιο πολιτικό τους <<τομάρι>>!
ΠΕΡΙΚΛΗΣ
καλή σας ακρόαση... 

Η Μελαγχολία της Ευτυχίας