eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

''Κατάληψη στο Λύκειο Ερμιόνης - Το ρεπορταζ του Εικονοσκοπίου και η ανακοίνωση του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων''

"Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του λυκείου Ερμιόνης"
"Να καλυφθούν οι κενές θέσεις καθηγητών και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με τη μεταφορά των μαθητών απο και προς το σχολείο τα αιτήματά των μαθητών.  
Μέχρι Τετάρτη η κατάληψη "

Ρεπορτάζ για το eikonoskopionews: Μίλτος Ιωαννίδης
Κατάληψη για Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Οκτωβρίου αποφάσισαν να κάνουν οι μαθητές του Λυκείου Ερμιόνης.
Μπορεί η σχολική χρονιά 2012-13 να έχει ξεκινήσει εδώ και έναν μήνα ωστόσο τα προβλήματα που έχουν προκύψει  με το..."καλημέρα", αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την σωστή και απρόσκοπτη συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
 Όπως είπαν στο εικονοσκόπιο μαθητές του σχολείου οι ελλείψεις σε καθηγητικό προσωπικό είναι πολλές με αποτέλεσμα να μένουν "κενές" 50 διδακτικές ώρες. Και μάλιστα σε βασικά μαθήματα των τριών κατευθύνσεων (θετική-τεχνολογική-θεωρητική)

 


Οι δε μαθητές της Γ Λυκείου οι οποίοι  σε λίγους μήνες θα διαγωνιστούν στις πανελλήνιες εξετάσεις ώστε να εξασφαλίσουν μια θέση στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το πότε θα καλυφθούν οι κενές ώρες και ελπίζουν να δοθεί σύντομα μια λύση απο το Υπουργείο Παιδείας. 

Απο την πλευρά του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Ερμιόνης εκφράζει την συμπαράστασή του στον αγώνα των 90 μαθητών του σχολείου με επιστολή που απέστειλε πρός των δήμο Ερμιονίδας, την Δ/νση Δ/θμιας εκπαίδευσης Αργολίδας, την Περιφερειακή Δ/νση   Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, και το Υπουργείο Παιδείας.

Ακόμη το δεύτερο αίτημα των μαθητών αφορά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί απο.....
.... τις 8/10 με την διακοπή της μεταφοράς των μαθητών απο και πρός το σχολείο. 

Πρόβλημα που πρέπει να λυθεί άμεσα μια και οι μαθητές που μεταφέρονται με το λεωφορείο στο λύκειο της Ερμιόνης (από Ηλιόκαστρο, Δάρδιζα, Σαμπάριζα κοκ) ανέρχονται στους 33. 
Τέλος και σύμφωνα με πληροφορίες, ελλείψεις σε καθηγητικό προσωπικό, υπάρχουν τόσο στο Γ.Ε.Λ. Κρανιδίου όσο και στο ΕΠΑΛ. 

eikonoskopionews

'' Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΛ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ''

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γ.Ε.Λ ΕΡΜΙΟΝΗΣ συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των παιδιών μας και διαμαρτυρόμαστε μαζί τους για την απαράδεκτη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο Λύκειο Ερμιόνης. Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την έναρξη των μαθημάτων και ακόμη δεν έχουν καλυφθεί τα κενά σε βασικές ειδικότητες. Οι κατευθύνσεις Β’ Λυκείου και Γ’ Λυκείου υπολειτουργούν. Η αγωνία και ανασφάλεια των παιδιών μας μεγαλώνει και ενώ έπρεπε να είναι συγκεντρωμένα στο έργο τους – και ιδιαίτερα τα παιδιά της Γ’ Λυκείου- δεν μπορούν ακόμα να οργανωθούν και να προχωρήσουν στα μαθήματά τους.
      Σήμερα 9/10/2012 ημέρα Τρίτη, γίνεται κατάληψη στο σχολείο με τη συμπαράστασή μας και με τα παρακάτω αιτήματα:
      1)      Να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις καθηγητών και
2)      Να αποκατασταθεί η μεταφορά μαθητών όπως γινόταν γιατί από τις 8/10/2012 έχει διακοπεί και δεν μπορούν οι μαθητές να έρχονται στο σχολείο.



   Ο Πρόεδρος                                                                                        Η γραμματέας

ΣΤΑΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ                                                                 Α. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ