eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

O Έλληνας ομογενής απο την Αυστραλία με το ποδήλατο ταξίδεψε στον Κόσμο και χάρισε "ΕΛΠΙΔΑ"

''Η Ερμιόνη υποδέχτηκε τον Τομ Κόκκορη.''

''Τελευταίος σταθμός του ταξιδιού του ποδηλάτη είναι η ιδιαιτέρα Πατρίδα του Ρειχέα Ζάρακα Λακωνίας''

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: 
"Υποδεχόμαστε στον τόπο μας έναν αγωνιστή ζωής. Έναν εκφραστή του μηνύματος της "ΕΛΠΙΔΑΣ""

Η Ερμιόνη υποδέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (28/07) έναν ομογενή απο την Αυστραλία που διαφήμισε με το ποδήλατο του την Ελλάδα και έγινε εκπρόσωπος του μηνύματος της "ΕΛΠΙΔΑΣ".
Ο Τομ Κόκκορης--περί ου ο λόγος-- έφτασε χθες το απόγευμα (στον προτελευταίο σταθμό του ποδηλατικού ταξιδιού του ανά τον πλανήτη) στην γενέτειρα (της Προέδρου του "Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο- ΕΛΠΙΔΑ" και Πρέσβειρας καλής θέλησης της UNESCO κας. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη) πόλη της Ερμιόνης.
Τελευταίος σταθμός του ταξιδιού του ποδηλάτη Τομ Κόκκορη είναι η ιδιαιτέρα Πατρίδα του  Ρειχέα Ζάρακα Λακωνίας τερματίζοντας έτσι έναν ποδηλατικό γύρο (που ξεκίνησε την 1η Απριλίου 2012 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ) 12.000 χιλιομέτρων σε τρεις Ηπείρους: Αυστραλία-Αμερική-Ευρώπη σκοπός του οποίου ήταν να συγκεντρώσει χρήματα τα οποία θα δοθούν ως δωρεά στον "Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο-ΕΛΠΙΔΑ". Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έξοδα αυτού του ταξιδιού βάρυναν αποκλειστικά τον ίδιο τον Τομ Κόκκορη.
Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Πρέσβειρα Αυστραλίας
Το ζεστό καλωσόρισμα στην Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Οι χειραψίες και το χαμόγελο του "Καπετάνιου" Γιώργου Βαρδινογιάννη και η Πρέσβης της Αυστραλίας κα. Τζένη Μπλούμφιλντ

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη έφτασε στον χώρο της εκδήλωσης (για την υποδοχή του ποδηλάτη Τομ Κόκκορη) στο λιμάνι της Ερμιόνης λίγο πριν τις 20.00 με την Πρέσβη της Αυστραλίας κα. Τζένη Μπλούμφιλντ (να τονισθεί ότι έχει Ελληνική καταγωγή) με τον δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Καμιζή, τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Ερμιόνης κ. Γιάννη Κρητσωτάκη, εκπροσώπους της δημοτικής αρχής Ερμιονίδας, αλλά και πολίτες να της επιφυλάσσουν ένα ζεστό καλωσόρισμα για την πλούσια φιλανθρωπική δραστηριότητα που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια.
Η Ερμιονίτισσα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη βρίσκεται δίπλα στα παιδιά με καρκίνο εμπράκτως καθώς το μεγάλο της όραμα ως προέδρου του "Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο-ΕΛΠΙΔΑ" να δημιουργηθεί το πρώτο Ογκολογικό Νοσοκομείο για παιδιά στην Ελλάδα υλοποιήθηκε και μάλιστα φέρει και το όνομα της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η "Ογκολογική μονάδα παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη" περιθάλπτει παιδιά τόσο απο την Ελλάδα όσο και απο τα Βαλκάνια με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.
Το παρόν έδωσε και ο "Καπετάνιος" και πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιώργος Βαρδινογιάννης. Έκανε μάλιστα ιδιαίτερα θετική εντύπωση ότι ήταν προσιτός και πρόθυμος να μιλήσει με τους πολίτες.
Ανάργυρος Λεμπέσης - Γιώργος Βαρδινογιάννης
Η άφιξη του Τομ Κόκκορη

Ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς. Ο Έλληνας ομογενής απο την Αυστραλία Τομ Κόκκορης ταξίδεψε με το ποδήλατο του σε τρεις Ηπείρους και επτά Χώρες προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα (μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 30 χιλιάδες δολάρια Αυστραλίας) και να ενισχύσει τον Σύλλογο "ΕΛΠΙΔΑ" έχοντας και ο ίδιος βιώσει την απώλεια συγγενικών του προσώπων απο την επάρατο νόσο. 
Μόλις έφτασε στον χώρο της εκδήλωσης ένα ζεστό χειροκρότημα ήταν η ελάχιστη επιβράβευση για την εκστρατεία  ανθρωπιάς και αλληλεγγύης του Τομ Κόκκορη. 

Αμέσως μετά η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η Πρέσβης της Αυστραλίας κα. Τζένη Μπλούμφιλντ, ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός, ο δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Καμιζής, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ερμιόνης κ. Γιάννης Κρητσωτάκης, ο πρόεδρος του Δ.Α.Κ. Ερμιόνης "Γεώργιος & Ευαγγελία Μπουρνάκη" κ. Παναγιώτης Μπάζος στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στην αξιέπαινη πρωτοβουλία του Τομ Κόκκορη αλλά και στο έργο που έχει επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια ο "Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο-ΕΛΠΙΔΑ" με την Πρόεδρο του Συλλόγου κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη να απευθύνεται στον Τομ Κόκκορη και να λέει χαρακτηριστικά: "Υποδεχόμαστε στον τόπο μας έναν αγωνιστή ζωής. Έναν εκφραστή του μηνύματος της ΕΛΠΙΔΑΣ".
Στη συνέχεια ο Έλληνας Ομογενής απο την Αυστραλία Τομ Κόκκορης τιμήθηκε με αναμνηστικές πλακέτες για το επίτευγμα του. Συγκεκριμένα τον βράβευσαν η κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη (του έδωσε το τιμητικό δίπλωμα της "ΕΛΠΙΔΑΣ" και ένα αναμνηστικό κουτί του Συλλόγου ως"έκφραση ευχαριστιών και ένδειξη βαθιάς εκτίμησης στο πρόσωπο του" ευχόμενη παράλληλα το παράδειγμα του να βρει πολλούς μιμητές) η ζωγράφος κα. Χριστίνα Φυτιλή (η οποία ως παιδί είχε δεχθεί την φροντίδα του Συλλόγου "ΕΛΠΙΔΑ"), και οι κκ. Κρητσωτάκης και Μπάζος.
Η εκδήλωση έκλεισε με το χορευτικό του δήμου Ερμιονίδας. Την παρουσίαση τις εκδήλωσης έκανε  κ. Γιώργος Αμυράς (Μένουμε Ελλάδα).
 eikonoskopionews.blogspot.com