eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 24 Απριλίου 2012

''Περιοδεία Γιάννη Ανδριανού στις τοπικές κοινότητες της δημοτικής ενότητας Μυκηνών.''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

Τη Δευτέρα, 23 Απριλίου, ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ανδριανός επισκέφτηκε την ευρύτερη περιοχή του πρώην δήμου Μυκηνών.
Ο κ. Ανδριανός ξεκίνησε την περιοδεία του απ’ τη Μπόρσα. Στη συνάντηση που είχε με τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας, έθιξε κυρίως το ζήτημα της νομιμοποίησης........ των υφιστάμενων γεωτρήσεων. Οι αγρότες της περιοχής ευχαρίστησαν τον κύριο Ανδριανό για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε ως προς την απόσυρση της ΚΥΑ (κοινής υπουργικής απόφασης), η οποία θα επιβάρυνε κάθε γεώτρηση και παραγωγό με υψηλό χρηματικό κόστος.
Εν συνεχεία, ο βουλευτής μετέβη στα Φίχτια. Στη συγκεκριμένη περιοχή, αφού ευχαρίστησε τους κατοίκους για τις ευχές τους σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές, τους μίλησε για την επανεκκίνηση των εργασιών του Αναβάλου. Το μεγάλο αυτό αρδευτικό έργο αποτελεί απόρροια των καθοριστικών ενεργειών του βουλευτή, μαζί με τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και σε συνεργασία με την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Και παρά το γεγονός ότι οι διαδικασίες είχαν παγώσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας της ανευθυνότητας υπουργών του ΠΑΣΟΚ, οι κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις υπήρξαν εξίσου καθοριστικές για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.
Ύστερα απ’ τα Φίχτια, ο κύριος Ανδριανός συνέχισε την περιοδεία του πηγαίνοντας στις Μυκήνες. Στη συζήτησή του με τους δημότες τόνισε την αναγκαιότητα της κατασκευής του οδικού τμήματος Δερβενακίων-Μυκηνών (’’Πύλη’’ εισόδου Αργολίδας). Με τον νέο αυτό οδικό άξονα θα καταστεί δυνατή η ευκολότερη πρόσβαση τουριστών, τόσο προς την μυκηναϊκή ακρόπολη, όσο και προς την ευρύτερη περιοχή του Άργους, καθώς και προς τον υπόλοιπο νομό. Τοιουτοτρόπως, θα αναδειχθούν τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που βρίσκονται σε όλες τις άκρες του νομού μας.
Τέλος, η περιοδεία του ολοκληρώθηκε στο Μοναστηράκι. Εκεί άκουσε με προσοχή τα παράπονα του αγροτικού πληθυσμού, σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή αποζημιώσεων απ’ τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές που υπέστησαν κυρίως τα εσπεριδοειδή. Προβληματισμένος απ’ τη διαχρονικά σαθρή λειτουργία του κρατικού μας μηχανισμού εξαιτίας της υποστελέχωσης και της γραφειοκρατικής του δομής, τους διαβεβαίωσε πως θα αγωνιστεί για τη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης μέσω ρεαλιστικών αποφάσεων (π.χ. συνένωση υπηρεσιών του δημοσίου, που είναι σήμερα κατακερματισμένες), κάτι το οποίο αποτελεί πρώτιστο στόχο της μεγάλης φιλελεύθερης κεντροδεξιάς παράταξης.