eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

"Μαραθώνια" η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την ΔΕΣΦΑΚ.''

Συζητήθηκε πάνω απο 3.5 ώρες...
''Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ  Δ.Καμιζή και Δ.Σφυρή για το θέμα της επιστροφής η μη των χρημάτων που έλαβαν-ως αμοιβή για την εκκαθάριση-οι εκκαθαριστές των σφαγείων...''
Ρεπορτάζ για το  eikonoskopionews: Μίλτος Ιωαννίδης
Μαίνεται η κόντρα μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης του δήμου Ερμιονίδας για το θέμα της ΔΕΣΦΑΚ κατά την διάρκεια της χθεσινοβραδινής (επαναληπτικής) συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στο Γ.Ε.Λ. Κρανιδίου μετά και τα τελευταία γεγονότα (που έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης), προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να ξεκαθαριστεί το τι ακριβώς έγινε με την υπόθεση του (πρώην) στελέχους της δημοτικής επιχείρησης που είχε οριστεί ως εκκαθαριστής της ΔΕΣΦΑΚ και τον οποίο βαραίνουν οι κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και εκβίασης.

H προβολή video, τι είπαν οι κ.κ Καμιζής και Σφυρής.

Όταν για το πρώτο θέμα της συνεδρίασης (αυτό της ΔΕΣΦΑΚ) χρειάστηκαν κάτι παραπάνω απο 3,5 ώρες (η μέγιστη διάρκεια που μπορεί να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο είναι πέντε ώρες) και στην ημερήσια διάταξη είναι άλλα 8 θέματα (μεταξύ αυτών και η ΔΕΥΑΕΡ....), τότε εύκολα γίνεται αντιληπτή τόσο η σοβαρότητα του θέματος, όσο και η έντονη πολιτική αντιπαράθεση που........... ακολούθησε μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης αλλά κυρίως μεταξύ του δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Καμιζή και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Σφυρή. 
Αντιπαράθεση που φάνηκε με το...."καλησπέρα" όταν μετά απο πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, έγινε προβολή video (με τοποθετήσεις του κ. Καμιζή και του στελέχους που είχε οριστεί απο τον ίδιο ως εκκαθαριστής των σφαγείων απο παλαιότερες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου) για το θέμα της ΔΕΣΦΑΚ. Στην συνέχεια ακολούθησαν οι τοποθετήσεις  του κ. Καμιζή και του κ. Σφυρή με τον δήμαρχο Ερμιονίδας να χαρακτηρίζει "περίεργη και σκοτεινή" την υπόθεση της σύλληψης του στελέχους που είχε οριστεί ως εκκαθαριστής των δημοτικών σφαγείων προσθέτοντας ότι "η δικαιοσύνη είναι αρμόδια να κρίνει για αυτό το θέμα" και αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολούθησε η παράταξη του για το θέμα των δημοτικών σφαγείων παραδεχόμενος ότι "ήταν λάθος η πρόθεση μας να πάμε σε εκκαθάριση με το σφαγείο σε λειτουργία" επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στον κ. Σφυρή λέγοντας ότι "Εσείς κλείσατε τα σφαγεία. Εμείς αποφασίσαμε την διάλυση της επιχείρησης λόγω της δικής σας αδυναμίας να την εξελίσσεται και των χρεών που αφήσατε " υπογραμμίζοντας την κίνηση του να στείλει έγγραφο στους ελεγκτές  δημόσιας διοίκησης (το οποίο κοινοποίησε και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών) ώστε να ελεγχθεί η πορεία της ΔΕΣΦΑΚ απο την αρχή μέχρι τώρα σημειώνοντας ότι "Εγώ δεν φοβάμαι τίποτα. Θέλω να χυθεί φως άπλετο σε κάθε υπόθεση. Έχω αποδείξει ότι ούτε χαρίζομαι αλλά και ούτε συγκαλύπτω κανέναν". 
Απο την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου κ. Δημήτρης Σφυρής, στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στην (απο τις 22 Μαρτίου) προσφυγή του στην αποκεντρωμένη διοίκηση για την -όπως υποστήριξε- "παράνομη διενέργεια του διαγωνισμού". Παράλληλα ο κ. Σφυρής ανέφερε ότι "με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου  (36/2011), ο κ. Καμιζής, εισηγήθηκε τον ορισμό των 2 εκκαθαριστών για την λύση και εκκαθάριση της δημοτικής επιχείρησης των σφαγείων με αμοιβή 10.000 ευρώ και 5.000 ευρώ αντίστοιχα" προσθέτοντας: "Οι εκκαθαριστές, είχαν τις αρμοδιότητες οι οποίες αναφέρονται και στο ΦΕΚ 1389/2003 και η εργασία που είχαν αναλάβει ήταν 1. Η διενέργεια απογραφής της επιχείρησης και αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. 
2. Η διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων τις επιχείρησης για την είσπραξη των απαιτήσεων, και την πληρωμή των χρεών της. 
Ούτε αυτό έχει γίνει. Η τουλάχιστον, δεν έχει παρουσιαστεί στο δημοτικό συμβούλιο. 
3.Η σύνταξη ισολογισμού της επιχείρησης. 
4. Η επιστροφή του υπολοίπου (απαιτήσεις απο τρίτους και οι οφειλές )" ενώ υπενθύμισε και την παράταση της εργασίας των εκκαθαριστών (η λήξη της θητείας τους προβλεπόταν για τις 30/08/2011) η οποία εγκρίθηκε και ορίστηκε για τις 28/12/2011 διερωτώμενος "πως χωρίς να έχει παραδοθεί η εκκαθάριση ο κ. δήμαρχος, εξέδωσε απόφαση ανάθεσης υπηρεσιών για την έκδοση χρηματικού εντάλματος του ποσού 9.999,90 με ημερομηνία 23/9/2O11 (δηλαδή 3 μήνες πριν την λήξη της θητείας ) 
Το ίδιο έκανε και για τον δεύτερο εκκαθαριστή στις 12/10/2011 με χρηματικό ένταλμα πληρωμής ποσού 5.000 ευρώ" ζητώντας να επιστραφούν "τα λεφτά των δημοτών (15.000 Ευρώ) με τα οποία πληρώθηκαν οι εκκαθαριστές χωρίς να κάνουν την εκκαθάριση. 
Μην τολμήσετε κ. δήμαρχε, να ορίσετε νέους εκκαθαριστές χωρίς πρώτα να επιστραφούν τα 15.000 στον δήμο" είπε χαρακτηριστικά. 
Τέλος ο κ. Σφυρής, αναφερόμενος στην υπόθεση με την σύλληψη του (πρώην) εκκαθαριστή των σφαγείων, τόνισε ότι το συγκεκριμένο στέλεχος αποτέλεσε προσωπική επιλογή του κ. Καμιζή τόσο στην θέση του εκκαθαριστή όσο και σε αυτή του προέδρου δημοτικής επιχείρησης και κάλεσε τον δήμαρχο Ερμιονίδας να αναλάβει τις ευθύνες των επιλογών του, ενώ εξέφρασε την θετική του γνώμη για τον έλεγχο των σφαγείων απο κεντρικούς επιθεωρητές "οι οποίοι θα ελέγξουν τα σφαγεία απο την 1η μέρα κατασκευής και λειτουργίας τους.".

Να τονιστεί ότι κατά πλειοψηφία (λόγω διαφωνίας του κ. Σφυρή επειδή η αμοιβή δεν ήταν καθορισμένη ως προς τον χρόνο λειτουργίας), αποφασίστηκε η αντικατάσταση των εκκαθαριστών απο ορκωτούς λογιστές.