eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Με το ποδήλατο για την "ΕΛΠΙΔΑ"

''Η Νεολαία της Ερμιόνης έδωσε "Ελπίδα"....
Ρεπορτάζ για το eikonoskopio news: Μίλτος Ιωαννίδης


Το βράδυ της Κυριακής στο Casa Dei στα Μανδράκια Ερμιόνης νέες και νέοι της περιοχής μας ενημερώθηκαν για την εκδήλωση φιλανθρωπικού σκοπού "με το ποδήλατο για την ΕΛΠΙΔΑ". Η ιδέα του ποδηλατικού γύρου σε 3 Ηπείρους (Αυστραλία-Αμερική και Ευρώπη)με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για τον Σύλλογο Παιδιών με Καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ" που είχε ο Έλληνας Ομογενής απο το Σίδνεϊ της Αυστραλίας Αναστάσιος (Tom) Κοκκόρης, γίνεται ήδη πράξη μια και απο 1ης Απριλίου ξεκίνησε το μακρινό ποδηλατικό ταξίδι μαζί με την μικρή του κόρη Όλγα έχοντας ήδη διανύσει διαδρομή 780 χιλιομέτρων. (Πληροφορίες για την διαδρομή που έχει ακολουθήσει η πρόκειται να ακολουθήσει ο κ. Κοκκόρης εδώ:http://podilato-elpida.blogspot.com/ ). Αξίζει να σημειωθεί ότι τελικός προορισμός του Έλληνα Ομογενή θα είναι......... η γενέτειρα του  (Ρειχιά Λακωνίας) με ενδιάμεση στάση την Ερμιόνη τόπο καταγωγής της ιδρύτριας και Προέδρου του Συλλόγου "ΕΛΠΙΔΑ"  Μαριάννας Βαρδινογιάννη οπού σε μια σεμνή τελετή θα γίνει ο απολογισμός της δωρεάς του.

Αρχή απο την Ερμιόνη. Θα ακολουθήσει ενημερωτική εκστρατεία σε όλη την Ελλάδα...

Η αποψινή-πρώτη εκδήλωση-που πραγματοποιήθηκε στην Ερμιόνη-παρουσία και του Βουλευτή Αργολίδας με τη ΝΔ κ.Γιάννη Ανδριανού- είναι μόνο η αρχή καθώς αναμένεται η συνέχιση της ενημερωτικής καμπάνιας (για την πρωτοβουλία του Ομογενή κ. Κοκκόρη) σε όλη την Ελλάδα. Αναμφίβολα η πρωτοβουλία αυτή καταδεικνύει (σε μια δύσκολη περίοδο για την Πατρίδα μας) το μεγαλείο της ψυχής των Ελλήνων που καθιστά κάθε στόχο εφικτό προκαλώντας παράλληλα τον Παγκόσμιο θαυμασμό.
Στην εκδήλωση έγινε μια σύντομη αναφορά στην εδώ και μια 20ΕΤΙΑ πλούσια κοινωνική δράση του Συλλόγου "ΕΛΠΙΔΑ" που στέκεται όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στα άρρωστα παιδιά με διάθεση για ανυστερόβουλη προσφορά. 
Ακολούθησε προβολή βίντεο με ομιλία του κ. Αναστάσιου Κοκκόρη (περισσότερα εδώ:(http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PRBDop1-Ya8 ) ενώ προβλήθηκαν και φωτογραφίες από τον ποδηλατικό γύρο του Έλληνα Ομογενή, (δείτε εδώ:https://picasaweb.google.com/100103562636982821957/42012?feat=flashalbum#5727624168327378530 ).
Όσες και όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια, μπορούν να καταθέσουν στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί για τον σκοπό αυτό:Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 080/480978-54

IBAN GR 38 0110 0800 000 0804 8097 854
SWIFT CODE-ETHNGRAA