eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

''ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗ''

H Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης σε συνεργασία με τον Αλιευτικό Σύλλογο και με τη στήριξη του Δήμου Ερμιονίδας και του Ν.Π. Κοινωνικής Πρόνοιας – Αλληλεγγύης – Πολιτισμού & Παιδείας διοργάνωσε την Κυριακή του Πάσχα στο λιμάνι της Ερμιόνης την αναβίωση  του εθίμου « Το κάψιμο του Ιούδα». Ένα έθιμο που έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερις δεκαετίες και συνεχίζει να γίνεται κάθε χρόνο με μεγάλη λαμπρότητα.
 Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους........... η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σταύρος Κούστας και Παντελής Κολυμπάδης, ο τέως Δήμαρχος Ερμιόνης κ. Ανάργυρος Λεμπέσης, ο τέως Δήμαρχος Κρανιδίου κ. Δημήτρης Σφυρής, Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ερμιονίδας και πλήθος κόσμου το οποίο πλημμύρισε κάθε σημείο του λιμανιού και έζησε από κοντά το έθιμο και κατενθουσιάστηκε από τη φαντασμαγορική παρουσίαση του.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σ` όλους αυτούς που συντέλεσαν σ` αυτή την επιτυχία. Στα μέλη του Αλιευτικού Συλλόγου Ερμιόνης που κι εφέτος διέθεσαν τα σκάφη τους και στήριξαν με όλη τους την ψυχή την αναβίωση του εθίμου. Στα παιδιά των χορευτικών τμημάτων  Δημοτικού Σχολείου - Λυκείου Ερμιόνης και του γυμναστηρίου «ΑΔΩΝΙΣ» και στους χοροδιδασκάλους τους Αθανάσιο Μαλτέζο και Αγγελική Παπάζογλου για το πολύ ωραίο θέαμα που  παρουσίασαν.
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη φοιτήτρια φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Κρινή για την εμπεριστατωμένη  ομιλία της, όπου έκανε ιστορική αναδρομή του εθίμου, την κ. Κυριακή Ελευθερίου για την εξαίρετη παρουσίαση της όλης εκδήλωσης, την πολιτιστική επιτροπή της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης κι όλους εκείνους που με  εθελοντική εργασία και πολύ μεράκι προσέφεραν τα μέγιστα για την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης.
Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς που με την οικονομική  τους στήριξη συνέβαλαν καθοριστικά στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ευχόμαστε σ` όλους Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ