eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

''ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Μ. ΒΟΥΤΣΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ''

''ΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Μ. ΒΟΥΤΣΙΝΟΥ «ΜΗΤΡΩΟΝ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ » ''
ΕΚΔΟΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ 2010



Με αφορμή την σημερινή εκδήλωση του Δήμου με θέμα την παρουσίαση του βιβλίου «ΜΗΤΡΩΟΝ ΔΙΔΥΜΙΩΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ» της Ελληνικής παλιγγενεσίας ήταν μια προτροπή για το Εικονοσκόπιο να αναζητήσει πληροφορίες που έχουν σχέση με την καταγραφή των ονομάτων των αγωνιστών της Ερμιονίδας.
Να σημειώσουμε βέβαια ότι....... 
........ εκτενή αναφορά στο θέμα αυτό και στο συγκεκριμένο βιβλίο με ενδιαφέροντα στοιχεία και γεγονότα έχει κάνει στο παρελθόν μέσα απ΄το blog του ο καθηγητής Γεώργιος Ν. Μπροδήμας απ΄τα Δίδυμα.
Εμείς απ΄τη μεριά μας θα καταθέσουμε ορισμένα στοιχεία που βρήκαμε και θα δώσουμε στο θέμα μια άλλη διάσταση κι ένα άλλο ιστορικό πόνημα που βρήκαμε και θα σας παρουσιάσουμε .

Στο συγκεκριμένο βιβλίο του κ. Γεωργίου Βουτσινού αναφέρονται αναλυτικά όλα τα ονόματα των Αγωνιστών της Ερμιονίδας εκτός των Κρανιδιωτών και Ερμιονιτών Αγωνιστών. 

Για τους αγωνιστές της Ερμιόνης έχει εκδόσει το 2005 ξεχωριστό βιβλίο με το χρονικό <<Μητρώον των Ερμιονέων αγωνιστών της Ελληνικής παλιγγενεσίας>> το οποίο παρουσιάστηκε απο το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης.

Το 2007 έρχεται να εκδοθεί πάλι απο Εργασία του κ. Βουτσινού το συγκεκριμένο Βιβλίο που θα παρουσιαστεί σήμερα στα Δίδυμα.Μετά λοιπόν την έκδοση αυτού του βιβλιου το 2007 έπειτα απο συνεργασία του συγγραφέα Γεωργίου Μ. Βουτσινού του Δημάρχου Κρανιδίου Δημήτρη Σφυρή και του προέδρου της Δημοτικής βιβλιοθήκης Κρανιδίου Παντελή Τοδωρη πραγματοποιήθηκε η νεότερη έκδοση με την καταγραφή και των Κρανιδιωτών αγωνιστών, η οποία μέχρι τότε δεν είχε γίνει.

Όπως μάθαμε αυτή ήταν μια προσωπική πρωτοβουλία του τότε Δημάρχου Δημήτρη Σφυρή με σκοπό να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ονομάτων των ηρώων αγωνιστών Ερμιονίδας.

Εκτός την καταγραφή των ονομάτων αποτυπώνεται στο βιβλίο κι ένα χρονικό με το οποίο αποδίδονται αναλυτικά τα πολεμικά γεγονότα της περιόδου αυτής.
Το συγκεκρίμενο Βιβλίο του Δήμου Κρανιδίου εκδόθηκε σε 2000 αντίτυπα τα οποία βρίσκονται σήμερα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου απο τον Οκτώβριο του 2010.
Τέλος μετά απ΄ αυτή τη μικρή  αναφορά που κάναμε γι΄αυτή την εξαιρετική σειρά των βιβλίων με πρωτεργάτη το συγγραφέα-ιστορικό κ. Γεώργιο Βουτσινό αλλά και την σημερινή σημαντική εκδηλωση που θα παραγματοποιηθεί στα Δίδυμα μας γεννήθηκαν ορισμένα ερωτηματικά. 

1)Θα κάνει o κ. Δήμαρχος παρόμοια τιμητική εκδήλωση και για το βιβλίο που εξέδωσε ο Δήμος Κρανιδίου επι Δημαρχείας Δημήτρη Σφυρή; ή θα μπούν πάλι οι μικροπαραταξιακές αντιζηλείες και θα χαθεί αυτό το πόνημα που έρχεται με τη σειρά του ολοκληρώσει την καταγραφή των Αγωνιστών;;;;;;;
Γιατί απ΄ότι μάθαμε αυτή η έκδοση που καταγράφονται οι Κρανιδιώτες αγωνιστές δεν έχει κυκλοφορήσει στα χέρια των Κρανιδιωτών Δημοτών ακόμη.
Εμείς πάντως   αναμένουμε να γίνει η τιμητική εκδήλωση και για το βιβλίο που αναφέρει τους Κρανιδιώτες αγωνιστές και να μην είναι δάκτυλος της οικονομικής κρίσης κι΄ αυτό...  

Σας παρουσιάζουμε το εξώφυλλο του Βιβλίου  «ΜΗΤΡΩΟΝ ΔΙΔΥΜΙΩΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ» του κ. Βουτσινού και επίσης για πρώτη φορά δημοσιεύουμε αποκλειστικά στο Εικονοσκόπιο το τελευταίο απο τη σειρά των βιβλιων του κ. Γεωργίου Βουτσινού  κι έκδοση Δήμου Κρανιδίου το οποίο ήρθε στα χέρια μας.





eikonoskopionews.blogspot.com