eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

''Κατόπιν ενεργειών, μεσολάβησης''

''Διαβιβάσεις, επιστολές και άλλα παλαιοκομματικά τερτίπια.''

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος

Θυμάμαι ότι τη δεκαετία 1970 – 1980 ένα βασικό αίτημα του Ηλιοκάστρου ήταν η ασφαλτόστρωση και η βελτίωση του δρόμου προς Ερμιόνη. Ο δρόμος ήταν άθλιος και με τη παραμικρή βροχή κοβόταν η συγκοινωνία. Φυσικά ήταν από τα θέματα σε .......... συνέχειες στον τότε τοπικό τύπο και στο ενδιαφέρον των τοπικών Κοινοτήτων και Κοινοταρχών. Και τότε περνούσαν όλα από τους τοπικούς βουλευτές. Κάθε τόσο λοιπόν λαβαίναμε σημειώματα ότι ο τάδε βουλευτής μας ενήργησε για να βγουν τα κονδύλια, ο τάδε ενδιαφέρεται και θα διαβιβάσει αρμοδίως το αίτημα, ο τάδε ενημερώθηκε και αμέσως έστειλε επιστολή στον υπουργό, ο τάδε κατόπιν επισκέψεως θα ενεργήσει...... Αλλά ο δρόμος επί χρόνια στο χάλι του. Τόσο που λέγαμε ότι δεν συμφέρει πολιτικά η κατασκευή του, γιατί τότε δεν θα έχουν οι βουλευτές να ενεργούν γι’ αυτόν και να μαζεύουν δια των ενεργειών και υποσχέσεων ψήφους.
Δεν ήταν μόνον οι βουλευτές αλλά και οι τοπικοί πολιτικάντηδες. Μάζευαν ένα αριθμό κατοίκων, κάτι σαν επιτροπή για το θέμα του δρόμου, το έφερναν στο γραφείο του βουλευτή για να εκφράσουν τα παράπονά τους και το παρουσίαζαν σαν επιρροή τους στον κόσμο, δηλαδή σαν υποψήφιους ψηφοφόρους και υποστηρικτές του βουλευτή!
Δυστυχώς, από ανάρτηση επιστολής στο μπλογκ της πλειοψηφίας του Δήμου μας η νοοτροπία δεν άλλαξε, ακόμη και τώρα που ο Ήλιος έδυσε και άφησε πίσω του ορφανά τα τοπικά στελέχη του και  μάλιστα τα ιστορικά. Μα σε λίγες μέρες ο κύριος Βενιζέλος θα παραιτηθεί για να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ευφυής και δραστήριος είναι άλλωστε, και ο υφυπουργός, και αυτός εργατικός και δραστήριος, δεν θα είναι στη θέση του σε δύο μήνες. Οι επιστολές όμως επιστολές, και η δημοσίευση δημοσίευση!
Το χούγι φεύγει τελευταίο, όχι φυσικά μόνον από τους πολιτευτές και πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ, αφού το χούγι το σέρνουμε από Τουρκοκρατίας, να μη πω από το 404 π.χ., κατά τον Καστοριάδη.

Έρρωσθε,

Βασίλης Γκάτσος