eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 15 Μαΐου 2011

'' Αυξάνονται τα «νέα» ναρκωτικά στην Ευρώπη ''



Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία (OEDT) και η Europol προειδοποιούν για τον πολλαπλασιασμό με «πρωτοφανή ρυθμό» των νέων ναρκωτικών που εισέρχονται στην ευρωπαϊκή αγορά, σε κοινή έκθεσή τους που δημοσιοποιήθηκε στη Λισαβόνα.
Το 2010, ένας αριθμός ρεκόρ 41 νέων ναρκωτικών καταγράφηκε από...............
το OEDT και τη Europol, υπογραμμίζει η έκθεση, διευκρινίζοντας ότι «πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νέων ψυχοτρόπων ουσιών που έχει καταγραφεί ποτέ στη διάρκεια ενός έτους».


Το 2009, OEDT και Europol είχαν καταγράψει 24 νέα ναρκωτικά, έναντι 13 το 2008, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φόρουμ διεθνών εμπειρογνωμόνων για τα νέα ναρκωτικά, το οποίο ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στη πορτογαλική πρωτεύουσα.


Τα νέα ναρκωτικά περιέχουν συνθετική κάνναβη, τα λεγόμενα «spice», καθινόνη, συνθετικά παράγωγα φαρμάκων, όπως η κεταμίνη και η φαινκυκλιδίνη (PCP) καθώς και μια ουσία φυτικής προέλευσης. Στο πλαίσιο του φαινομένου του ναρκωτικού «Spice», 11 νέες ουσίες συνθετικής κάνναβης καταγράφηκαν το 2010, αυξάνοντας σε 27 τον αριθμό των προϊόντων αυτών, έναντι των οποίων 16 ευρωπαϊκές χώρες έλαβαν νομικά μέτρα.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε, επίσης, τον Δεκέμβριο να απαγορεύσει τη διάθεση στην αγορά της μεφεδρόνης, ενός παράγωγου της καθινόνης, αλλά σύμφωνα με την έκθεση, ακόμη 15  αλκαλοειδείς ουσίες καταγράφηκαν το 2010.


healthin