eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 31 Μαΐου 2011

''Παραλειπόμενα από την Συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης την Τετάρτη 25/5/2011''

Γράφει η Θεοδότη Σκλαβούνου-Λαμπάτου  
 
Ο λόγος για το τρίτο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης
3. Έγκριση διόρθωσης βεβαιωτικού καταλόγου τελών ύδρευσης – αποχέτευσης και τάφων
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. έκανε την εισήγηση του θέματος, παρουσίασε  την κατάσταση της Υπηρεσίας για διόρθωση βεβαιωμένων τελών ύδρευσης – αποχέτευσης και τάφων.
Αυτή η κατάσταση συντάσσεται από την Υπηρεσία μετά από την διαπίστωση παραλήψεων, λαθών, διπλοεγγραφών κ.λ.π. και σύμφωνα με τις εκθέσεις των αρμόδιων Δημοτικών Υπαλλήλων της κάθε Υπηρεσίας.
Είναι αποδεκτό ότι όποιος εργάζεται κάνει λάθη- παραλήψεις, τα οποία πρέπει να διορθωθούν.........
Για την προστασία υπαλλήλων, αιρετών και του συγκεκριμένου προγράμματος της Ταμειακής Υπηρεσίας, κανείς δεν μπορεί να διορθώσει κατάλογο που έχει βεβαιωθεί αν δεν εγκριθεί από το Δ.Σ.
Κατά παράδοξο τρόπο η Απόφαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος του Αντιπροέδρου του Δ.Σ., με το αιτιολογικό ότι «αυτές οι διορθώσεις είναι ψηφοθηρικές».
Και αναρωτιόμαστε: θα μπορούσε ο Πρόεδρος, σε μια νέα Δημοτική Αρχή να φέρει θέμα με αυτό το σκεπτικό;
Όσο και αν προσπάθησε ο Πρόεδρος και η Δημοτική Υπάλληλος που ήταν παρούσα να εξηγήσουν  το θέμα δεν τα κατάφεραν.
Μήπως ο Αντιπρόεδρος ήταν τελείως ανημέρωτος, δεν θέλησε να ενημερωθεί, ή αμφισβητεί την εργασία των Δημοτικών Υπαλλήλων;
Όπως και να έχει το θέμα, εισηγήσεις προς το Δ.Σ. της Υπηρεσίας δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση.
Αλλοίμονο αν οι Δημοτικοί Υπάλληλοι λειτουργούν ψηφοθηρικά –ρουσφετολογικά και ασκούσαν εξουσία και πολιτική.
Οι  Δημοτικοί Υπάλληλοι είναι οι στυλοβάτες του Δήμου και πάνω τους θα σταθούν οι αιρετοί για να διοικήσουν.
Οι αιρετοί έρχονται και παρέρχονται ανά τετραετία ανά διετία ανά έτος, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Δημοτών, του Δημάρχου ή όποτε οι ίδιοι έχουν κώλυμα να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους.
 Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι όμως είναι εκεί να βοηθήσουν με την γνώση και την     εμπειρία τους και να στηρίξουν κάθε αιρετό στα καθήκοντα του.
Κανένας αιρετός δεν μπορεί να γνωρίζει τα πάντα γύρω από την λειτουργία και τις Υπηρεσίες του Δήμου ή της Δημοτικής Κοινότητας.

Βέβαια στο ίδιο θέμα ακούστηκε και το εξής παράδοξο μέσα στην αίθουσα του Συμβουλίου από Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας και έμπειρο Νομαρχιακό Σύμβουλο.
Στο αίτημα των Συμβούλων να αναγνωσθεί ο κατάλογος με τα ονόματα και τις διορθώσεις ο Δ.Σ. δήλωσε ότι αν ήταν το όνομα του στον κατάλογο και ακουγόταν στο σώμα και στο ακροατήριο θα διαμαρτυρόταν έντονα, διότι δεν το θεωρούσε σωστό, λες και ευθύνεται ο καταναλωτής για τις διορθώσεις της Υπηρεσίας.

Δεν θα αναφερθώ καθόλου στο δεύτερο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης «Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Κοιμητηρίου» που ήλθε για διαβούλευση και προτάσεις.
Αυτό θα το νοιώσει ο καθένας στη πορεία όταν βρεθεί στη θέση να πληρώσει τα ανάλογα τέλη για τους προσφιλείς  του.
Θα πρέπει να έχει φροντίσει να έχει γερό κομπόδεμα ο θανών για τα πρώτα του έξοδα κατά τη μετάβαση του στην άλλη ζωή……..

Θεοδότη Σκλαβούνου - Λαμπάτου
Οικονομολόγος
 πρώην Αντιδήμαρχος 
του τέως Δήμου Ερμιόνης