eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 15 Μαΐου 2011

''Το τέλος του Στρος Καν;''


Το τέλος του Στρος Καν;Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σεξουαλικό κακούργημα, απόπειρα βιασμού και ομηρία - Έτρεχε γυμνός στο δωμάτιο για να βιάσει την καμαριέρα του Sofitel στη ΝΥ - Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται η 32χρονη με τραύματα - Θύμα "πολιτικού πολέμου" λέει ο ίδιος.
Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ και πιθανός υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας, Ντομινίκ Στρος-Καν, συνελήφθη το Σάββατο κι αφού ανακρίθηκε σχετικά με την καταγγελία ότι προέβη σε απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης μιας καμαριέρας του ξενοδοχείου όπου διέμενε, κρίθηκε ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι οι κατηγορίες που εκτόξευσε η 32χρονη καμαριέρα ευσταθούν και του ασκήθηκε δίωξη για σεξουαλικό κακούργημα, απόπειρα βιασμού και ομηρία.
Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, ο 62χρονος σοσιαλιστής, που είναι , ένας από τους σημαντικότερους.......... διαχειριστές οικονομικών κρίσεων σε διεθνές επίπεδο, συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο JFK αφού είχε επιβιβαστεί σε μια πτήση της Air France για το Παρίσι.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος του NYPD, Πολ Μπράουν, μια 32χρονη καμαριέρα κατέθεσε μήνυση για επίθεση και απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης αφού «απέδρασε» από το δωμάτιο του Στρος-Καν στο ξενοδοχείο Sofitel στην Τάιμς Σκουέαρ.
Σύμφωνα με τον Μπράουν η 32χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρούζβελτ με «ελαφρά τραύματα» μετά την επίθεση, που είπε πως σημειώθηκε όταν μπήκε στο δωμάτιο για να καθαρίσει περίπου στις 13:00 τοπική ώρα.
«Βγήκε από το μπάνιο, εντελώς γυμνός, και αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά», είπε ο Μπράουν.
Η γυναίκα ειδοποίησε το προσωπικό, το οποίο κάλεσε την αστυνομία. Σύμφωνα με τον Μπράουν, ο Στρος-Καν είχε φύγει όταν έφθασαν αστυνομικοί στο ξενοδοχείο, και φαίνεται ότι έφυγε πολύ βιαστικά, ξεχνώντας το κινητό του τηλέφωνο.

«Δεν έχουν απαγγελθεί ακόμα κατηγορίες στο Στρος-Καν. Μάθαμε ότι βρισκόταν σε ένα αεροπλάνο της Air France. Κράτησαν την πτήση, τον κατέβασαν και τώρα βρίσκεται υπό κράτηση για ανάκριση», είπε ο Μπράουν.


Αθώος θα δηλώσει ο Στρος-Καν σύμφωνα με το δικηγόρο του

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος κρατείται στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου "θα δηλώσει αθώος".
Τον Στρος-Καν εκπροσωπεί ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν, ο οποίος επικοινώνησε με το Reuters μέσω e-mail.
Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, στον Στρος-Καν αναμένεται να απαγγελθούν σήμερα οι κατηγορίες της απόπειρας σεξουαλικής κακοποίησης, της απόπειρας βιασμού και της ομηρίας σε βάρος καμαριέρας του ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε.
Τον Οκτώβριο του 2008 είχε μπλέξει και πάλι…
Τότε, ζήτησε συγγνώμη για ένα «σφάλμα κρίσεως» που διέπραξε στη σχέση του με μια υφισταμένη του, αλλά επέμεινε πως δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε καταχράστηκε τη θέση του, κάτι στο οποίο κατέληξε εσωτερική έρευνα από επιτροπή του διεθνούς οικονομικού οργανισμού.
 
Είχε απολογηθεί στους εργαζόμενους στο Ταμείο, τη γυναίκα με την οποία είχε τη σχέση, Πιρόσκα Νάγκι, πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Αφρικής του ΔΝΤ, καθώς και στη σύζυγό του, τη γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ.

Ο Στρος Καν ανέλαβε την ηγεσία του ΔΝΤ το Νοέμβριο του 2007 για πέντε χρόνια.


Επρόκειτο να λάβει μέρος την Δευτέρα στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και να εκφωνήσει ομιλία στο 12ο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


 

http://www.newstoday.gr/article/48344/telos-tou-stros-kan