eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

''ΓΙΑ ΦΟΥΣΚΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΞΕΦΟΥΣΚΩΜΑΤΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ;;; ΨΗΦΩΝ ;;; ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ;;; ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ;;;ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ;;; ΤΙ ΑΠ΄ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;; ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ... ''

''Οι σάκοι ξεφουσκώνουν γρήγορα και οι Δημότες δεν ξεχνούν.''

γράφουν οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας του Δήμου Ερμιόνης

Εθελοντές - καθαριότητα στο Δήμο Ερμιονίδας και οι μεγάλοι απόντες …….
Αξιοσημείωτο είναι ότι σε καμία δράση του Δήμου Ερμιονίδας – ανακύκλωση, διαλογή, καθαρισμό ακτών , πλατειών, κήπων, καθαριότητα, περισυλλογή απορριμμάτων- , δεν έχουμε δει ούτε ως εποπτεία εθελοντές Δημοτικούς Συμβούλους, εκτός από τους αμειβόμενους Αντιδημάρχους.

Η ομάδα των εθελοντών, με αίτημα της σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., ζήτησε την συνδρομή των Δημοτικών Συμβούλων στις δράσεις τους.

Είναι σίγουρο ότι τα μηνύματα από τους κατοίκους έχουν φτάσει  στα αυτιά τους.

Οι Δημότες κάνουν την προσπάθεια τους έχουν όμως  απαιτήσεις  και από αυτούς που ψήφισαν και  τους εμπιστεύθηκαν την τύχη αυτού του Δήμου.....
......

Αν οι δημοτικοί σύμβουλοι, που βάρυναν οι πλάτες τους να κουβαλούν τους σάκους με τις ψήφους στην παράταξη τους, δεν δώσουν το παράδειγμα πώς θα ενεργοποιηθούν οι  κάτοικοι του Δήμου;

Αντί αυτού παραθέτουμε φωτογραφία που Δημοτικός Σύμβουλος, έμπειρος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τέως Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για την καθαριότητα,  πάρκαρε το αυτοκίνητο του δίπλα στους  ξεχειλισμένους κάδους, Μεγάλη Παρασκευή μεσημέρι, ημέρα αργίας, σφύριξε αδιάφορα και πήγε να πιεί τον καφέ του στη παραλία της Ερμιόνης.

Περιμένουμε μήπως κάτι αλλάξει μετά  την τροποποίηση παραγράφου 1 του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 για τις αρμοδιότητες του Δημάρχου όπου θα «μπορεί να αναθέτει χωρίς αμοιβή σε δημοτικούς συμβούλους!!! την εποπτεία και τον συντονισμό συγκεκριμένων δράσεων του Δήμου σε μέλη του δημοτικού συμβουλίου».

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοθέτη, με τη ρύθμιση αυτή παρέχεται η δυνατότητα στο δήμαρχο να αναθέτει σε δημοτικούς συμβούλους συγκεκριμένα καθήκοντα για δράσεις του δήμου, χωρίς αμοιβή, ώστε να διευκολύνεται στην παρακολούθηση του έργου του δήμου.

Οι ψηφοφόροι και κάτοικοι του Δήμου βαρέθηκαν τους ρητορικούς σας λόγους και τις θεωρίες.
Ζητούν έργα και πράξεις ουσίας και όχι έργα επιφανειακά που γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού.
Τώρα κρίνεστε εσείς
και πρέπει να γνωρίζετε ότι οι κάτοικοι και δημότες είναι πολύ σκληροί στην κριτική τους.

Οι σάκοι ξεφουσκώνουν γρήγορα και οι Δημότες δεν ξεχνούν.


Θανάσης Παπαφράγκου
Παναγιώτης Μέξης -νυν Σύμβουλος Δ.Κ Ερμιόνης
Θεοδότη Σκλαβούνου -Λαμπάτου

Χρύσα Τσίρνα-Μπαλαμπάνη

Γιώργος Μήτσου

Βασίλης Αιβαλιώτης