eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Ξεκίνησε πάλι η Σχολή Γονέων στην Ερμιόνη !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. ΕΦΡΑΙΜ, ξεκίνησε στην Αρχιερατική Επιτροπεία Ερμιόνης η λειτουργία της Σχολής Γονέων.
Το εσπέρας του Σαββάτου της 25ης Νοεμβρίου 2023 ,πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύναξη στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης (παλιό σχολείο Συγγρού) .
Θέμα της συνάξεως ήταν:" Μέσα από τα μάτια του Δασκάλου" (Αναγνώριση των μαθησιακών δυσκολιών στην τάξη).

Ομίλησαν οι εκπαιδευτικοί: κ. Θανασιά Κωνσταντίνα και κ.Κουκουμάτη Αικατερίνη, οι οποίες ανέπτυξαν το φάσμα των μαθησιακών δυσκολιών, που προέρχονται από ποικίλους παράγοντες, τον τρόπο διάγνωσής τους τονίζοντας ότι τα παιδιά που έχουν αυτού του είδους τις δυσκολίες δεν υστερούν σε τίποτα από τα υπόλοιπα και αυτό που χρειάζεται είναι τόνωση της αυτοπεποίθησης τους, φροντίδα από την οικογένεια και το σχολείο.



Οι μαθησιακές δυσκολίες όσο νωρίτερα διαγνωστούν από την την οικογένεια και το σχολείο τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα για την πρόοδο των μαθητών.
Η πρόοδος όμως επιτυγχάνεται μέσα από την υπομονετική προσπάθεια των μαθητών αλλά και των διδασκάλων που στόχος τους είναι να κερδίσουν τη συμπάθεια των παιδιών και την ενεργητική συμμετοχή τους στην Παιδεία.
Συντάκτης : Αρχιερατική Επιτροπεία Ερμιόνης.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ