eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

ΕΥΔΑΠ: Λέτε η ΕΥΔΑΠ να αναλάβει και την Αργολίδα, οπότε και την Ερμιονίδα;

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος

Αν ΝΑΙ Σωθήκαμε! Τέρμα οι ΔΕΥΑ (Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης).

Από ανάρτησή μου το 2020:
....... Γ΄ ΤΡΟΠΟΣ:  Η ΔΕΥΑΕΡ να διαλυθεί και το όλο θέμα του Πόσιμου νερού και της Αποχέτευσης να περάσει σε μια επιχείρηση σαν την ΕΥΔΑΠ. Δηλαδή ο Δήμος δεν θα ασχολείται με το νερό καθόλου, όπως δεν ασχολούνται οι Δήμοι της Πρωτεύουσας. Αυτή η επιχείρηση μπορεί να έχει αναλάβει πολλούς άλλους γειτονικούς Δήμους, να είναι 100% ιδιωτική, να είναι μεικτή ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα, αλλά ανεξάρτητη πλήρως από Δήμους και Περιφέρεια.......

....... Ο Γ' ΤΡΟΠΟΣ. Είναι ο άριστος γιατί θα δεχθούμε νερό πόσιμο και από μακρινές πηγές. Παράδειγμα: Ο Δήμος Αιγίνης έχει πλέον πόσιμο νερό ΕΥΔΑΠ, νερό που έρχεται από τα φράγματα Ευήνου και Μόρνου. (Παλαιότερα είχα δείξει ότι είναι εφικτό αυτό το νερό να περάσει εύκολα από Αίγινα στα Μέθανα και στη συνέχεια να φτάσει Τροιζηνία, Ερμιονίδα, Πόρο, Ύδρα Σπέτσες. Πιστεύω ότι αυτό θα γινόταν, αν δεν είμαστε επαρχία της Αργολίδας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά του Πειραιά και της Περιφέρειας Αττικής). Έτσι ενώ ο Δήμος Αιγίνης ήταν σαν το δικό μας ψάχνοντας με γεωτρήσεις για νερό, τώρα αποδεσμεύεται και έρχεται η ΕΥΔΑΠ με το δικό της νερό.........

Από ανάρτησή μου το  2021:
Άρχισαν τα έργα πόντισης του αγωγού νερού ΕΥΔΑΠ από Σαλαμίνα για Αίγινα. Το καλοκαίρι το έργο θα είναι έτοιμο και η Αίγινα μπαίνει στον πολιτισμό του Νερού.......
Να υπενθυμίσω ότι η απόσταση της Πέρδικας Αιγίνης μέχρι τη χερσόνησο Μεθάνων είναι μόλις 7 χιλιόμετρα. Κάτι μου λέει ότι σε λίγα χρόνια Μέθανα, Τροιζηνία και Ύδρα θα έχουν νερό ΕΥΔΑΠ.

Πρόσφατα νέα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ:
""Εξελίξεις αναμένονται οσονούπω στον τομέα της υδροδότησης της Αττικής. Έτσι μου λένε. Οι πηγές μου υποστηρίζουν ότι η ΕΥΔΑΠ για να συνεχίσει να είναι κερδοφόρα θα πρέπει να διευρύνει τον κύκλο των δραστηριοτήτων της. Τούτο, μου εξηγούν, πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να εντάξει – σε πρώτη φάση και μάλιστα σύντομα – τις ανεξάρτητες επιχειρήσεις υδροδότησης που διαθέτουν αρκετοί δήμου στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ενσωμάτωση
Περί του 16 δήμους του λεκανοπεδίου διαθέτουν δικές τους υπηρεσίες υδροδότησης των περιοχών τους. Με βάση τους υπάρχοντες σχεδιασμούς οι κκ Γιώργος Στεργίου και Χαράλαμπος Σαχίνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ αντίστοιχα, σκοπεύουν να εντάξουν αυτές τις δημοτικές επιχειρήσεις στο δυναμικό τους, ενσωματώνοντας παράλληλα στην ΕΥΔΑΠ και το εργατικό δυναμικό που απασχολείται παράλληλα σ΄ αυτές.

Ανατιμήσεις
Αυτό, όπως σας είπα, σε πρώτη φάση. Με βάση όμως τους γενικότερους προγραμματισμούς για την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και την γενικότερη επιχειρηματική ανασυγκρότηση του συστήματος υδροδότησης, πιθανολογείται η ανατίμηση των τιμολογίων των μεγάλων πελατών της εταιρείας, δηλαδή τις υδροβόρες επιχειρήσεις.

Επέκταση
Επίσης είναι πιθανή η επέκταση της υδροδοτικής κάλυψης γειτονικών νομών της Αττικής (πχ Κόρινθος κλπ) με την ενσωμάτωση των δημοτικών επιχειρήσεων στην ΕΥΔΑΠ, με παρόμοιο τρόπο όπως με τους δήμους του λεκανοπεδίου.""

Βασίλης Γκάτσος