eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Ανάργυρος Λεμπέσης: Ο πρόεδρος του Ερμιονικού Συνδέσμου λάβρος κατά των Νεοερμιονιτών .

- Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το όψιμο ξεπέταγμα του προέδρου του Ερμιονικού Συνδέσμου μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές!!!

- Εγώ θα του θέσω ένα ερώτημα. Αυτός που μεγάλωσε σ’ αυτόν τον Ιερό Ναό σαν πρόεδρος του Ερμιονικού Συνδέσμου έκανε ποτέ εισήγηση προς το ΔΣ ώστε το Συμβούλιο του Συνδέσμου να αποφασίσει να κάνει παρέμβαση προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου γι’ αυτό το θέμα;

- Εάν υπήρξε απόφαση του Ερμιονικού Συνδέσμου, την κοινοποίησε στην τοπική μας Εκκλησία και στους τοπικούς φορείς ώστε να παρέμβουν όλοι μαζί; 




Αγαπητοί συνδημότες,

Διάβασα στο μπλογκ του Μάκη ότι ο πρόεδρος του Ερμιονικού Συνδέσμου κάπως όψιμα, λάβρος να καταφέρεται κατά της Ιεράς Μητρόπολής μας, κατά της τοπικής Εκκλησιαστικής Αρχής και ιδιαίτερα κατά των φορέων του τόπου μας για την καθυστέρηση των εργασιών του ιστορικού Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Εγώ θα του θέσω ένα ερώτημα. Αυτός που μεγάλωσε σ’ αυτόν τον Ιερό Ναό σαν πρόεδρος του Ερμιονικού Συνδέσμου έκανε ποτέ εισήγηση προς το ΔΣ ώστε το Συμβούλιο του Συνδέσμου να αποφασίσει να κάνει παρέμβαση προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου γι’ αυτό το θέμα;

Εάν υπήρξε απόφαση του Ερμιονικού Συνδέσμου, την κοινοποίησε στην τοπική μας Εκκλησία και στους τοπικούς φορείς ώστε να παρέμβουν όλοι μαζί; 

Εάν όχι ας αφήσει αυτούς τους λεονταρισμούς και αυτές τις αγριαδίτσες του αέρα και να το κάνει τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά. 

Εγώ είχα την τύχη να είμαι Δήμαρχος της Ερμιόνης τότε που το Δημοτικό Συμβούλιο το 1995 πήρε απόφαση ώστε η 8 η Νοεμβρίου εορτή των Ταξιαρχών να γίνει τοπική γιορτή αργία. Βλέπε τροπολογία του αείμνηστου βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Μελίδη.


Αλλά και μετά τη δημαρχιακή μου θητεία πάντα μαζί με τον πατέρα Ιωάννη Αμπελά παρευρεθήκαμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στην Τρίπολη και εκάναμε τις παρεμβάσεις μας και πετύχαμε το Αρχαιολογικό Συμβούλιο να μας εγκρίνει την αρχαιολογική μελέτη αποκατάστασης του Ναού.

Μαζί με τον πατέρα Ιωάννη επισκεφτήκαμε την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ναυπλίου και πετύχαμε την έγκριση των εργασιών. Βλέπε ευχαριστήριο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού των Ταξιαρχών.

Μετά από όλες τις εγκρίσεις το έργο ώριμο πια εντάχτηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκτός από τη χρηματοδότηση έχει αναλάβει και τη δημοπράτηση του έργου.

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το όψιμο ξεπέταγμα του προέδρου του Ερμιονικού Συνδέσμου μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Εις το επανιδείν

Ανάργυρος Λεμπέσης

Δήμαρχος 

του τέως Δήμου Ερμιόνης