eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

''Ύδρα και Ερμιόνη στο εικαστικό προσκήνιο το Σαββατοκύριακο ''

Hydra School Project και A Family Noir...στας εξοχάς!
Μια πολύ ενδιαφέρουσα εικαστική απόδραση διοργανώθηκε μεταξύ Ύδρας και Ερμιόνης αυτό το Σαββατοκύριακο.
Στη μεν Ύδρα ο Δημήτρης Αντωνίτσης, εγκαινίασε την Παρασκευή το βράδυ για 14η χρονιά την έναρξη του Hydra School Project, αυτή την φορά με την στήριξη της ΔΗΜΕΡΓΟΝ του οργανισμού πολιτισμού του Δημήτρη Δασκαλόπουλου αλλά και την στήριξη της πολύ σημαντικής γκαλερί Sadie Coles...

... Θα μιλήσουμε σύντομα με εκτενές άρθρο για την έκθεση του Hydra School Project.

Όσοι δεν έμειναν το Σάββατο στο νησί της Ύδρας για τα Μιαούλεια, μεταφέρθηκαν απέναντι στην Ερμιόνη όπου οι αδερφοί Λάκης και Αρης Ιωνάς μαζί με την Νάντια Αργυροπούλου (συνεργάτη του ιδρύματος ΔΕΣΤΕ) οργάνωσαν κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα ελληνικά εικαστικά δρώμενα.
Σε ένα παλιό αγρόκτημα, κοντά στην παραλία της Ερμιόνης, για ένα βράδυ το κοινό μπόρεσε να απολαύσει συναυλίες, Performances, happenings και…γουρουνόπουλο!
Ένα εικαστικό salon όπως αυτά των περασμένων αιώνων σε ένα αγρόκτημα στην Πελοπόννησο του σήμερα…!Η έκθεση που δυστυχώς διήρκησε μόνο μια ημέρα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία μέσα στην ελληνική φύση.
Οι οικοδεσπότες του project LUSTLANDS (a family noir under the sun and other experiences), δηλαδή η ομάδα VELVET, την οποία οι ίδιοι έχουν συγκροτήσει και αντιμετωπίζουν σαν διευρυμένη οικογένεια τα τελευταία πέντε χρόνια (Velvet Magazine, Velvet Bus, Velvet Festivals) με δράσεις εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας, αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά του project.

 «Πρώτο ΘΕΜΑ.gr»
 http://www.protothema.gr/culture/arts/article/?aid=206510