''ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΡΑΣΑΤΟ''
Υλικά:
1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
1 κιλό φρέσκιες ώριμες ντομάτες
1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες,
ζεσταίνουμε το λάδι
σε μια κατσαρόλα
και τσιγαρίζουμε το κρέας
μέχρι να ροδίσει απ'όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι
ανακατεύουμε για
λίγο και, μόλις μαλακώσει,
ρίχνουμε το σκόρδο.
Στη συνέχεια, σβήνουμε με το
κρασί και περιμένουμε μερικά
λεπτά να εξατμιστεί
το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις
ντομάτες ψιλοκομμένες,
το αλατιπίπερο και ζεστό νερό, τόσο
ώστε να σκεπάζει το κρέας.
Τέλος, βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και
αφήνουμε το φαγητό
να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει
καλά το κρέας και
το φαγητό να μείνει με το λάδι του.