eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

''Το χρονικό μιας αναπάντεχης αντίδρασης…''

Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

Επιστολή απο μια Αναγνώστρια του Εικονοσκοπίου και όπως υπογράφει <<επιστρατευμένη>> Καθηγήτρια της μέσης εκπαίδευσης...

 …Δεν είχαν καν την «ευαισθησία» να κόψουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ στις 4 η 5 το πρωί. Ο τρόπος και ο χρόνος    που έγινε ήταν για να το δούμε με τα ίδια μας τα μάτια. Μας βίασαν με τα μάτια ανοιχτά. Σκόπευσαν τη ψυχή μας ενώ είχαμε τα μάτια μας ανοιχτά. Μαύρισαν τα μάτια. Μαύρισε και η ψυχή.


Κόπηκε η ανάσα. Δεν υπήρχαν λόγια… ήταν  σα να παίρναμε το μήνυμα ότι δε θα χουμε πλέον λόγο. Τι άλλο; Μήπως θα απαγορεύσουν να έχουμε και σκέψη;

Μας ληστεύουν κάθε μέρα. Παίρνουν τα λεφτά μας κάθε μέρα. Υποβιβάζουν τη ζωή μας κάθε μέρα. Όμως το παρατράβηξαν! Υποτίμησαν το λόγο ,τη νοημοσύνη και τη ψυχή μας! Αυτό πόνεσε!

Γι αυτό και η τόση αντίδραση, η τόση συσπείρωση. Και για κάτι άλλο. Δεν υπολόγισαν το DNA του Έλληνα, δεν υπολόγισαν ότι ακόμα και μετά από μια επταετία κάποτε, η φλόγα κρατούσε, ότι ακόμα και μετά 400 χρόνια κάποτε, αναζωπυρώθηκε φωτιά! Είναι βέβαιο ότι παρ ότι δεν το συνειδητοποιούμε πλήρως, αντιδρούμε γιατί νιώθουμε ΑΠΕΙΛΗ της εθνικής μας ταυτότητας!

Η ΕΡΤ(!! τα γράμματα ΕΡΤ είναι συνεχόμενα στο πληκτρολόγιο!) ήταν και είναι ένας ισχυρός φρουρός της αξιοπρέπειας, του πολιτισμού, του παρελθόντος και του μέλλοντος μας. Αυτόν τον φρουρό αρνουμαστε να τον χάσουμε. Μπορεί  να μην ανατρέχουμε συχνά σ αυτόν,λενε κάποιοι, αλλά είμαστε ήσυχοι, καθησυχασμένοι ότι βρίσκεται εκεί, ότι υπάρχει και φυλάει τις Θερμοπύλες, την ιστορία μας. Άραγε, οι Βιβλιοθήκες, τα Μουσεία, τα Μνημεία, οι Πινακοθήκες, τα αρχαία Θέατρα, οι παντως τύπου αθλητικές διοργανώσεις, τα μονοθεσια σχολεία, τα αγροτικά ιατρεία, οι βραχονησίδες έχουν πάντα επισκεψιμοτητα; Όχι. Ας τα κλείσουμε λοιπόν, ας τα κατεδαφίσουμε, ας τα πουλήσουμε!

Για κάποιους από μας ισχύει ότι μεγαλώσαμε και ζυμωθήκαμε με  τα προγράμματα της ΕΡΤ, τη μουσική από το ραδιόφωνο, την κουλτούρα. Και ευτυχώς για μας,  διακρίνουμε τα σκουπίδια. Και είμαστε περήφανοι γι αυτό.

Το αρχείο της ΕΡΤ είναι ανεκτίμητος θησαυρός πολιτισμικής κληρονομιάς και ουε κι αλλοίμονο αν πέσει σε χέρια βαρβάρων που τον διαγράψουν η τον αλλοιώσουν.

Στόχευσαν βαθιά στο ΕΙΝΑΙ μας και γι αυτό αντιδράσαμε. Δεν το υπολόγισαν. Γιατί δεν είναι κάποιοι από μας. Είναι ΑΛΛΟΙ. Να φύγουν, να πάνε ΑΛΛΟΥ!

Δεν ήταν αφορμή του ξεσηκωμού η απώλεια της διαφάνειας των ειδήσεων της ΕΡΤ και ύπαρξης  μη κατευθυνόμενων δημοσιογράφων των πολιτικών πανελ. Ποιος άλλωστε μπορεί να ισχυριστεί ότι υπήρχε;

Δεν ήταν αφορμή η απώλεια των θέσεων εργασίας, και άλλοι απολύθηκαν, δε κάναμε έτσι, μας είχαν φοβίσει. Στο κούρεμα των μισθών, δεν κάναμε έτσι, μας είχαν φοβίσει. Στη θέα της τυφλής δικαιοσύνης και της επιβολής της ατιμωρησίας, δεν κάνουμε έτσι, μας έχουν φοβίσει.

Όμως τώρα με το φόβο της απώλειας του λόγου, της δημοκρατίας, της ιστορίας, του πολιτισμού, της τέχνης, του προβληματισμού, της ποιότητας και της αξιοπρέπειας μας ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΑΝ!

Άπλωσαν το χέρι τους στη ρίζα του καλού για να το ξεριζώσουν και τότε οι τρομοκρατημένοι δείξαν ότι δε φοβούνται το φόβο! ΜΑΚΑΡΙ να φοβηθούμε ΤΟΣΟ ώστε να ξυπνήσουμε. Σαν από εφιάλτη.

Φάνηκε τελικά ότι υπήρχε πληθώρα κόσμου που έχει ασυνείδητα συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο του να γίνει βορά των «ειδήσεων» και της «ψυχαγωγίας» των ιδιωτικών καναλιών, του να μην έχει επιλογή να αλλάξει τοπίο πέρα από τα αψεγάδιαστα ψεύτικα πρόσωπα, τα λαμπερά ρούχα, την υποκρισία του όλα πάνε καλά, τα γέλια δίχως χιούμορ, τα ανόητα αναλώσιμα που σε «τραβάνε» γιατί είναι ένας  «γρήγορος» τρόπος να «χαλαρώσεις» τη στιγμή που σου έχουν κλέψει το χρόνο χαλάρωσης, που σε τρέχουν, σε αγχώνουν και μετά σου πετάνε σκουπίδια, στα μούτρα, να σε τυφλώνουν, να σε αποπροσανατολίζουν, να είναι εύπεπτα, γιατί που χρόνος για προβληματισμούς, αρκετά προβλήματα έχουμε………όλοι λίγο πολύ πέφταμε στη παγίδα τους….

Ω! Μίλησαν και για «εξυγίανση»!!! Μα ΠΩΣ να βάλεις το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα;;; ΠΩΣ να βάλουμε το φίδι στον κόρφο μας!!!

Αλήθεια, η Τέχνη, η Δημιουργία, το Ταλέντο, η Ποίηση, η Μουσική, οι ιστορικές αναδρομές, οι καταθέσεις εμπειρίας και ψυχής σε τι είδους ΑΣΕΠ θα αξιολογηθούν; Αυτό, ας μου το εξηγήσει κάποιος!

Όμως, όπως έλεγε και η εκφωνήτρια της ΕΡΤ, οι απολυμένοι έχουν ονοματεπώνυμο, οι επιταγμένοι έχουν ονοματεπώνυμο! Έτσι έχουν ονοματεπώνυμα και αυτοί που προκάλεσαν τη διαφθορα,την καταλήστευση και τις πελατειακές σχέσεις σε κάθε οργανισμό. Και είναι πανεύκολο, σχεδόν παιχνιδακι για τους εκκαθαριστές να τους βρουν, να τους δώσουν στη δημοσιότητα και να τους ξεριζωσουν1 γιατί ζουν ΑΝΑΜΕΣΑ τους!  Φτάνει πια ο εμπαιγμός και η προδοσία! Νισάφι! Ποιοι νομίζετε ότι είστε κύριοι; Και πόσα χρόνια νομίζετε ότι θα ζήσετε;

Είστε και σεις πεπερασμένοι όπως όλοι μας! Εκτός κι αν είστε ανθρωποειδή, εσείς και οι όμοιοι σας, δεν εξηγείστε αλλιώς!
''Μια <<επιστρατευμένη>> Καθηγήτρια της μέσης εκπαίδευσης..''