eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ
Συνάντηση με εκπροσώπους περισσοτέρων από πενήντα σωματείων Βορειοηπειρωτών που διαμένουν στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, με πρωτοβουλία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει από το Κίνημα με όλες τις κοινωνικές τάξεις και ομάδες, προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα, να αναζητηθούν και να προωθηθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις.
Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στο Κοινοβούλιο, συμμετείχαν
ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γ. Μανιάτης, ο Βουλευτής Επικρατείας, Πύρρος Δήμας, καθώς επίσης ο Βουλευτής μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Στην προσφώνησή του ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Γ. Μανιάτης, σημείωσε πως τόσο ο Πρόεδρος του Κινήματος, Ευ. Βενιζέλος, όσο και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, θα εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς απ΄ τη Βόρειο Ήπειρο με σεβασμό και πλήρη επίγνωση όπως είπε, στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας.
«Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας, πάνω από κόμματα για να βρούμε δρόμο επίλυσης στα προβλήματα που σας απασχολούν» επεσήμανε ο κ. Μανιάτης εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα πως «στην προσπάθεια αυτή θα συμπαραταχθούν το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας με ενδεχόμενη εξαίρεση -όπως σημείωσε- ορισμένων».
Τόσο ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όσο και οι Βουλευτές, κύριοι Οδ. Κωνσταντινόπουλος και Π. Δήμας, επανέλαβαν την απόφαση του Κινήματος «με ανοιχτή καρδιά και αυτιά», όπως χαρακτηριστικά είπαν, να προσεγγίσουν τα ζητήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τους Βορειοηπειρώτες και ενημέρωσαν για πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναλάβει. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην ανάγκη επίλυσης του μεγάλου προβλήματος της ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής κάλυψης όσων διαμένουν στη χώρα, θέμα το οποίο έχει τεθεί ήδη εκ μέρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη κυβέρνηση και στο αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Στη σημερινή πρώτη συνάντηση που διήρκεσε περισσότερο των δύο ωρών, διατυπώθηκαν εκατέρωθεν δεσμεύσεις για συνεχή επαφή, αμφίδρομη επικοινωνία και αλληλοενημέρωση.