eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ
Στις 6114/22.1.2013 και 6115/22.1.2013 Ερωτήσεις που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Ανδριανός με θέμα την επιδότηση και την παροχή κινήτρων στους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων Αραχναίου ΔΕ Μιδέας του Δήμου Ναυπλιέων και Αχλαδοκάμπου του Δήμου Άργους Μυκηνών από την εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών αιολικής ενέργειας, απάντησε γραπτώς ο αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Α Παπαγεωργίου.
Ο Υφυπουργός στην απάντησή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:

 «{…} λόγω περιπλοκότητας των τεχνικών ζητημάτων  που έπρεπε να επιλυθούν προκειμένου να γίνει απρόσκοπτα η απόδοση του 1% των εσόδων από την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από σταθμούς ΑΠΕ στους οικιακούς καταναλωτές των περιοχών όπου οι σταθμοί αυτοί είναι εγκατεστημένοι, αλλά και για να δημιουργηθεί ένα πιο ευέλικτο, απλοποιημένο, αποτελεσματικό και δίκαιο σύστημα πληρωμής, αποφασίστηκε να τροποποιηθεί η σχετική διάταξη του αρ. 25 του ν. 3468/2006 όπως ισχύει. Η νέα διάταξη του σχετικού άρθρου του υπό επεξεργασία νομοσχεδίου με τίτλο «Ρυθμίσεις σε θέματα ΑΠΕ και άλλες διατάξεις» το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, η οποία και ολοκληρώθηκε, προβλέπει την έκδοση νέας σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα καθορίζονται ο τρόπος προσδιορισμού και επιμερισμού των ανωτέρω ποσών, ο χρόνος εκκαθάρισης, τα ανώτατα όρια καταναλώσεων προς πίστωση των δικαιούχων, η σχετική διαδικασία και κάθε άλλο σχετικό θέμα. Η σχετική διάταξη μπορεί να αναζητηθεί στον ιστότοπο του opengov.gr.
Μετά την ψήφιση των νέων διατάξεων, θα ακολουθήσει άμεσα η έκδοση της ανωτέρω ΚΥΑ, βάσει της οποίας μεταξύ άλλων θα οριστεί και η διαδικασία πληρωμής των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών. Σημειώνεται ότι το ποσό που θα αποδοθεί στους οικιακούς καταναλωτές έχει ήδη παρακρατηθεί από το ΛΑΓΗΕ από την ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 3851/2010 (4.6.2010)».