eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

''Τατόι: Ανεμοστρόβιλος ρίχνει αεροσκάφη πάνω στην αερολέσχη''

Εικόνες πραγματικά απίστευτες, σχεδόν βγαλμένες από κάποια αμερικάνικη ταινία καταστροφής, εκτυλίχτηκαν χθες στο αεροδρόμιο του Τατοΐου, όταν ένας ισχυρότατος ανεμοστρόβιλος που δημιουργήθηκε λόγω της χθεσινής κακοκαιρίας, σήκωσε κυριολεκτικά στον αέρα δύο Cessna και τα πέταξε σα σκουπίδια επάνω στο κτίριο της αερολέσχης το οποίο και καταστράφηκε ολοσχερώς.
 Ο μόνο 15 μέτρων διαμέτρου ανεμοστρόβιλος αρχικά εμφανίστηκε στην αρχή του αεροδιαδρόμου 03 και αφού πρώτα ξερίζωσε ένα δέντρο, εν συνεχεία κατευθύνθηκε βόρεια δηλαδή προς το χώρο της αερολέσχης. Εκεί «συνάντησε» τα δύο Cessna τα οποία αξίζει να σημειωθεί πως ήταν δεμένα με «σχοινιά πρόσδεσης» που όμως τελικά φάνηκαν εξαιρετικά αδύναμα μπροστά στη μανία της φύσης. 
Τα δύο Cessna, βάρους 700 κιλών έκαστο, βρέθηκαν να στροβιλίζονται στον αέρα, να διανύουν μια απόσταση 70 μέτρων και τελικά να «προσγειώνονται» πάνω στην οροφή της Αερολέσχης Δεκελείας με την μάζα τους να ισοπεδώνει το κτίριο.

Τέτοια φαινόμενα στον ελληνικό γεωγραφικό χώρο δεν θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει κάποιος συχνά και σίγουρα η εικόνα ενός ανεμοστρόβιλου και μάλιστα με τόσο καταστροφικά αποτελέσματα, αποτελεί κάτι το αξιοπερίεργο.


zougla.gr


Επιμέλεια : Παύλος Κιρκασίδης


Πηγή φωτογραφιών: www.greekhelicopter.gr