eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

'' Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε εχθές 18 Φεβρουαρίου στο γραφείο του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλο και τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Καμιζή για το θέμα των απορριμμάτων που εναποθέτονται στον δεματοποιητή των Διδύμων. Στην σύσκεψη παρευρέθησαν επίσης ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Πουλάς και ο Διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας κ. Παπαηλιού.   

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό....
.... το πρίσμα της βέλτιστης δυνατής προσωρινής λύσης του προβλήματος -αφού αναμένεται οριστική λύση με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων- συμφωνήθηκαν τα εξής.

Πρώτον.  Άμεση λειτουργία και δεύτερης βάρδιας του δεματοποιητή ώστε να καλύπτει το σύνολο του ημερήσιου όγκου των απορριμμάτων που μεταφέρονται από τον Δήμο Ερμιονίδας προς τον χώρο της δεματοποίησης. Μάλιστα με το υπ’ αριθμ. 798 σημερινό έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου δόθηκε εντολή προς τον ανάδοχο του έργου της δεματοποίησης ΑΛΚΤΗΡ ΑΚΤΕ να ξεκινήσει άμεσα την δεματοποίηση των απορριμμάτων που είχε διακοπεί.

Δεύτερον. Διευθέτηση του χώρου εναπόθεσης και αποθήκευσης των δεματοποιημένων και μη δεματοποιημένων απορριμμάτων με σκοπό την εξοικονόμηση χώρου ώστε να προετοιμαστεί η εγκατάσταση κέντρου διαλογής και κομποστοποίησης σύμφωνα με την υπό έγκριση περιβαλλοντική μελέτη. Το κομπόστ που θα παραχθεί προτάθηκε να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση παλαιών λατομείων μαρμάρων και αδρανών υλικών της περιοχής.

  Τρίτον. Ένταξη του Δήμου Ερμιονίδας σε πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια διαλογής στην πηγή που ο Δήμος έχει ξεκινήσει.

   Τέταρτον. Συζητήθηκε η πρόταση των κατοίκων της περιοχής για μετεγκατάσταση του χώρου της δεματοποίησης σε άλλο χώρο και αποφασίστηκε να επανέλθει το αίτημα αυτό κατόπιν υπόδειξης εναλλακτικής τοποθεσίας.