eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

''Εκδήλωση προς τιμήν του συνθέτη Μανώλη Καλομοίρη στο Γ.Ε.Λ. Κρανιδίου''

ρεπορταζ - φωτο:eikonoskopionews
Μία όμορφη εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη Μανώλη Καλομοίρη (1883-1962) απόλαυσαν όσες και όσοι παραβρέθηκαν το περασμένο Σάββατο 10/11 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γ.Ε.Λ. Κρανιδίου. 
 
Συνθέτης Διεθνούς βεληνεκούς, ο Μανώλης Καλομοίρης, υπήρξε ο ιδρυτής της Εθνικής μουσικής σχολής της Ελλάδας.
Το μουσικό του έργο θεωρείται σήμερα ως σημαντική παρακαταθήκη για την μουσική μας παράδοση και τον λαϊκό μας πολιτισμό.
Για την ζωή και το έργο του Μανώλη Καλομοίρη, μίλησε ο συνθέτης κος. Φίλιππος Σαλαχούρης, κάνοντας λόγο για "έναν χαρισματικό συνθέτη ο οποίος ήταν και ο ιδρυτής του Ελληνικού και Εθνικού Ωδείου" και ανέφερε ότι "χάρη στην μακροχρόνια προσφορά και παρουσία του, συνέβαλλε μεταξύ άλλων και στην πρόοδο της μουσικής στην Χώρα μας".
Παράλληλα διηγήθηκε ορισμένα χαρακτηριστικά περιστατικά απο την μουσική του πορεία στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, και τον θαυμασμό που έτρεφε για τον μεγάλο μας Ποιητή Κωστή Παλαμά απο την ποίηση του οποίου άντλησε τις εμπνεύσεις του.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μιας και το 2012 κηρύχθηκε τιμητικά ως έτος  "ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ" καθώς συμπληρώθηκαν φέτος 50 χρόνια απο τον θάνατό του.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του Γ.Ε.Λ. Κρανιδίου κος. Γιάννης Δημαράκης .
Την εκδήλωση διοργάνωσε το ΓΕΛ Κρανιδίου σε συνεργασία με το Εθνικό ωδείο(παράρτημα Κρανιδίου) και την πολύτιμη βοήθεια της κ. Ντέμης Τούσσα υπεύθυνη του εθνικού ωδείου Κρανιδίου.
Τέλος μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της κοινότητας Ερμιόνης Γιάννης Κρητσωτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Σφυρής, ο δ.σ. Νίκος Παπάς, ο πρόεδρος του Θ.Ο.Ε. Δημήτρης Σίδερης κα.......
............