eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Βραβεύτηκε ο Υδραίος ζωγράφος-Ακαδημαικός Παναγιώτης Τέτσης απο τον Υπουργό παιδείας πολιτισμου κ. Αρβανιτόπουλο στην Εθνική πινακοθήκη

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΥΔΡΑΣ
Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου η Εθνική Πινακοθήκη, κατά την διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης με τίτλο “Δωρεές Ελλήνων Καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη 1910-2012”, τίμησε με μεγάλη συμμετοχή επισήμων και πλήθος κόσμου, τον συμπατριώτη μας Ακαδημαϊκό, Παναγιώτη Τέτση.
Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού  της Συμβουλίου ο διαπρεπής συμπατριώτης μας, ανακηρύχτηκε ευεργέτης της  Εθνικής Πινακοθήκης, αφού το 1998 προσέφερε
123 έργα και το 2000 συμπλήρωσε την μεγάλη δωρεά του με ακόμα 78 σχέδια.
Την έκθεση εγκαινίασε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και  Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος απένειμε και την τιμητική πλακέτα στον τιμώμενο Ακαδημαϊκό  παρουσία Υπουργών, των Ακαδημαϊκών  Γρηγόρη Σκαλκέα, Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη, Κικής Δημουλά, Διπλωματών,  ανθρώπων των γραμμάτων και της τέχνης και πλήθους κόσμου.
Στην σπουδαία αυτή εκδήλωση, ο  Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Λ. Κοτρώνης, μετέφερε τις ευχές και τα συγχαρητήρια του Υδραϊκού λαού στον διαπρεπή συμπατριώτη μας.
Μετά τα εγκαίνια, η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης και φίλη της Ύδρας κ. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, παρέθεσε  δείπνο στον Υπουργό, στον τιμώμενο Ακαδημαϊκό, στον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εθνικής Πινακοθήκης, επίτιμο Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Απόστολο Μπότσο και στον Δήμαρχο Ύδρας.
Στην διάρκεια του δείπνου, ο  Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει  για ακόμα μια φορά με τον Υπουργό  κ. Αρβανιτόπουλο τα θέματα της Ύδρας, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος του προβλήτα στο Μετόχι, επικεντρώνοντας στα προβλήματα που παρουσιάζουν τα σχολεία μας σε επίπεδο εγκαταστάσεων αλλά και στην έλλειψη καθηγητή πληροφορικής στο Λύκειο της Ύδρας.
Ο Υπουργός, ο οποίος έχει αποδείξει  έμπρακτα την αγάπη του στην Ύδρα, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο πως θα του παράσχει κάθε βοήθεια και συμπαράσταση.
Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου  το απόγευμα, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Τάσου Λιάσκου. Η προγραμματισμένη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο και πολύ φιλικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας του Δημάρχου να αναδείξει την ανάγκη αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της Ύδρας.
Ο Δήμαρχος τόνισε στην Υπουργό την μοναδικότητα και τα πολλά πλεονεκτήματα της Ύδρας ως τουριστικού προορισμού σε παγκόσμια κλίμακα, αφού σπάνια συναντά κάποιος τόπο με τόσα πολλά προσόντα.
Η Υπουργός και λάτρης της Ύδρας, προσυπέγραψε τα λεγόμενα του Δημάρχου.
Έμφαση δόθηκε από τον Δήμαρχο  στην ελλιπή συγκοινωνία του νησιού μας, στην αναγκαιότητα της προβολής της Ύδρας στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό σε μεγάλους Tour Operators και κυρίως  στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών μέσω εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως η πεζοπορία. Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Υπουργό για την ολοκλήρωση του έργου της σήμανσης των μονοπατιών στην Ύδρα και την κυκλοφορία βιβλίου – οδηγού.
Η Υπουργός και ο Γενικός Γραμματέας έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και υποσχέθηκαν στο Δήμαρχο κάθε δυνατή βοήθεια. Επίσης του ζήτησαν να σταλεί στο Υπουργείο όλο το διαθέσιμο προωθητικό υλικό, ώστε όλη η προσπάθεια του Δήμου μας να ενταχθεί στην καμπάνια που προγραμματίζει το Υπουργείο Τουρισμού για την προβολή της χώρας μας.
Τέλος, ο Δήμαρχος πρότεινε την πραγματοποίηση   Ημερίδας Κατάρτισης Τουριστικών Επαγγελμάτων  στην Ύδρα, η οποία και έγινε αποδεκτή από την Υπουργό με μεγάλη ευχαρίστηση. Η Υπουργός ενημέρωσε μάλιστα τον Δήμαρχο πως ήδη έχουν προγραμματιστεί από κοινού με το Υπουργείο Παιδείας,  δράσεις εκπαίδευσης και επιμόρφωσης όσων ασχολούνται με τον τουρισμό αλλά και ότι προχωρούν άμεσα στην ίδρυση Ανώτερης Σχολής Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσα στον χειμώνα και θα γίνει με την συμμετοχή των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.
«Αισθάνομαι ιδιαίτερα  αισιόδοξος ύστερα και από τις  συναντήσεις με τους κ.κ Υπουργούς  Παιδείας και Τουρισμού . Ο κ. Αρβανιτόπουλος και η
κ. Κεφαλογιάννη, δήλωσαν απερίφραστα την αγάπη τους στην Ύδρα, αφού καλά γνωρίζουν ότι η Ύδρα παραμένει σε υψηλό ενδιαφέρον στον  παγκόσμιο τουριστικό χώρο και μας υποσχέθηκαν κάθε δυνατή βοήθεια και συμπαράσταση.
Τους επισήμανα τις  πολλές ελλείψεις σε επίπεδο υποδομών του μοναδικού νησιού μας, οι οποίες έπρεπε εδώ και δεκαετίες να είχαν επιλυθεί. Επίσης τους τόνισα τους στόχους που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων της,  στόχους οι οποίοι σύντομα θα αρχίσουν να γίνονται πράξεις έτσι ώστε η Ύδρα να μπει και να παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης. Τους ευχαριστώ θερμά για την αγάπη και την συμπαράστασή τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Άγγελος Λ. Κοτρώνης.
                                 
Από το Γραφείο Τύπου
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ